• merytorycznie o Present24 Autor: ~Potencjalnyinwestor [109.118.236.*]
    przygladam się spółce od czasu publikacji tej informacji:
    Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Present24 S.A. na dzień 3 lutego 2021 roku a w tym:
    [ zmiana Statutu] Stosownie do przepisu art. 402 §2 k.s.h., Zarząd Spółki wskazuje, iż projekt uchwał, o których mowa w ust. 10, oraz 11 powyższego porządku obrad, przewiduje dokonanie zmian Statutu Spółki w następującym zakresie: 1. w §6 dodaje się następujące rodzaje prowadzonej działalności PKD 35.11 Z Wytwarzanie energii elektrycznej 35.14 Z Handel energią elektryczną 27.11 Z Produkcja elektrycznych silników, prądnic i transformatoró 27.12 Z Produkcja aparatury rozdzielczej i sterowniczej energii elektrycznej 46.38.Z Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności 56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) 56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna

jak można sie było spodziewać kurs mocno wzrósł do poziomu 30 gr
    P24 Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:P24 — TradingView

jednak jak widać osoby, które wcześniej zakupiły akcje zrealizowały swoje zyski.
    Na podkręślenie zasługuje fakt, iż obecny free float wynosi ok. 42% a więc ok. 25 mln akcji, z czego  jak wyśledziłem ok 85% akcji z tych pozostających w wolnym obrocie zmieniło swoich wlłaścicieli

Przyglądając się spółką, które w przeszłości postanowiły szukać szczęścia w OZE przykładami mogą być te wymieniane przez innych na na tym forum dyskucyjnym i tu warto spojrzeć jak kursy ich akcji zmieniały swoją wartość:
    NVV Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:NVV — TradingView
     CLC Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:CLC — TradingView 
    GRE Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:GRE — TradingView 
    SNX Cena Akcji i Wykres — GPW:SNX — TradingView

To tylko przykłady co się dzieje kiedy są już ustalane konkretne działania i możliwość wsparcia środkami z Unii Europejskiej.
    Spółka posiada środki mogące być wkładem własnym to z pewnością plus.

Po działaniach podjętych przez zarząd tj. ustalenie niezbywalności akcji do końca czerwca tego roku, publikacja raportu rocznego w bardzo wczesnym terminie tj. 6 stycznia oraz zmian w zakresie statutu spółki wnioskować można, iż zarząd widzi swoją szanse w nowej działalności a ponadto może się okazać podczas najbliższego walnego, iż jest już inwestor chcący wspomóc spółkę w tych działaniach. Padały różne nazwy ja bym traktował to na chłodno. Jednak tak duże zainteresowanie walorami spółki na pewno daje do myślenia.

Rekomendacja na tą chwilę jest taka by spółce i temu co dzieje się na jej walorach na pewno mocno się przyglądać. Z doświadczenia wiem, iż juz po skompletowaniu listy osób, chcących wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy już mogą być konkretne ruchy akcjach i pamiętajcie, że każdy z was który się zgłosił może wystąpić do spółki o jej udostępnienie.

