• Skup trwa Autor: ~Dedalus [109.40.240.*]
    Muszę przyznać, ze obawiałem się trochę o losy dalszego skupu akcji po takim wzroście. Ale po wczorajszym info uspokoiłem się. Skupują tyle ile mogą, po cenach takich jakie sa. Faktycznie, maja do wykorzystania jeszcze sporo pieniędzy i wystarczy ich nawet przy skupie po obecnych cenach. Mam na myśli, ze wystarczy do listopada, kiedy skup się skończy. Wczoraj znalazłem rozbudowane info nt skupu, bo zwykle patrzę na wersje skrocona publikowana na interii. W tamtej była podana informacja nt łącznej kwoty przeznaczonej na skup i wyszło, ze te akcje, które do tej pory skupili kosztowały ich średnio 1,98.
    Jeśli by skupowali nadal w przedziale 6-7 zł, to by im średnia skoczyła do poziomu trochę poniżej 3zl, czyli nadal mało. A skupiliby łącznie ok 480k sztuk.

Pojawila się tez informacja o tym, ze sąd zatwierdził obnizenie ceny nominalnej akcji, która to uchwale podjelo WZA w zeszłym roku a na co nie zwrcilismy uwagi. Obecna cena nominalna to 6 zł. To tak a propos ewetualnej nowej emisji.

link

A propos wczorajszej informacji o zakupie akcji przez żonę Prezesa. To info ma pokazac m.in. to, ze 5,75 to nie jest za drogo na kupno akcji. ;)
    Jeśli nikt nie spanikuje, to sama spółka pokaże, ze 6 zł i wyżej to tez nie sa poziomy zbyt wysokie na skup akcji. ;)

• Re: Skup trwa Autor: ~Dedalus [109.40.240.*]
    Przed chwila jednak ktoś spanokiwał. Albo specjalnie sypnął. I przypomniala mi się jedna rzecz. Widłowy. Jak kurs rośnie, to widłowy trzyma kurs i czeka kilkanaście minut a czasami godziny, żeby zrównoważyć kurs. A jak spada, to mu nie przeszkadza, ze spada przy obrocie na kilkaset sztuk.
    Podobna sytuacje widziałem w zeszłym roku na Grodnie. Jak rosło, to potrafił pare godzin trzymac notowania. A jak spadało, to po kilku minutach puszczal kurs. Nie wiem jaka logika się za tym kryje.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Woj [78.10.207.*]
    Wlasnie to jest chyba najbardziej irytujace na naszej Polskiej giełdzie.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Ben_ben [78.8.104.*]
    Korekta musiała przyjść wskaźniki tak rozgrzane były że nie było opcji
  • Re: Skup trwa Autor: ~Ben_ben [78.8.104.*]
    Ale po.infie wczorajszym o zakupie jestem spokojniejszy
  • Re: Skup trwa Autor: ~komuch [31.60.75.*]
    tak działa animator, widocznie ma nadwyżkę akcji a musi ją mieć bo przez lata większa była podaż.
  • Re: Skup trwa Autor: ~superczesiek [185.32.49.*]
    nikt nie spanikował - tylko sygnał dla słabych, że jak nie będą oddawać akcji to kurs przypadkiem może zlecieć ... w dół
    Po pierwsze korekta musiała kiedyś nadejść, po drugie zawsze jak było szybkie i mocne wybicie to następowało po tym kilkuletnia dystrybucja i zjazd do 1 zł. Po trzecie, kupiła to świeża pani Prezes (mam nadzieję, że nie po to aby się podlizać Prezesowi). Po czwarte bez funduszu mali nigdy nie przeskoczą animatora. Po piąte czas pokaże co będzie. Ja 3/4 akcji się pozbyłem, będę pomnażał ten kapitał gdzie indziej. Po szóste, tak wiem makler i Student żebym poszedł stąd raz na zawsze.
    Komuch, to nie prezes kupowała akcje tylko żona Prezesa.
    Wiesz dobrze, ze jestesmy w innej fazie rynku niż w 2016 roku i korekta-dystrybucja nie musi się powtórzyć. Zrealizowałeś bardzo duży zysk i rozumiem, ze widzisz lepsze okazje. Widziałem, ze ktoś sprzedawał, bo zlecenia mi to pokazywały. Teraz przynajmniej wiem, ze to Ty. :) pomogłeś przy okazji w zwiekszeniu obrotu co powoduje, ze spółka skupuje więcej akcji, czyli spoko. Dzieki zwiększonemu obrotowi spółka może skupić ponad 50k akcji do 12. marca. To tak a propos korekty.
    I jeszcze jedno - w 2016 roku spółka była w innej sytuacji, bilans był w innej sytuacji. I nie ”brakowało” 335k, ktore ma spółka. I nie była takiego kupującego. ;)
    Przypominam - żona Prezesa brała tez po 5,75, wiec traktujmy to jako poziom 0. ;)

