~ObserwatoR [31.0.46.*]~ObserwatoR [165.225.206.*] i po raz trzeci ~ObserwatoR [89.64.36.*]
Co mogę powiedzieć. To znany naganiacz, kolejny. Przez miesiąc naganiał na protektora na biomedzie. Na spółkę, gdzie obroty były po 100-200 tys PLN
Gość pisze, że jest tu od kilku złotych- ja gram na inno od 2 PLN i jego nick dopiero pojawił się jak z 50 spadało, zaczęło odbijać i już zobaczył, że nie spada. Wtedy zaczął naganiać na wzrosty.
Uważajcie, bo was poubiera. Pisałem wiele razy jak tu grać żeby zarabiać, jak on pisze o trzymaniu i 100zł to musicie wiedzieć, że tak nie będzie. I nie pocieszajcie się nawzajem, pisząc trzymać będzie 100pln. Zacznijcie zarabiać, czyli grać na krótko na 10zł np. Nie myślcie, że spadnie na 50 odbije na 63 np. i trzymacie dalej, czekając na 100. Realizujcie zyski, ale w mądry sposób, nie kółkiem na 3zł jak technik-at rano z 56-59 a kurs na 75 poszedł po info, o którym było pisane, że będzie dziś publikacja. Poszło na 20%? Sprzedajecie od razu i czekacie niżej.
Ten pantaran to jest Herman z Krezusa. Prawdziwy albo jego kopia 1:1, kto grał tam wie, jak to się skończy. Biomed poszedł na 25+ zł, a on pisał bajki, że spokojnie "o co chodzi w biomed lublin cz4", i żeby nie panikować. Ludzie pokupowali akcje po 27 albo 29 nawet, i są na haku już. A ci, co mieli fajny zyks posłuchali go, i zysk stopniał o kilkaset %. Tutaj też, zrozumcie, że kurs poszedł z 2zł na 96. On wam pisze "o co chodzi w inno-gene" obracając swoimi akcjami, a wy trzymacie dalej. Nauczcie się zarabiać, nie bądźcie inwestorami czyli dawcami kapitału zwykłymi.
Tyle, ja znikam bo na forach bankiera nie ma z kim podyskutować. Jak ktoś zarabiał na moich postach o graniu na krótko, to gratuluję. A trole niech sobie podbijają stare, nieaktualne posty, używając 10 nicków tygodniowo.
Na koniec jeszcze jedno. Pamiętajcie, że ci co są pewni swojej inwestycji i zysku, grający przy okazji jakimś większym kapitałem, niż 500 tys, NIGDY nie piszą na forum i nie troszczą się o kurs pisząc, że nic się nie dzieje, albo czemu spada. Czy też, jakie mają prognozy, czy 100 czy 400 zł.
A może jeszcze jedno - po co ty to wszystko piszesz? Przecież nie w formie bezinteresownego ostrzeżenia... Ech, wy wszyscy macie swoje za uszami, trzeba się nauczyć takich jak wy odpowiednio wykorzystywać, po prostu. Moje zdanie jest takie że jesteś gorszym naganiaczem niż ObserwatoR czy pantaran, bo nastawionym na negację i destrukcję. Oni często mają rację (częściej niż jej nie mają) tylko trzeba wiedzieć kiedy zacząć korzystać z własnej intuicji, instynktu i rozsądku. Dużo bardziej irytują mnie takie typy jak ty, panie Alexx. Dziękuję bardzo za charytatywną, bezinteresowną poradę, mam swój rozum. Kręćcie te swoje kółeczka gdzieś indziej.
Każdy sam musi podejmować decyzje. Ja wyszedłem z Inno po 12PLN na początku, mimo, że wzrosło do 19 czy 20PLN.
Potem od 38PLN wyszedłem po 93PLN. Teraz wszedłem po 60PLN i wyjdę znowu o wiele wyżej, taką mam strategie.
Zresztą powtarzałem wiele razy, że jak ktoś inwestuję opierając się tylko na forum Bankiera czy rekomendacji 'analityków', to lepiej dla takiej osoby dać sobie spokój z GPW.
On ci nic nie napisze, bo jego celem jest wojenka z ObserwatoR em i zbicie kursu tutaj. Troll, jak cała reszta, tylko zgrywa nie wiadomo kogo. Straszne bagno to całe forum.
