• Dziękuję Wam Autor: ~nataniel [31.0.86.*]
    Byłem tu z Wami kilka miesięcy
    I wiem że Sanwil dopiero zaczął rajd na północ, ale niestety dla mnie odrobinę za późno zobowiązania finansowe dla których musiałem poświęcić jedną z pozycji mojego porfela giełdowego.
    Dlaczego Sanwil?
    Chociaż troszkę mnie wymęczył musialem pokombinować żeby zejść z 4.24 do 2.90 zwiększając zaangazowanie kapitalowe to przyczyną są podatki Nie zamierzam sprzedawać innych walorów tu mialem tylko 10% zysku
    Wam życzę a jestem pewny że tak będzie znacznie korzystniejszego zysku.
    Pozdrawiam wszyskich nawet tych co gdy pisalem że spadnie
    bo taki był trend nazywali mnie Trollem
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~Zeus [37.30.18.*]
    Z bólu jak widać spać nie możesz.
    Albo taka praca ....
  • Re: Dziękuję Wam Autor: wolnoplus [5.173.226.*]
    Ja również zdecydowałem się na zejście na ląd ze statku Sanwil. przemyślałem temat z brakiem info i całe to zmęczenie oraz totalny brak komunikacji zarządu to nie jest to, czego oczekuję od spółki giełdowej. Przesiadłem się na MRC z częścią kapitału, bo tamtejsza metoda informacyjna jest dla mnie jasna i przejrzysta. nie trzeba wymyślać umów, bazować na teoretycznych wyliczeniach tylko na konkretnych danych, umowach itd.
    Wg mnie zarówno Sanwil i MRC powinien skorzystać na nadchodzącej fali wirusa, może nawet Sanwil więcej chwilowo, ale postanowiłem, że jak mam siedzieć na giełdzie, to wolę się opierać na jakichś danych konkretnych a nie przewidywaniach, nawet jeśli mogą być zdumiewająco efektowne.

• Re: Dziękuję Wam Autor: ~grucha [88.156.137.*]
    no to widze ze pozbywamy sie slabego akcjonariatu. w końcu
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~Polska [5.173.8.*]
    Dokladnie
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~111 [5.184.221.*]
    Co jest bardziej prawdopodobne, że Sanwil wróci na 5+ czy Mercator na 600+? Kto ma rozum, niech sobie sam przeliczy
  • Re: Dziękuję Wam Autor: cmpunk [5.184.15.*]
    Dnia 2021-02-17 o godz. 12:39 ~111 napisał(a):
    > Co jest bardziej prawdopodobne, że Sanwil wróci na 5+ czy Mercator na 600+? Kto ma rozum, niech sobie sam przeliczy

Kibicuję obu spółkom,choćby dlatego,że na to zasługują,ale nie odkryję Ameryki,jeśli napiszę,że Sanwil ma większe szanse. Nie wiem,co Żyznowski musiałby zrobić,żeby kurs ruszył,tam emocje i oczekiwania są rozpalone do białości. U nas była cisza i brak tego calego szumu. Stąd jedna iskra i lecimy na wyższe poziomy. Ale trzymam kciuki,niech rosną obie spółki :-).
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~we [193.192.177.*]
    Jeszcze nie widzialem takiego zbirowiska fałszywych ludzi jak na forum sanwila. Mowią jedno robią drugie
    Dnia 2021-02-17 o godz. 04:18 ~nataniel napisał(a):
    > > Pozdrawiam wszyskich nawet tych co gdy pisalem że spadnie
    > > bo taki był trend nazywali mnie Trollem

Nie przeinaczaj faktów, bo to ty przy 3,6 nazywaleś sprzedających "planktonem", po czym chyba 2 sesje pozniej sam oddałeś
    A twoim trolowaniem bylo gadanie, ze "mam akcje, ale obiektywnie jutro -10"
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~Vadera [91.200.36.*]
    Muszę przyznać, że wybitny akcjonariat tutaj jest. Wybitny analityk, szybkiminus znawca AT, podczas spadku 50% w kółko pisze o wspaniałych okazjach i ciągle "dobiera". Po czym sprzedaje w dołku, w momencie, gdzie rzeczywiście zaczynają się wzrosty i przechodzi na merca, który wyżej już może nigdy nie być.
    Albo g.ł.u.p.e.k, albo kłamca, który miesiącami Was naganiał na kupno, a sam upychał w rynek co miał, lub robił to dla kogoś grubszego.
    Zwykła gnida :)

