Jaro ciężko z takimi kredytami u nobla sie odbudowac...pozatym zobacz samo zarzadzanie..ciagle odpisy i straty..krew zalewa..zabrali idee , z noble tez sie robi nieciekawie, a to wszystko naczynia połączone, nie wiem co tu robią wegrzy? Bo to tez osobna bajka, sam widzisz ze wszystkie gnioty poszly na gieldzie a cala stajnia lecha leży, slabo to wygląda, popyt na akcje prawie zerowy, cos tam przezuca...wogle aie nie otwiera, cienko..
Poplynalem mocno na ideii...nie bede pisal o ilosci...i mam holdinga..srednia duzo wyzsza niz teraz jest..opena sprzedawalem przez dlugi czas...a w wchodzilem ze 3 lata temu..wierzylem ze prezes Tomicka postawi go na nogi ...ze sytucja sie poprawi...ale cóż...stalo sie jak stalo..szkoda pisac...mysle ze z ulicy malo kto zostal...wymeczyli wszystkich...najwiecej srodkow mialem ulokowanych w openie...
Mariusz czy jesteś dobry w analizie wyników finansowych i bilansu? Czy możesz mi wysłać swoją opinie o ostatnich wynikach Opena na moją pocztę, oprócz tego chciałem ci coś jeszcze zaproponować. Adres: ontikor@poczta.onet.pl
Nie bardzo..jestem finansista ale pracuje w calkiem innej branży..nie podaje meili..bradziej jestem ciekawy dlaszego rozwoju sytuacji na openie..ja przegrupowalem pieniadze na berga..tu zaliczylem spora stratę..to co mi zostalo wlasnie tam włożyłem, polecam Tobie berga, w openie utopilem duze pieniadze..wiem ze ktos napisze ze poki nie sprzedasz to nie masz straty ale ja po 3 latach spadkow podjalem taka decyzje...moze papier odfrunie spekulacyjnie..ale to juz inna bajka..pozdr
Byłem w Openie cztery lata, wylazłem na ostatnim piku w VI 2020. Odkułem się gdzie indziej, więc mogłem sobie pozwolić na out z 93,5% stratą. Prezeska opowiadała kiedyś bajki o platformie multi-produktowej oraz integracji usługowej, a miała plecy za kwartał na 8 mln zł. Nawet jak Open zacząłby przynosić zyski, to zaraz będą zwroty kosztów, opłaty, spłaty, zapłaty czy aktualizacje wycen, bo to wszystko już było przerabiane wcześniej, a interes drobnych akcjonariuszy zawsze mieli gdzieś. Nie ma sensu wycena: Open jest trwale nierentowny, pomimo przejedzenia HB sam Open ma ujemny kapitał własny. Grupa jeszcze nie jest pod wodą, ale jak zajrzysz w grudniu to masz szansę znaleźć cały okręt na dnie. Jak chcesz przepalić kasę, idź sobie do kasyna, przynajmniej dobrze się zabawisz...
Jestem takiego samego zdania,wjada na kapital wlasny a zapasowego nie maja i bedzie finito ale to niebawem. Co do pani prezes to osobna bajka...piekne wywiady jak to bedzie przeprowadzala zmiany, miala stawiac na nogi hb...postawila tak ze zbankrutowal, zarzadzanie posrednikiem tez pzostawia wiele do życzenia....gdyby nie kredytowanie od nobla musialaby sie podpisac juz dawno pod upadloscia, jednym slwem pani prezes nie spelila swojej misji w openie, szumne zapowiedzi skonczyly sie bankructwem hb..czekam az open spotka ten sam los..kwestia czasu...
Jakoś smutno na tym forum przy OF nie ma już naganiacz co pisali, "teraz rajd na 5pln" "kto nie wsiadł już nie zdąży" "ale zarobiłem kupiłem po 0,60 już jest 0,90 mam 50% zysku" jest aż tak źle że nawet TVP nie byłoby w stanie opisać że "OF to jest solidna polska firma" :( podobno gdyby nie kasa z tarczy to by nie dojechali do 1Q 2021
Co tu pisać czekamy na poprawę sentymentu do całej branży, wzrost sprzedaży kredytów itd. teraz zwz w sprawie zmiany statusu, doszukałem się zmiany jakby chcieli iść w usługi maklerskie, zarządzanie portfelami czy coś takiego, zobaczymy może rzeczywiście chcą rozszerzyć działalność, teraz biura maklerskie zarabiają kokosy byłoby by to super info w dobrą stronę.
Nie mów....przeciez wypracowali 30 baniek zysku:))...
Zeby nie respirator czarnegoi tarcza to juz musieliby dawno zglosic upadłość, tego papieru nikt nie chce, nikt nie tyka, tu jest wielu umiczonych i wielu takich jak ja, ktorzy zaksiegowali tu ogromna strate po sprzedazy tego cennego waloru...nawet spekulacyjnie nikt nie wejdzie..bo kumu oddasz te akcje ..zaraz arkusz sie na kupnie skonczy....zreszta cala stajnia lecha lezy i kwiczy...kto kiedys by pomyslal..!
Open nie płaci pośrednikom od miesiąca, mieli zacząć jak będą spływać prowizje za bieżący miesiąc, ale nadal nic. Mi wiszą tylko 7k, ale znam takich co po kilkadziesiąt koła są w plecy. Jak Leszek nie wpompuje w tym miesiącu trochę kasy to w marcu najdalej w kwietniu nie będzie co zbierać.
A pani Prezes wam nie pomoże? Moze sypnie groszem , przeciez wypracowala prawie 30 baniek zysku? Plus kredyt od nobla macie? Chyba ze ta kase przejadacie?