Dnia 2021-02-17 o godz. 13:30 cmpunk napisał(a):
Pytanie-czy było warto akurat w takim momencie wychodzić? Merc mimo,że zarabia krocie,jest strasznie przegrzany. Nie wiem,jakie info musiałoby się pojawić,żeby mocno ruszył. Chyba przejęcie Orlenu :-). Ale niech rośnie,fundamentalnie na to zasługuje.
Obroniłem tutaj zeszłoroczne zyski a kosztowało mnie to niemało i w 2021 wyszedłem też z zyskiem, minimalnym, ale jednak.
Jedno co mnie wczoraj tknęło, to bardzo duże zakupy akcji przy praktycznie minimalnym wzroście. tyle akcji nie było w arkuszu, chyba, że nagle wszyscy zaczęli grać. Dzisiaj jest 3ci dzień mocniejszych zakupów. I też duże ilości nie powodują skoków mocnych, jakby znikąd pakiety do nikąd. Bo czy były te ilości w arkuszu?
A co do MRC zakładam sobie prywatnie, że 30% chcę w tym roku mieć zysku na portfelu i wydaje mi się, że przy C/Z 6 ustabilizowanym obecnie i aktualizacji 1 marca wskaźników, jak spadnie na C/Z 4 to się obecny kurs nie obroni i skieruje ponownie na okolice 6... taki mam plan wymyślony, a co będzie, czas pokaże.