Czy będę miał możliwość dochodzenia od sp odszkodowania na drodze cywilnego procesu? Czy brak reakcji teraz zamknie mi drzwi do procesu cywilnego,zakładając że np skarga złożona przez mecenasa Giertych zostanie uwzględniona.jesli złoże skargę do WsA jakich argumentów prawnych użyć ?trole z farmy troli co za 300 zł miesięcznie tu tyrają zamknąć ryje
Składaj skargę do 7.01.2021 do wsa niestety za pośrednictwem bfg. Stracisz ew. Jedynie 200 zł za zaskarżenie decyzji BFG. Mamy forum na fb gdzie dzielimy się informacjami, można dołączyć. Jak nie złożysz skargi może być juz po wszystkim, tak jest szansa na słuszne odszkodowanie. Pozdr.
Czy ktoś ma cała decyzję bfg chodzi mi o uzasadnienie tej decyzji .raport z pwc ma dane z sierpnia czy na tej podstawie były rzeczywiste przesłanki do upadłości ?w międzyczasie bank został Dolany kasa przez pana Czarnecki . Dlaczego drobni akcjonariusze zostali postawieni na równi z miliarderem ?gdzie państwo które chroni słabych?
Kolego czy ty potrafisz zrozumieć ,że ktoś chce być po prostu anonimowy?co ci da że dołączy kolejna osoba? Jest tragedia wielu ludzi a ty separujesz się na FB czy ty aby na pewno masz akcje?jeśli napiszesz tu swoje argumenty to na pewno nie ubędzie ci a po drugie być może ludzie którzy tak jak ja nie chcą bawić się w jakieś grupy na fb-skorzystaja .zastanów się nad tym aspektem
Też coś dorzucę od siebie, bo sprawa banku jest interesująca. Odwołanie na decyzję może złożyć tylko jeden podmiot i jest to RN banku w imieniu akcjonariuszy powołana właśnie przez nich. W przypadku innych pism WSA pozostawi je bez rozpatrzenia ze względu na złożenie odwołania przez osoby nie będące stroną w sprawie. Na razie pozwy zbiorowe to strata czasu. WSA nie jest sądem cywilnym, a w sądach administracyjnych ciężko podważać decyzje urzędników chyba, że udowodni się na przykład, że decyzja wydana została na podstawie nieprawdziwych faktów, zatem należy podważyć ustalenia PwC a to z kolei mogą zrobić fachowcy z banku którzy znają dane na podstawie których PwC wydało dokument i którzy w tak krótkim czasie zmieszczą się w terminie sporządzenia odwołania. Gdyby procedury administracyjne zostały naruszone (jak przy przedstawianiu Giertychowi zarzutów gdy był on półprzytomny) to WSA uchyli decyzję z powodów formalnych. Jak RN się postara a Pan Czarnecki na pewno spróbuje tego dopilnować, to Sąd uchyli decyzję BFG. Później sprawa na pewno trafi do NSA aby spróbować cofnąć skutki prawne przedmiotowej decyzji. Na kwestie ewentualnych odszkodowań przyjdzie czas później.
Politycznie to jedyny ruch państwa - nadzór finansowy nie bawi się w chowanego
LESZEK dostał wytyczne dofinansuje banki , teraz wytłumacz się z Getbeku
Straciłem ja ok. Za rok ,, może,, było by lepiej ?? A jak nie to PAŃSTWO straciło by więcej , Wydaje się że trochę się pospieszyli .
LECHU coś dorzucił kasy (wiadome że mało)
a KNF i BFG nie dały komunikatu że TO ZA MALO BRAKUJE X....X i czekamy pół roku.
Albo przeoczylem
L, Cz, w TVN płakał że zabrali mu bank - ,, który już wychodził na prostą,, Niech udowodni
Dwóch członków zarządu z PEKAO odeszło ( nie widzieli tej sprawy ok.)
Warszawa, 31.12.2020 (ISBnews) - W poniedziałek zostanie złożone odwołanie do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie od decyzji Bankowego Funduszu Gwarancyjnego (BFG) w sprawie wszczęcia procedury przymusowej restrukturyzacji Idea Banku i przejęcia go przez Bank Pekao, wynika z oświadczenia Leszka Czarneckiego.