brak mi słów do działań OFE... dzielnie pracują abyśmy emerytur na oczy nie zobaczyli...
free float to ok 8,7%, do squeeze out potrzebują 3,7%... aby walczyć o pozostawienie na rynku spółki należny zagłosować przeciw ustawie na walnym i zaprotokołować sprzeciw, później wystąpienie do sądu o uchylenie ustawy...
dla TDj prostrzym rozwiązaniem będzie ściągniecie tych 3,7%, bądź emisja akcji, która również mozna zablokować na walnym
Przepchna na walnym ustawę o delistingu mają 90 procent choćby wszyscy mali się pojawili. Kurs ogólnie poleci w dół w okolice złotówki. Można się oczywiście po sądach procesowac jak się komuś chce. Fundusze sprzedały źle to o nich świadczy ale mnie to nie dziwi . Podobna sytuacja jest obecnie na spółce MOJ też ze Śląska i też nasi Polscy kombinatorzy.
zapewne najtańszą i najszybszą wersją ściągnięcie byłoby nieznaczne podwyższenie wezwania... ff już wie, że fundusze nie powalczą o godziwą wycenę, a tdj dużo do osiągnięcia celu nie zostało... czas pokaże, czy drobni będą się przepychać w sądzie kilka lat, czy wycisną ich do końca oferując premię... na co jednak nie liczyłbym
To byłoby najszybsze rozwiązanie, zobaczymy czy zdecydują się na taki ruch.. swoją drogą dobrze byłoby poprosić o komentarz OFE dlaczego nie sprzedały akcji gdy kurs wynosił 5-6pln... kolesiostwo za nasze pieniądze...
wypraszam sobie kombinatorów ze Śląska bo ja też ze Śląska jestem. wszędzie tak kombinują, nie tylko na Moju i PGO. Na spółkach w Warszawie też. Trzeba się zebrać, przyjechać na walne i zagłosować przeciw a potem iść do sądu. Tak można zatrzymać kombinatorów. Na Moju tak zrobili, więc da się. Trzeba się tylko zorganizować. Ja się wybieram na walne jakby co.
Współczuję wszystkim akcjonariuszom .Ja na szczęście jak pisałem mam po 1,25 .zrobię więc na tym 20 tyś zł ale wcale nie jestem zadowolony. Jak można sorzedac spółkę za połowę wartości księgowej!!!pytam poważnie jest ktoś jeszcze chętny walczyć i czy jest jakaś szansa...ps.jaka macie średnią cenę zakupu jeśli można wiedzieć