P.s. Na Bankierze mniej dbam o styl i interpunkcje niż na Parkiecie. Starzy wiedza dlaczego. ;) inny nick tez nie jest bez powodu. ;)
    Napisałem przecież, że nie wiem co będzie dalej, po prostu przesiadam się na inną spółkę i tyle. Też nie wierzę, że w niedalekiej przyszłości kurs spadnie do złotówki, to już historia bynajmniej na kilka lat do przodu. Po prostu nie ma co bić piany, będzie tak jak prezes będzie rządził, będą wyniki to będzie jazda. Ale też wiem z doświadczenia, nigdy same leszcze nie udźwigną wzrostów na spółce, do tego jest potrzebny ktoś większy a fundusze omijają na razie tą spółkę dalekim łukiem, jak to się zmieni, będę pierwszy który tu przyjdzie z kasą. W innym wypadku czekam na 1 zł i powtórkę z rozrywki. Widzisz, zmartwiłeś mnie, że to żona prezesa nabyła te akcje, widać że Prezes czyta forum i zależy mu na wzroście ceny akcji ale to za mało, mam takie nieodparte wrażenie jakby liczył tylko na nas.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Znam tą spółkę i byłego prezesa , tu nigdy nie było uczciwości w stosunku do akcjonariuszy naszego pokroju
    co nie znaczy że przy okazji rol ona ktoś coś skubnie

..... i ta spóła na kajmanach w chinach i YK ha ha

.................... a łazik marsjański wylądował ...................................... a kilka miliardów lat temu była tam rzeka i jezioro teraz tylko znajda potwierdzenie = skorupę z żułwia błotnego ha = PMPG
    Znany, naucz się czytać najpierw wiadomości ze zrozumieniem, zanim zaczniesz sobie żartować czy p. Weiss na żonę. I daj sobie spokoj z tymi wpisami, bo nam swoją żółcią forum zaśmiecasz. Idź tam gdzie możesz zarabiać. Ja cały czas polecam Action, Trakcje a ostatnio moja uwagę zwrócił Medicalgorithmics. Zaczela się nowa fala hossy i polecam skupić się na tym na czym można zarabiać. :)
    Medicalgorithmics.....Dedalus uważaj bo ja go też mam i może wkrótce tam będę forum zatruwał
  • Dedalus Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    Z Twoich typów wynika dlaczego tutaj jesteś , po prostu lubisz śmieci i bankruty , oczywiście na temat gustów się nie dyskutuje
    życzę powodzenia :-)
  • Re: Dedalus Autor: ~komuch [31.60.75.*]
    Masz pmpg, w którymś momencie da zarobić 500% i więcej . Tak się zarabia na śmieciach. Zawsze warto mieć ulokowane w kilkudziesięciu spółkach kasę niż liczyć na jedną a potem przejmuje czy zarządza tym Misiewicz i wtopa gwarantowana.
    Jeśli przerzedzic Twoje wpisy o te cała polityczno-historyczna gadkę, z ktora się w ogóle nie zgadzam, to Twoje wpisy dotyczące giełdy szanuje i zgadzam się z nimi w większości, dlatego mi nie będą przeszkadzały Twoje wpisy na MDG. ;)
    Chciałem jeszcze w wcześniejszym wpisie zaproponować Alior. A teraz widzę, ze ruszył. ;)
    Wybicie 20zl da silnym impuls wzrostowy. Ale tutaj jest wątek PMPG i koniec tematu.

