• Jakby Pruski był szefem BFG akcje byłyby po 10 zl Autor: ~Mike75 [31.60.242.*]
    Instytucje typu BFG, KNF czy UOKiK powinny być odpolitycznione-a tak moga wykończyć każdy bank czy firme, która im przeszkadza. Pruski i tak był z nich wszystkich najlepszym szefem BFG- gdyby on był teraz szefem BFG do nacjonalizacji Idei by nie doszło. Czasami jedna osoba może dużo zmienić.
  • Re: Jakby Pruski był szefem BFG akcje byłyby po 10 zl Autor: ~Mike75 [31.60.242.*]
    Wystarczyłaby jedna niezależna od PiS osoba na stanowisku szefa BFG lub KNF i do nacjonalizacji by nie doszło. Swoją drogą ja nie chciałbym mieć na sumieniu ponad kilkadziesiąt tysięcy poszkodowanych osob- te osoby, które brały w tym udział nigdy czystych sumien już mieć nie będą i żadne pieniądze tego nie zmienia.
  • Re: Jakby Pruski był szefem BFG akcje byłyby po 10 zl Autor: ~Mike75 [83.25.66.*]
    Wystarczyło, żeby instytucje państwowe nie przeszkadzały Pruskiemu i bank by wyszedłby na prostą - nie musiały nawet pomagać. Od wpisania Idei na listę ostrzeżeń publicznych celem było jednak przejęcie Idei. Pruski jak jest taki jest - ale jest propaństwowy i myślę, że nie wszedłby w taki układ jak pozostali urzędnicy pisowscy. Zastanawia mnie jak można tak nisko upaść - ale ja chyba Pisowców nie jestem w stanie pojąć ( widocznie jako gorszy sort nie rozumiem ich sposobu myślenia ).
    A Jastrzębski ( o którym na początku miałem dobre zdanie ) gada głupoty, że Idea wychodziłaby 30 lat na prostą - chyba nigdy w życiu nie tworzył budżetu, skala działalności Idei i aktywa ważone ryzykiem spadały plus planowane transakcje i już w 2021 Idea byłaby zdrowym bankiem. Niestety nigdy już tego jako akcjonariusze nie zobaczymy - decyzja polityczna podjęta w 2018 ( może nawet wcześniej ) nie pozwoli na to. Pozostaje jedynie walka o odszkodowanie za działanie na szkodę banku oraz na samym końcu wadliwą decyzję BFG.
  • Re: Jakby Pruski był szefem BFG akcje byłyby po 10 zl Autor: ~Otco [31.182.233.*]
    Bredź dalej, bo nudno tu. To że rzeczowe argumenty do ciebie nie trafiają, przywykłem.
    Mooglbys jednak być bardziej kreatywny, bo ta mantra staje się nudna.
  • Re: Jakby Pruski był szefem BFG akcje byłyby po 10 zl Autor: ~Mike75 [83.25.66.*]
    A ja mam dość Waszych bredni, Pisowcy!
    Nacjonalizacja Idei to również w dużej mierze porażka BFG i KNF - tylko oni zaślepieni chęcią wykończenia Leszka tego jeszcze nie widzą.
    Zobaczymy jak po dojściu do władzy Hołowni i PO ( bo na to wygląda ) znacjonalizują Wam Wasze Skoki ( a Skoki już mają problemy a będą mieć poprzez kryzys coraz większe ) - dlatego też apolityczność tych instytucji jest ważna ( bo za 2 lata tamci postawiają swoich szefów - to też będzie złe ). Idea Bank przy dobrej woli tych instytucji mógł być bez problemu wyprowadzony w krótkim okresie czasu na prostą - na 100 % jestem o tym przekonany.
[x]
IDEABANK 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.