Potencjał jest ogromny ja się przyglądam z zaciekawieniem. 
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~prezenty [5.91.53.*]
    Coś w tym jest czekam na 22gr trochę żałuję że oddałem przyznam szczerze
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Dnia 2021-01-18 o godz. 14:24 ~Potencjalnyinwestor napisał(a):
    > przygladam się spółce od czasu publikacji tej informacji:
    > Ogłoszenie o zwołaniu Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Present24 S.A. na dzień 3 lutego 2021 roku a w tym:
    > [ zmiana Statutu] Stosownie do przepisu art. 402 §2 k.s.h., Zarząd Spółki wskazuje, iż projekt uchwał, o których mowa w ust. 10, oraz 11 powyższego porządku obrad, przewiduje dokonanie zmian Statutu Spółki w następującym zakresie: 1. w §6 dodaje się następujące rodzaje prowadzonej działalności PKD 35.11 Z Wytwarzanie energii elektrycznej 35.14 Z Handel energią elektryczną 27.11 Z Produkcja elektrycznych silników, prądnic i transformatoró 27.12 Z Produkcja aparatury rozdzielczej i sterowniczej energii elektrycznej 46.38.Z Sprzedaż hurtowa pozostałej żywności 56.21.Z Przygotowywanie i dostarczanie żywności dla odbiorców zewnętrznych (katering) 56.29.Z Pozostała usługowa działalność gastronomiczna
    >
    > jak można sie było spodziewać kurs mocno wzrósł do poziomu 30 gr
    >P24 Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:P24 — TradingView
    >
    > jednak jak widać osoby, które wcześniej zakupiły akcje zrealizowały swoje zyski.
    > Na podkręślenie zasługuje fakt, iż obecny free float wynosi ok. 42% a więc ok. 25 mln akcji, z czego  jak wyśledziłem ok 85% akcji z tych pozostających w wolnym obrocie zmieniło swoich wlłaścicieli
    >
    > Przyglądając się spółką, które w przeszłości postanowiły szukać szczęścia w OZE przykładami mogą być te wymieniane przez innych na na tym forum dyskucyjnym i tu warto spojrzeć jak kursy ich akcji zmieniały swoją wartość:
    >NVV Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:NVV — TradingView
    >CLC Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:CLC — TradingView
    >GRE Cena Akcji i Wykres — NEWCONNECT:GRE — TradingView
    >SNX Cena Akcji i Wykres — GPW:SNX — TradingView
    >
    > To tylko przykłady co się dzieje kiedy są już ustalane konkretne działania i możliwość wsparcia środkami z Unii Europejskiej.
    > Spółka posiada środki mogące być wkładem własnym to z pewnością plus.
    >
    > Po działaniach podjętych przez zarząd tj. ustalenie niezbywalności akcji do końca czerwca tego roku, publikacja raportu rocznego w bardzo wczesnym terminie tj. 6 stycznia oraz zmian w zakresie statutu spółki wnioskować można, iż zarząd widzi swoją szanse w nowej działalności a ponadto może się okazać podczas najbliższego walnego, iż jest już inwestor chcący wspomóc spółkę w tych działaniach. Padały różne nazwy ja bym traktował to na chłodno. Jednak tak duże zainteresowanie walorami spółki na pewno daje do myślenia.
    >
    > Rekomendacja na tą chwilę jest taka by spółce i temu co dzieje się na jej walorach na pewno mocno się przyglądać. Z doświadczenia wiem, iż juz po skompletowaniu listy osób, chcących wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy już mogą być konkretne ruchy akcjach i pamiętajcie, że każdy z was który się zgłosił może wystąpić do spółki o jej udostępnienie.
    >
    > Potencjał jest ogromny ja się przyglądam z zaciekawieniem. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To co opisujesz jest bardzo prawdopodobne, papier od kilku ładnych miesięcy systematycznie akumulowany.
    Warto się zainteresować tematem, aby nie żałować, że się wypuściło z rąk taką okazję na godziwy zysk z tytułu nadchodzących przekształceń.
    Jak historia pokazuje, wszystkie tego typu podobne zmiany na innych walorach niosły za sobą ponad przeciętne zwroty z inwestycji dla posiadaczy ich akcji.
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~prawda [5.91.53.*]
    Komuś nie jest na rękę by rosło prawda Tomku
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~skubas [212.160.172.*]
    Dnia 2021-01-18 o godz. 15:29 ~prawda napisał(a):
    > Komuś nie jest na rękę by rosło prawda Tomku

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak może być, ale prędzej czy później kurs zostanie uwolniony.
    Czy to się stanie po walnym, czy po konkretach w postaci nowej osoby/osób wchodzących do zarządu.
    Zobaczymy.
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~ManyBoss [5.184.228.*]
    Ciekawa spółka na 2021 jutro wsiadam na pokład
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Cash [5.184.222.*]
    Warto mieć pakiet
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Mag [86.63.116.*]
    No tak, jeden napalony drugiego po ramieniu klepie. Merytoryka? Litosci. Gadanie w Waszym gronie o merytoryce i obiektywnej prawdzie jest tym samym co wejscie do salonu Mercedesa i poproszenie o obiektywną opinię o sprzedawanym tam samochodzie :) lepią trola a nie zmieniają strategię, a grupa naiwniaków w to wierzy. Uprzedzając zarzut, tluamczylem juz swoje intencje. Jestem zywo zainteresowany kiedy (bo nie mowie CZY) będziecie skamleć z rozpaczy nad rozlanym mlekiem. Godziwy zysk hehe, na Present? Godziwość? No bez jaj...
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Mag [86.63.116.*]
    I jeszcze jedno, przypomnę sie po walnym. Nikt nowy tu się nie ujawni :) podsysacie to napięcie i tyle. January wam sie marzy?
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~tyle [5.91.53.*]
    Żaden January nie jest na tej spółce potrzebny kasa jest do wyciągnięcia z Unii a napisanie wniosku trudne nie jest tym bardziej że mogą to zlecić i kilka baniek Euro wpadnie
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~mały_wirus [37.47.18.*]
    To spadaj stąd kapucynie, nic ci do tego, skoro tak ci ten papier obrzydł.
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Ramzes2 [89.68.35.*]
    Mag vel wolf. Mowisz o merytoryce. Moze ci przypomniec jak na krezusa naganiales... a tu zgrywasz dobrego wujka... zal
    Pochwal sie ile lat na presencie siedziales. I sprzedales przed tym jak cos sie zaczelo dziac.... i ty bedziesz sie z innych nasmiewal .. wstydu oszczedz... ps. Nawet nicki zmieniasz bo ci wstyd....
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Dario [5.173.8.*]
    Prezes się wycofał z obietnicy ? .Pytanie czy spadnie do 15 groni
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~mag [86.63.116.*]
    Owszem, razem z Wolfem byliśmy tu w tym samym czasie, Wolf dłużej, mnie nie starczyło cierpliwości. Kamienowanie kogoś kto myśli inaczej widzę nadal w modzie. Będzie płacz już niebawem. Wygląda na to, że spekulacyjne podbicie już było - do 31gr... Nie bądźcie tacy, nie przeganiajcie mnie, dajcie się pośmiać xD
    Przemawia przez ciebie buta wyruuchanego leszcza, takich nigdy mi nie żal xD
    Buta?? A Ty kim jestes? Wdepnales w to lajno i duma cie rozpiera? No fakt, inwestycja jak sie patrzy
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~heja [5.91.53.*]
    Żeby prezes miał ja ja to by zakupił na rynku 100 k dał komunikat i odciął groszołapów na stałe a tak jest co jest
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.8.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Zobacz jego wystapienie w debiucie gdzie te ja..ja prezesa?
    Pewnie poleci niżej niż 20 groni?
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: spadkobiorca [5.173.243.*]
    Również się przyglądam, ale to daleka droga od grawerowania do produkcji silników Aparatury Kontrolnej i Pomiarowej po samą inwestycję. Ogólnie samo zarejestrowanie zmian wiosny nie czyni. A teraz konkrety.
    1. Aby możliwe było sprzedawanie energii elektrycznej musi być taki podmiot zarejestrowany na określonych warunkach, czy mieć dostęp do tego rynku. Czyli albo produkować albo handlować. Musi mieć czym.
    2. Aby produkować energię elektryczną musi taki podmiot mieć minimum jedną osobę z uprawnieniami aby było to możliwe resztę można zlecić firmom zewnętrznym -obecny trend.
    3. Aby podjąć decyzję inwestycyjną należy zakupić dany teren lub mieć prawo do dysponowania nią czy jakoś tak - mowa o zbiornikach wodnych.
    4. Ile jest takich zbiorników wodnych w Polsce które pozwolą na taki manewr. Owszem można kupić tanio ziemie w pipidówie z ziemią na użytek autostrad (czytaj sprzedaż - inwestor z tej okolicy chętnie ją kupi, sam wykopie i przewiezie pod warunkiem bliskości inwestycji), oraz wykorzystać rów jako zbiornik wodny (dofinansowanie "oczka wodne" - no to też pójdą pieniądze). Słowem optymalizacja. Lub wariant b) na istniejącym zbiorniku wodnym z hodowlą karpia:).
    5. Z kond wezmą właściwy personel do obsługi tej inwestycji i wniosków o dofinansowanie.

