Akcje stanowią zabezpieczenie, pytanie czy do chwili przejęcia praw do tych akcji pożyczkodawca może wykorzystywać prawa głosu z tych akcji. Poza tym do chwili ich przyjęcia akcje są własnością spółki, a sama spółka nie może korzystać z prawa głosu na walnym dotyczącym jej samej. Ergo, to raczej nie ma nic wspólnego z tym walnym tylko z wyciągnięciem akcji własnych skupionych w celu umorzenia za śmieszne pieniądze - widziałem to już na tej bananowej giełdzie nie raz, a KNF nic z tym nie robi... Jedna akcja za pół grosza - kto by nie chciał?
Pytanie tylko, kto dał prawo Zarządowi do rozporządzania akcjami przeznaczonymi do umorzenia??? Jak to się tak zakończy pociągnę ich do odpowiedzialności za naruszenie postanowień akcjonariuszy z walnego (to powinna być dla nich świętość, ale widać, że czują się chamsko i bezczelnie pewnie).
Czytajcie ze zrozumieniem. Akcje wrócą do inpl na pewno tylko są 2 opcje albo zapłacą mu 390 tys albo (i stawiam na ta opcje) obejmie akcje z nowej emisji po 10 gr. Myślicie ze po co komuś ta większość na walnym ? Przegłosuje właśnie emisje dla siebie. W żaden sposób nie zmienia to postrzegania bo wielkość emisji jest znana każdemu i jest już w uchwałach walnego. Także nagle akcji sobie nie dodrukują tylko ten wierzyciel weźmie wszystko co może po te po 10 gr.
Komentarz wystawiałem przed opublikowaniem raportu. Przejrzałem raport ale pobieżnie. Szczegółowo przejrzę go jutro jak będę mial chwile czasu. Moim zdaniem nie ma tam nic nowego czego nie było w espi. Skoro zle kombinuje to chętnie przeczytam twoja wersje tylko opisz krok po kroku jak możesz.
Ale z tym wierzycielem mieli do spłaty około 3 tys złotych. Gra toczy się o weksel. Moim zdaniem akcje zostaną umorzone ale osoba (wierzyciel) weźmie akcje z walnego albo ktoś go spłaci i ta osoba weźmie akcje na walnym. Nie ma innej opcji :) Enigma jeśli wierzysz ze bankier ma wpływ na kurs to ok napisz jak kupisz hahahaha :)
Witam, witam . Z uwagą czytam wszystkie posty i wnioski wyciągam sam dlatego nie zawisłem ani na Inbooku ani na Avatrixie i mam nadzieję, że na Inwestycjach też nie :)
Z całym szacunkiem ale Jacobb po co takie komentarze ? Przecież pamietam jak na inbooku jak leciało po emisji to pisałeś ze wyleszczenie peron itp a spadło na 3 zł z 7 i do dzisiaj jest lipa na kursie.
Jeżeli uważacie ze zjazd z 8 czy 9 zł na 3.8 jest spoko i wszystko jest ok to ja nie mam nic do dodania. Ja nie twierdze ze nie urośnie ale o zasięgu 12-15 zł można pomarzyć przez długi długi okres czasu typu 3 lata jak wprowadza jakiś rewolucyjny produkt. Tam jest ogromna kapitalizacja i wszystko powyżej 6-7 zł jest spekulacja nie poparta możliwościami w wypracowaniu zysku przez medico. A zapowiedzi o 20 zł z tamtego forum to wyliczanie sobie może kapitalizację przy takim kursie.
Zobaczymy, a co nie ktore firmy nie z taka kapitalizacja na jakich sa poziomach, ale to nie jest forum Medico, a co sadzisz o inwestycjach? Stagnacja i zbijanie od przejecia?