Młodym, lekko wystraszonym napisze jeszcze, ze jeśli obawiają się o płynność tutaj, to niech jeszcze raz przeczytają moje wpisy nt skupu akcji. Gdyby zaczęli się obawiać, ze nie będzie komu akcji sprzedać. ;)
    Nie ma to jak perełka KGHM, szacun dla Tuska wizjonera, wiedział że miedź będzie paliwem przyszłości i kupił złoża zagraniczne. Teraz PiSowi głupio chwalić się kghmem że jest na historycznych szczytach a ja sądzę że on lekko dojdzie do 500 zł. A już PiS miał dla byłego prezesa za rządów Donalda zarzuty prokuratorskie za tą inwestycję i up nie wyszło. Teraz nie będą się kompromitować. Muszą się chwalić swoimi inwestycjami jak Orlen kupił od Niemca który płakał jak sprzedawał prasę. Ponoć 17 mln Polaków to czytało.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Michu [185.18.179.*]
    Dla nas to dobrze. Cena akcji rośnie.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Roman [192.99.110.*]
    Dedalus - liczyłeś dokładniej ile maja jeszcze tej kasy na skup albo podali to może?

Ad. Obniżenia kapitału, to faktycznie mogą robić emisje po 6 pln ale musiałoby to uchwalić walne zgromadzenie wiec jak się coś takiego zdarzy, będzie wiadomo z wyprzedzeniem.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Dedalus [109.40.243.*]
    Dziś mogą skupić ponad 3.800 sztuk. A wiec w całym tygodniu powinni skupić ok, 19k akcji, jeśli obroty mocno nie spadną, tzn. nie spadną poniżej 8k na sesję.
    Ładnie dziś odebrali akcje po 5,85 i jeszcze ktoś się podłączył i zebrał trochę po 5,90. Niestety jest podaż od tych, którzy chcą sprzedac swoje resztki i nie zależy im na kursie, dlatego mamy takie zrzuty gdzie parędziesiąt akcji powoduje spora obniżke kursu i uaktywnienie się animatora na niższych poziomach. Trzeba uzbroić się w cierpliwość w takich sytuacjach. Ktoś, kto chcialby się normalnie zredukować, poczekałby do jutra ze sprzedażą reszty. A tak wyglada na to, ze dziś się zatrzymamy znów pare groszy niżej. Nie ma jednak co sie łamać, jutro spółka kupi kolejne 3.900 sztuk i odbierze kolejna drobnicę. Nawet jeśli ktoś się będzie starał popsuć nam humory. Dziś już byla próba spuszczenia kursu na 5,10 zleceniem na 300sztuk, ale nie tak łatwo będzie. ;) jeśli te zlecenia maja nas zmęczyć, to mogę tylko napisać, ze wiemy jak reagować na takie zagrywki. ;)
  • Re: Skup trwa Autor: ~Car [37.248.223.*]
    Wiemy jak reagować zaraz dobiore jak to robiłem bo 2,2 i 3,2 .Doczytałem właśnie że na skup wydali 636 tyś zł a więc zostało im jeszcze 1 mln 364 tyś zł....
  • Re: Skup trwa Autor: ~to [185.6.115.*]
    to reagujcie droga spółdzielnio :)
    Tu nie ma żadnej „spółdzielni” tylko świadomi wartości spółki akcjonariusze. Dziś w ramach skupu poszło 3.850 sztuk a obrót jest ponad 13k. Cześć wziął animator, ale tylko jakaś cześć. A wiec popyt jest, nie tylko spółka kupuje i animator. Moze się teraz pomieli, ale te akcje tez się odbierze i znow nie będzie akcji po prawej. ;) to kwestia paru dni.
  • Re: Skup trwa Autor: ~Car [37.248.223.*]
    Ciekawi mnie czy czasem pod progiem 5 % nie ma już tu funduszy które tanio zbierały po 2 zł .Może to tłumaczyć tak małą podaż jak na tak duży wzrost .Wydaje się że akcji strasznie mało w obiegu
[x]
PMPG -3,74% 2,06 2025-09-12 12:11:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.