Zapytam po świętach w swoim ale ja żałuje że sprzedałem na rynku po 3,5 i zostawiłem tylko 5 kilo .Z tego co widzę to duże zlecenia kupna się pojawiają i ciagle wyżej więc obstawiam albo to cordia kupuje na rynku albo ktoś duży i zrobi psikusa cordi . Pierwsze wezwanie obsługiwało tylko pko teraz wydaje mi się że wszystkie biura maklerskie bynajmniej moje też skupuje więc co można z tego wywnioskować że bardzo im zależy na skupie . Ja swoje ostatnie niedobitki nie odpowiem i nie zapisze sie czuje że tu może jeszcze być dużo więcej
bez emisji w grudniu 2019 spółka by padła ale oddzielną kwestią jest ustawka cenowa a raczej brak reakcji państwowych podmiotów czy też PFR - mogli przejąć wówczas spółkę i dokapitalizować ją - za brak decyzji w tej sprawie powinny polecić łby w państwowych funduszach - ciekawe dlaczego nie poleciały .... co do odpowiedzi na wezwanie : tylko słupy oddadzą w wezwaniu ... ciekawe ile zebrali , może ok 1 % ... kto to wie? będzie wiadomo 23-25.01 jak nie zbiorą podniosą cenę - min. wartość godziwa to WK ok. 4,5-5 zł ( bądźmy jednak realistami )
Spółka by nie padła w 2019 r, nawet kurs by nie spadł, gdyby Mosz, Woźniak i Gomoła nie zatrzymali budowy i sprzedaży mieszkań w 2018 r. Wymusili tym sposobem problemy finansowe i problemy z wykupem obligacji. To były sztucznie wykreowane problemy. W 2017 r. Polnord sprzedał ok. 1400 mieszkań. W latach 2018-2019 powinien sprzedać po ok. 2000 mieszkań. Dzięki temu spółka by miała własne środki na wykup obligacji i nikt by nawet nie pomyślał o emisji akcji, a tym bardziej emisji za bezcen.
Trzeba pisać co było bo to był Przekręt Stulecia!!! W normalnym kraju to nie tylko by poleciały Głowy ale by ,,Du...y'' wylądowały w Pierdlu!!! Ja ciągle wieżę że wcześnie czy później to nastąpi.!!!!!
sprawą zajmuje się prokurator Bartosz Biernat wraz z zespołem prokuratorów - od 07.12.2020 - info oficjalna - tam zwróć się i działaj też mam nadzieje że sprawiedliwości stanie się za dość i łby polecą z twardym lądowaniem w pierdlu