• Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Rafał [37.47.125.*]
    Witam. Straciłem na spółce parę tysięcy. Nie jakaś duża kwota, ale zawsze człowiek chce minimalizować straty. Stąd też moje pytanie. Do kiedy mam czas na sprzedaz poza giełdą, żeby móc rozliczyć się że straty? Dodam, że nie chodzi mi o podanie daty, żeby się tylko zamknąć w roku rozliczeniowym. Pytam o datę bodajże 6 miesięcy od uprawomocnienia się wyroku sądu, zanim akcje nie znikną z konta. Z góry dziękuję za odpowiedź
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~bolek [5.173.1.*]
    O ile dobrze pamiętam to 12 kwietnia
    Ale nie jestem pewien
    Nie mam czasu szukać
    Ale na pewno kwiecień

P. S.
    Zaraz tu rozpęta się piekło
    Full troli
    I nazwą mnie kipasem... Hehe
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Florian [5.173.96.*]
    Kipas vel Rafał vel bolek znów przyszedł nawijać makaron na uszy.
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Rafał [37.47.125.*]
    Florian nie chce Cię obrażać, bo widzę, że łatwego dzieciństwa nie miałeś:) Paliła Ci się kołyska i ojciec jak ja gasił to uderzył Cię za mocno w głowę wiadrem z wodą:D I stąd masz imię patrona strażaków:) Oczywiście tacie nie zależało, żeby Ciebie uratować tylko chciał sprzedać kolyske.... A tak serio to proszę mnie z nikim nie utożsamiać! Pytanie było całkiem ba poważnie. I wydawało mi się, że upadłość uprawomocnila się później niż w kwietniu. Nie wiem czy nie jakoś w październiku. No ale ok. Od uprawomocnienia się mam pół roku na sprzedaz i odliczenia straty, bo później akcje znikną z konta ?
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Edyta [5.133.11.*]
    jest tutaj paru opłaconych troli, mają za zadanie obrażać.
    wejdz na link i poczytaj albo zapytaj jezeli niema
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Qwer [85.202.111.*]
    Wejdź na Npi - nowy porządek bankrutowania i zobacz jak Kipas vel edyta naganiał od półtorej roku na akcje bankruta zm kania, oczywiście robił to na czyjeś zlecenie bo człowiek zarabiający na życie podnoszeniem szlabanu i mieszkający w super "apartamentowcu" w woli koło Pszczyny sam by na taki pomysł nie wpadł.
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Rafal [37.47.125.*]
    Ale mnie nie interesuje kto jest trolem i komu za co płacą:) Chce tylko wiedzieć do kiedy mam czas, żeby sprzedać akcję poza giełdą, bo chce sobie zrobić tarcze podatkową na przyszłość:)
    Ps. Floriana chyba ZGASIŁEM swoim tekstem :D teraz pewnie gdzieś płacze biedak, że przypomniałem mu traumatyczne dzieciństwo...
    Kipas vel Rafał vel Edyta przestań trollować zadawanie kretyńskich pytań samemu sobie.
    Florianku, może mi powiesz skąd jesteś i się spotkamy? Wtedy ładnie przeprosisz za swoje szczekanie. Jesteś jak kundel co zaczepia wilczura przez zamknięta bramę... Nara kundelku
    Kipas vel Rafał nie wysilaj się. Jesteś skompromitowany na tym forum.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.147.39.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Qwer [85.202.111.*]
    Kipas i całe te twoje śmieszne NPI - jesteś pośmiewiskiem tego forum, ta spółka upadła i to prawomocnie czyli nic tego już nie zmieni, a ty dalej naganiasz bez honoru, przegrywie życiowy. Nawet Barakuda już odpuścił, bo ma w sobie resztki honoru, a ty jak widać nie. Ten dług co jest do kupienia w Internecie to twojej kobity?
    Spytałem się jedynie o datę uprawomocnienia się upadłości i tyle chciałem wiedzieć:) A jakiś typ co miał spięcie w inkubatorze, któremu nawet nie pomógł jego własny patron-Florian, zaczął się nakręcac jak księdza na ministranta...
    Ps. Już sobie sprawdziłem to co chciałem wiedzieć, więc już przestańcie się produkować i ublizać... Papa
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Jacek [5.173.96.*]
    Kipas vel Rafa£ vel bolek vel Edyta po pierwsze to była seria wpisów, w której dyskutowałeś sam ze sobą. Po drugie pytając o sprzedaż zasugerowałeś, że akcje bankruta ZMHK ktokolwiek kupi.
    Idź głupiego szukać gdzie indziej.
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~1cep-5nicków [5.133.11.*]
    jak chce sobie popisać z głupimi to sobie wchodzę na forum kani z zamiarem popisania z wami, bo wy jak te cepy siedzicie tu i czatujecie komu znowu ubliżyć. Zazwyczaj, gdy wejdę już na forum bankiera kania i przeczytam jeden wpis ziutka albo tej drugiej ameby to wzbiera mnie na wymioty i od razu wychodzę bo to forum jest tak toksyczne.

• Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Kierowca [94.254.184.*]
    Kipas vel Rafa£ vel bolek vel Edyta vel 1cep wchodzi na forum Kani, pisze sam do siebie a następnie informuje, że "pisze z głupimi".

Lepiej bym tego nie określił.
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Ziutek [94.254.184.*]
    Kipas vel Rafał dowcip polega na tym, że na ZMHK nawet strat nie można zminimalizować, ponieważ nie ma jak sprzedać akcji (na umowę cywilną nikt nie kupi a notowań żeby Kipas znów mógł szukać najwnych nie odwieszą).
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Rafal [37.47.125.*]
    Fiutek weź się ogarnij! Sapiesz do mnie a ja tylko zadałem proste pytanie. Jak nie znasz odpowiedzi to się nie udzielaj :)
    Ps. akcje sprzedam koledze, więc ja mam problem z głowy. Ale poczekam do końca przed upływem 6 miesięcy od uprawomocnienia się upadłości. Już nie odpisuj na tego posta, bo jesteś żałosny ...
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Zasada jest taka: w terminie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia Sądu o ogłoszeniu upadłości (lub oddaleniu wniosku o jej ogłoszenie z powodu braku środków na przeprowadzenie postępowania upadłościowego) z automatu podejmowana jest decyzja o wykluczeniu upadłej spółki z notowań. Zawsze i bez wyjątku - zarówno z dotychczasowej praktyki, jak również z analizy przepisów - bo nie ma żadnych furtek.
    Czyli 14 kwietnia 2021.
    Czy akcje znikną z rachunkuw tym samym dniu? Tego już nie wiem - trzeba by zapytać tych, którym się przydarzyło zaparkować na rachunku akcje wykluczonego crapa.
  • Re: Uprawomocnienie się upadłości? Autor: ~Jacek [94.254.177.*]
    Kipas vel Rafał nie pultaj się. I idź swoje brednie opowiadać gdzie indziej.
[x]
KANIA 0,00% 0,11 2019-10-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.