Po pierwsze jeżeli macie na myśli Biotech typu biomed itp to każdy wie ze to był jednorazowy strzał. 67 mln akcji przy kursie nawet 15zł daje miliard kapitalizacji przy spółce która o ile dobrze pamietam zarabia około 4 baniek rocznie. Jeżeli źle pisze z tym zarobkiem to mnie poprawcie. Ja rozumiem biotech musi być odpowiednio wysoko wyceniony ale są pewne granice. Jeśli chodzi o inwestycje to napisałem ci mysle. Hasła tupu 5 zł jak dla mnie nierealne. Ja brałem po 0.4 swój główny pakiet i mam zamiar dokupić po 0.35 jak spadnie. W przeciągu pół roku jeśli umorzenie pójdzie dobrze i przejęcie powinna być złotóweczka. I mnie to wystarczy. Nie twierdze ze więcej nie będzie bo ff bardzo mały i styczeń w akcjonariacie także bardzo możliwe ze będą to wyciagac wyżej. Opcja ze się nie dogadają jak dla mnie najmniej realna bo zostały już poczynione pewne kroki natomiast ryzyko zawsze jest. Niestety Jacobb ale jak leciało z 6 na 5 i później w dol to wypisywałes posty z peronem i ze zaraz będzie góra. Jak jest każdy widzi.
Ja uwarzam ze medicofarma bedzie wysoko wyceniana i wg mnie bedzie kikanascie zlotych, ale potrzeba troche czasu, tu nie piekarnia musi byc formalna zmiana nazwy, I kilka info i zobaczymy na jakim bedziemy poziomie,
A podaj mi jeden mój komentarz w którym twierdze ze namawiałes na kupno akcji inbook a. Twierdze ze nie braliście pod uwagę ,,wagi’’ nowej emisji akcji i krzyczeliście jak było po 6 ze będzie mocno rosło aż do 15. Jak jest każdy widzi i w tym wypadku właśnie ,,analiza wsteczna zawsze skuteczna’’ Zreszta nawet sprzeczałeś się w komentarzach z enigma. Wiec inbook uważałbym za temat którym nie należy się chwalić i wspominać przy każdej okazji bo dla kogoś kto brał po 9 zł to był ostry niewypał inwestycyjny a wy zakłamujący rzeczywistość ze po takiej emisji jeszcze pójdzie ostro w górę byliście ignorantami. Na avatrix tez czytałem śmieszny temat jak im dołożyli ostatnio emisje to ktoś tam napisał ze spodziewał się 10 milionów ale 120 tez jest nienajgorzej. I właśnie to jest problem dzisiejszych inwestorów. Nikt nie szanuje chłodnej kalkulacji tylko spekuluje a piękniej ręka w nocniku.
Gambit, tak na chlodno tu jest forum Inwestycje, jesli Masz papier to przeprowadz jakas analizę moze byc wsteczna, o Medico piszmy tam ps.mysle ze ze nawet Ci co brali po 9 to tez zejda tam z hakow, czas pokaże
Gambit nie wkładaj mnie między krzyczących, że będzie to czy tamto... Ja mogę pożartować na forum , czasami z kimś polemizuję ale nie wróżę co się stanie z kursem . Wyznaję zasadę, że lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć dlatego czasami podpuszczam tego czy owego wygę giełdowego żeby poznać jego pogląd na spółkę ... Ostatnio całkowicie stronię od komentowania bo mało jest merytoryki a więcej czarowania :)
Mimo wszystko zawsze kilka cennych informacji można uzyskać. A informacja to pieniądz:)
Analiza fundamentalna i techniczna zawsze leży po mojej stronie a opinie innych na temat danej spółki pomagają mi tylko w obiektywnym spojrzeniu na całość. Robię tak od dawna i jak do tej pory efekty są:)
O ile dobrze pamiętam Gambit to przy takim kursie nie komentowałem tego w ten sposób. Czasami wrzucałem agresywne komentarze Panu Wiem - to wszystko. Ja nie namawiam ludzi na zakup bądź sprzedaż bo mają własne rozumy.
Gambit - wcześniej się nie odzywałem bo liczyłem, że kupię akcje poniżej 0,35 zł ale chyba nic z tego. Dzisiaj komunikat, że Investorzy.TV (Artur Błasik) walczą i mają już 81.620.000 sztuk akcji. Tak czy siak w miejsce Inwestycjepl wejdzie inna spółka.
No to nic nowego nie wniosłeś. To co napisałeś było wiadome i każdy to wiedział. Moja opinia dalej jest taka ze Artur klepnie sobie większością głosów emisje seri f po 10 gr dla siebie a 75 wtedy wrócą do umożenia. Nie widzę innej opcji.