Fakt. Naganiał na duzo wyższych poziomach i nagle oddaje na dużo niższych, chociaz nic sie w spółce na gorsze nie zmienilo. Inni naganiają na 50 groszy po czym wchodzą i naganiają na 17, jeszcze inni mowią ze siedzą dlugo terminowo, a po czasie okazuje sie, ze sprzedawali na wyzszych poziomach. Tutaj nikomu nie mozna ufać
    Nie wiem tylko dlaczego uwazasz ze to dolek, skoro sam pisales ze spadnie na 2zl czy tam 50 groszy
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~Leon74 [5.173.236.*]
    Wtrące się osobiście uważam że spółka ma dobre perspektywy lepsze to niż założenie PPK i nie wiem co bedzie za 20 lat. Osobiście co miesiąc kupuję pakietami mam nadzieję że robię dobrze perspektywa 2 lat jest wskazana czy oddam prędzej zobaczę. Pozdrawiam wytrwałych.a tak poważnie przy 10 zł firma bedzie wyceniona na zaledwie 160 milionów. Patrząc na niektóre balony to ryzyko niewielkie
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~Vadera [91.200.36.*]
    Dnia 2021-02-17 o godz. 12:47 ~we napisał(a):
    > Fakt. Naganiał na duzo wyższych poziomach i nagle oddaje na dużo niższych, chociaz nic sie w spółce na gorsze nie zmienilo. Inni naganiają na 50 groszy po czym wchodzą i naganiają na 17, jeszcze inni mowią ze siedzą dlugo terminowo, a po czasie okazuje sie, ze sprzedawali na wyzszych poziomach. Tutaj nikomu nie mozna ufać
    > Nie wiem tylko dlaczego uwazasz ze to dolek, skoro sam pisales ze spadnie na 2zl czy tam 50 groszy

Ja akurat pisałem o dołku w okolicach 2 zeta, bo tak mi kreski pokazywały. Skoro dołkiem okazało się 2,6 to przecież nie będę z tego powodu się obrażał.
    Teraz jest wyraźna próba wybicia, więc tym bardziej nie mam zamiaru się z tym kłócić.
    Dnia 2021-02-17 o godz. 13:05 ~Vadera napisał(a):
    > Ja akurat pisałem o dołku w okolicach 2 zeta, bo tak mi kreski pokazywały. Skoro dołkiem okazało się 2,6 to przecież nie będę z tego powodu się obrażał.
    > Teraz jest wyraźna próba wybicia, więc tym bardziej nie mam zamiaru się z tym kłócić.

No i teraz znowu ty klamiesz. Po tym wybiciu z 2,6 bardzo czesto tutaj przychodziłeś studzić nasz optymizm
    Dnia 2021-02-17 o godz. 13:09 ~we napisał(a):
    > Dnia 2021-02-17 o godz. 13:05 ~Vadera napisał(a):
    > > Ja akurat pisałem o dołku w okolicach 2 zeta, bo tak mi kreski pokazywały. Skoro dołkiem okazało się 2,6 to przecież nie będę z tego powodu się obrażał.
    > > Teraz jest wyraźna próba wybicia, więc tym bardziej nie mam zamiaru się z tym kłócić.
    >
    > No i teraz znowu ty klamiesz. Po tym wybiciu z 2,6 bardzo czesto tutaj przychodziłeś studzić nasz optymizm

I nie chodziło o kreski, tylko spółka nie ma perspektyw. "Fund wie ze nie ma czasu i trzeba uciekać". "ostatnia chwila" "Od 2021 znowu straty"
    Oj boze boze....
    Dnia 2021-02-17 o godz. 12:44 ~Vadera napisał(a):
    > Muszę przyznać, że wybitny akcjonariat tutaj jest. Wybitny analityk, szybkiminus znawca AT, podczas spadku 50% w kółko pisze o wspaniałych okazjach i ciągle "dobiera". Po czym sprzedaje w dołku, w momencie, gdzie rzeczywiście zaczynają się wzrosty i przechodzi na merca, który wyżej już może nigdy nie być.
    > > Albo g.ł.u.p.e.k, albo kłamca, który miesiącami Was naganiał na kupno, a sam upychał w rynek co miał, lub robił to dla kogoś grubszego.
    > > Zwykła gnida :)