Ps. Również będę się przyglądał tematowi. Sprawa bardziej na najbliższe dwa lata - mówię tutaj o stracie - chyba, że już mają konkretny plan inwestycyjny w porozumieniu z nowym udziałowcem z branży OZE. Walne coś wam powie.

Ps. NIe jestem elektrykiem:) tylko branża Oil end gas oraz chemia i infrastruktura.
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~hmm [5.91.53.*]
    Dzięki za trafną analizę, czyli jednak coś mozhyw temacie potencjalnego inwestora inaczej nie podejmowali by tematu
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~mag [5.173.236.*]
    Oj nie tak działa giełda przecież. Temat podjęty, zanęta zarzucona... leszcze kłapią paszczami....a z tematu nic nie musi przecież wyjść. Prawda? Za pół roku kolejne info o jakimś tam pici kroku... i co? Ulica usytasy ;)
    Byłem dzisiaj przejazdem obok siedziby, szykuje się grill i kiełbaski na walniaka :))
    Solo ma przywieźć trochę swojaka.
    Kurde to Elektrim wchodzi czy nie
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Adprel [5.184.231.*]
    Tak tylko chciałem Wam coś uświadomić....
    To niby na czym spółka ma zarobic w następnych latach???
    WsZyscy gadają ze to OZE ma teraz czas.
    I niby czemu spółka ma się wycofać z tego biznesu?
    Jak byle „Janusz” sprzedaje teraz Fotowoltaikę.
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Zastal [37.47.24.*]
    To będzie strzał w 10
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Cash [5.184.240.*]
    Twardo trzymany kurs
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~skubas [83.28.243.*]
    W poniedziałek coś będę wiedział, ale Wam nie powiem :))
    Nie bądź taki.... :)
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Dario [5.173.9.*]
    Będziesz wiedział że nic nie będziesz wiedział
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~skubas [83.28.243.*]
    serio...? :))
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~Dario [5.173.9.*]
    A co myślisz ,że żartuje .Jutro przystanek 0,26
    26 powiadasz.... Hmmmm
  • Re: merytorycznie o Present24 Autor: ~mag [5.173.226.*]
    Taki poziom tylkp potwierdza, ze siedzicie z golymi truskawami.. Dzieciaki. Bede wiedzial, bedzie petarda, idzie info... Sama merytoryka. A tymczasem Tomal goni papier :) siedzę, przyglądam się... I nie mogę nadziwić. Majatersztyk. Coniektorym juz pompony opadly, a Ci co zostali nagle wykopali tajny tunel do źródła poufnych informacji haha czad. Bezbłędni jesteście
[x]
PRESENT24 0,00% 0,12 2026-05-19 12:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.