BFG 16 czerwca wysłał do banków zapytania ofertowe w sprawie przejęcia IDEI już wiedząc wtedy - a nic nie świadomi tego akcjonariuszy mniejszościowi kupowali i sprzedawali akcje, które i tak miały zostać umorzone. Hehe, zaiste komedie. Oczywiście mając tą więdzę ich znajomi mogli na tym skorzystać ( tego nie nikt nie wykryje jak jest dobrze zrobione). Tu pogwałcone nie tylko artykuły ustawy o BFG ale też na pewno przepisy GPW... Nie chce się już tym zajmować, mam tego dość.
Drugi temat - oni od 16 czerwca sobie już swoją przymusową restr. przygotowywali - eksperci KNF, BFG itd. super opłacani z pieniędzy też tych mniejszościowych akcjonariuszy, których okradli ( bo inaczej tego nazwać nie można ). A wiec ci eksperci mają ponad pół roku na przygotowanie przymusowej restrukturyzacji, artykułów, uwarunkowań prawnych itd. A nam z zaskoczenia, którzy nie znamy się na przepisach prawnych i ustawie o BFG dali 7 dni... Ile ja zdrowia straciłem przygotowując w takim krótkim terminie tą skargę! I to jest ta ich równość wobec prawa.
Osobiście mam gdzieś takie pseudodemokratyczne Państwo Prawa ( moja opinia ) a na GPW sobie Pisowcy sami handlujcie akcjami i sami się oszukujcie nawzajem!
Ja nie mówię o LC!!!!!!!!!!! Nie odwracaj kota ogonem! Idea był notowany na GPW, był spółką publiczną a nie prywatną spółką LC! LC jest biznesmenem, ma zarabiać pieniądze oczywiście działając w ramach prawa. Mówię o Państwie i jego Instytucjach, które zabrało mi w związku z tą sytuację nie tylko pieniądze ale też już dużo zdrowia, czasu i... powoli do końca tracę wiarę w te wartości, w które zawsze wierzyłem. Tak mnie załatwiliście Pisowcy! Może kiedyś jeszcze zmądrzejcie, choć wątpię.
nie ma biznesów leszka bez leszka ja też straciłem też na idea banku 50tysi nawet korespondowałęm z rzecznikiem bfg trudno tu liczą się lokaty i bezpeczeństwo systemu podobno, nie płaczę
Absurdy to ty wymyślasz. Taki proces trwa. To nie jest tak, że obudził się ktoś rano w sylwestra, i pomyślał co by tu ZROBIĆ? Wziął telefon i powiedział,,Zlikwidujemy ten IB. "
Wytłumacz mi jedno. Jak można inwestować w bank który stoi na krawędzi nie znając podstaw narzędzi które może stosować bfg i KNF? Przecież widmo resolution to tu krazylo od dawna. Jakbym miła wtedy te akcje (pozbyłem się ich wcześniej) to bym chociaż poczytał jakie to rozwiązanie ma konsekwencje dla akcjonariuszy
Ja w bilansie tego banku siedzę od ponad 2 lat, trzy przesłanki przym restr. Znałem lepiej od Ciebie zanim to nastąpiło. W grudniu 2020 bfg dałem zielone światło na 2 transakcję podnoszące dwukrotnie kapitał własny. Gdyby ktoś mi wtedy powiedział, że 31.12.20 będzie przym rest. Powiedziałbym, że oszalal. Stad jest we mnie olbrzymią złość, bo mam wiedzę fachową na temat spr. Fin. A tu tak mnie wykiwano. Czuję się potwornie oszukany. Stad będę walczył do końca o sprawiedliwość.
A pamiętasz jakie miało być dofinansowanie ze strony LC a jakie było ?
Podstawą działania było to, że LC nie wywiązała się z obietnic które miał wypełnić w zadanym czasie. Miał bank dofinansować kwotą a wpłacił ułamek tej kwoty.
Tobie się zdaje, że nagle ukradziono LC bank. A to był proces wynikający z nie spełnienia obietnicy dofinansowania banku w wyznaczonej kwocie. Zignorowałeś sygnał do ucieczki. Jak koleś ma u ciebie 100 000 zł długu i przyjdzie wpłacić 100 zł w terminie to nadal śpisz spokojnie?