Z całym szacunkiem - na pewno nie jestem bardziej szurnięty niż Wasz spec od katastrof lotniczych, hehe. Jego poziomu jeszcze nie osiągnąłem choć się do niego zbliżyłem. Moje teorie spiskowe są jeszcze w miarę merytoryczne i opierają się jednak na faktach. A propos - z żadnych kancelarii korzystać raczej nie będę i ani złotówki prawnikom nie dołożę ( przynajmniej na tym etapie nie mam zamiaru ). Mam swojego bardzo dobrego rodzinnego adwokata i to mi wystarczy - merytorycznie znam temat lepiej od prawników, siedzę w tym od ponad 2 lat.
Więc może takim świrem nie jestem - zresztą myśl sobie co chcesz, mam to gdzieś.
A propos wracając do konstytucji ten artykuł mi się szczególnie podoba:
Art. 54. Każdemu zapewnia się
wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.
I ten artykuł (par.2 - pomyśl o strefach wolnych od LGBT ):
Art. 32.- Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.