Po raz pierwszy w historii daję ci zieloną łapkę,choć nie przesądzam,kim jest wolnoplus,ale jestem zdziwiony tym posunięciem. Jedno jest pewne,co też napisał Grucha-słabsi odpadają,czy to groszołapy,czy zawieszeni na hakach. I pewnie co jakiś poziom będą się wysypywać,a mogliby spokojnie poczekać na godziwe poziomy :-).
    Kto by pomyslał, ze najwiekszy forumowy naganiacz, ktory wiecznie dokupywał "w okazyjych" cenach (jak wielu tutaj zresztą) po 4x, teraz oddaje tak tanio
    Nigdy nie naganiałem, opisywałem tylko kwotowo wskażniki i z tego się nie wycofuję. Za to byłem gnojony i obrażany przez wszystkie przypadki, jak widać teraz też, w każdym razie, życzę szybko Wam jakiegoś ESPI ze strony spółki.
    A wyliczenia wyliczeniami były są i będą. Każdy decyduje sam kiedy, na jak długo wchodzi i wychodzi. Ja zdecydowałem, że idę w innym kierunku i tyle. Powodzenia, Nikomu nie życzę strat i nigdy nie życzyłem.
    Dnia 2021-02-17 o godz. 13:17 wolnoplus napisał(a):
    > Nigdy nie naganiałem, opisywałem tylko kwotowo wskażniki i z tego się nie wycofuję. Za to byłem gnojony i obrażany przez wszystkie przypadki, jak widać teraz też, w każdym razie, życzę szybko Wam jakiegoś ESPI ze strony spółki.
    > A wyliczenia wyliczeniami były są i będą. Każdy decyduje sam kiedy, na jak długo wchodzi i wychodzi. Ja zdecydowałem, że idę w innym kierunku i tyle. Powodzenia, Nikomu nie życzę strat i nigdy nie życzyłem.

Pytanie-czy było warto akurat w takim momencie wychodzić? Merc mimo,że zarabia krocie,jest strasznie przegrzany. Nie wiem,jakie info musiałoby się pojawić,żeby mocno ruszył. Chyba przejęcie Orlenu :-). Ale niech rośnie,fundamentalnie na to zasługuje.
    Dnia 2021-02-17 o godz. 13:30 cmpunk napisał(a):
    Pytanie-czy było warto akurat w takim momencie wychodzić? Merc mimo,że zarabia krocie,jest strasznie przegrzany. Nie wiem,jakie info musiałoby się pojawić,żeby mocno ruszył. Chyba przejęcie Orlenu :-). Ale niech rośnie,fundamentalnie na to zasługuje.

Obroniłem tutaj zeszłoroczne zyski a kosztowało mnie to niemało i w 2021 wyszedłem też z zyskiem, minimalnym, ale jednak.
    Jedno co mnie wczoraj tknęło, to bardzo duże zakupy akcji przy praktycznie minimalnym wzroście. tyle akcji nie było w arkuszu, chyba, że nagle wszyscy zaczęli grać. Dzisiaj jest 3ci dzień mocniejszych zakupów. I też duże ilości nie powodują skoków mocnych, jakby znikąd pakiety do nikąd. Bo czy były te ilości w arkuszu?

A co do MRC zakładam sobie prywatnie, że 30% chcę w tym roku mieć zysku na portfelu i wydaje mi się, że przy C/Z 6 ustabilizowanym obecnie i aktualizacji 1 marca wskaźników, jak spadnie na C/Z 4 to się obecny kurs nie obroni i skieruje ponownie na okolice 6... taki mam plan wymyślony, a co będzie, czas pokaże.

No i patrząc na forum nagle pojawiło się sporo nowych nicków, które jadą w tematach na 5, pewnie będą jakieś rakiety, info w drodze itp. Już to przerabiałem.
    Ale z drugiej strony przy takich zakupach powinno się pojawić ESPI. Niech się tak stanie, przynajmniej będę miał o sobie lepsze mniemanie, bo spodziewałem się ESPI o przekroczeniu 5% od dawna :)
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    To chyba grucha juz ma to 5%
    niestety ale tyle nie mam
  • Re: Dziękuję Wam Autor: ~nataniel [176.221.120.*]
    A nie potraficie bez jadu ?
    Po prostu musiałem wpłacić kolejną ratę developeri
    Naprawdę się cieszę że rośnie są duże obroty i wiedziałem że Sanwil ma przed sobą przyszłość
    Pozdrawiam
  • Re: Dziękuję Wam Autor: cmpunk [83.243.34.*]
    Dnia 2021-02-17 o godz. 14:31 ~nataniel napisał(a):
    > A nie potraficie bez jadu ?
    > > Po prostu musiałem wpłacić kolejną ratę developeri
    > > Naprawdę się cieszę że rośnie są duże obroty i wiedziałem że Sanwil ma przed sobą przyszłość
    > > Pozdrawiam

Szkoda,że musiałeś wysiąść ze spółki takim kosztem :-/.
[x]
SANWIL -0,38% 1,32 2026-05-25 16:22:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.