Obserwator jest naganiaczem z tym się zgodzę. Tylko z tym graniem na krótko na Inno już nie do końca. Robiłem właśnie tak jak mówił Alexx w przedziale 12-20 zł, zrobiłem kilka ślicznych kółek nie powiem. Jednak kurs mi uciekł po podaniu infa i dogoniłem go dopiero przy ok. 40 zł. Najlepiej grać częścią kapitału na krótko, ale jednak pewien pakiet akcji sobie zostawić żeby nie pluć sobie w brodę. Nie mówię już nawet teraz gdy poszło info o certyfikacie. W takim wypadku granie na krótko chyba nie jest najlepsza strategią, bo jak Filip z konopi wyskoczy umowa i pozamiatane.
A tak btw. co do dzisiejszej szczepionki, podobno prezes Moderny tez sprzedał swoje akcje tak jak prezes poprzedniej firmy. https://mobile.twitter.com/CaptainNasdaq/status/1328378859520200706
Normalnie zaczyna się robić cyrk na kółkach na tych spółkach, które niby produkują działające szczepionki. Nie rozumiem prezesi nie chcą czerpać wielomilionowych albo miliardowych zysków ze swoich produktów? Delikatnie mówią wygląda na to, ze sa tam jakies trpy w szafie, które sa znane insiderom, inaczej nie potrafię wytłumaczyć takiego zachowania.
Ja myślę że doskonale wiedzą, iż kurs jest napompowany i uwzględnia szczepionki. Oni sami decyzji nie podejmują i tego bezpośrednio nie sprzedają. IGN - czekaliśmy na CE, a wychodzi na to że był praktycznie w cenie, ciekawe jak będzie z umowami.
Kursy spółek na topie zawsze są pompowane, taki ich urok. W czasie pandemii to spółki robiące najbardziej pożądany produkt na tę chwile, czyli szczepionki . Po prostu dziwie się prezesom, bo podejrzewam że mogliby zarobić więcej jakby opchnęli po infie o dopuszczeniu już do sprzedaży. Być może wiedzą, ze tak szybko nie dostaną certyfikatów i będą mogli spokojnie odkupić taniej albo same szczepionki nie są takie super jak to reklamują, dlatego wychodzą. Jednak w tym drugim przypadku to już jest niezła manipulacja. Nikt mi nie wmówi, ze prezes nie ma wpływu na takie rzeczy jak komunikaty na temat stanu badań, co najwyżej zgodzę się że nie mają wpływu na kurs.
Co do IGN, to czy info jest w cenie ciężko powiedzieć, bo poszło dzisiaj info o szczepionce co stłamsiło wzrosty. Od pewnego poziomu był jednak spory popyt na akcje, więc nie nurkowało tak jak ostatnio. Ludzie chyba jednak poszli po rozum do głowy i nauczyli się czytać komunikaty. Większość przy pierwszym newsie sądziła, że szczepionki już idą do sprzedaży. Ja czekam aż zostaną przekazane wyniki badań, wtedy będzie wiadomo jak one się prezentują.
Co do samego Inno to powiem tak, ja tutaj wszedłem trochę przed infem o certyfikacie a potem dokupiłem i na wzrostach i na spadkach, oczywiście pod kolejne umowy. Tutaj jednak wolałem się upewnić, ze ten certyfikat w ogóle będzie, bo prezes jaki jest słowny tutaj każdy wie.
Ludzie nigdy się nie nauczą, choćby i 100 razy dali się zrobić w konia. Ja się tylko zastanawiam czy obserwator i inne podobne mu legendy bankiera mają koszmary po tym co tym biednym ludziom robią.
I co, uciął ktoś stratę przy tym 65 jak pisałem? Nic się nie zmienia, zejście na 48 znów było murowane.
Grajcie tak jak pisałem w poście, dawali infa i rosło po 10% i potem spadało od razu, kupujecie, sprzedajecie, czekacie niżej.
Tak na chłopski rozum, wszystkie te infa były już w cenie. Max potencjału to były te widły na 96 albo 98,6 których widłowy nie puścił na 100 PLN. Jak słuchałem tej konferencji i padło słowo UEFA to nagle z prawej wyczyścili za 10 milionów PLN, to był ten impuls. Wszystko, co publikują było już wykorzystane pod długoterminowy wzrost.
Tak się też zastanawiam, czemu tak zwalili sprawę i dopiero w listopadzie zaczęli działać z testami. Powinni domknąć wszystko w lato. Testy stają się bezużyteczne, skoro będą chcieli zaszczepić wszystkich w 1 kwartale 2021. Oni też mieli prace nad jakąś szczepionką, i co dalej z tym?
Widzicie jakie proste rozumowanie? Mnie tam nie obchodzi co się z tą spółką dzieje, ale za pomocą zwykłego logicznego myślenia dochodzę do takich wniosków, co ma odzwierciedlenie w kursie.
Jak pisałem nie ma co siedzieć na bankierze, tu od 10 lat są sami naganiacze, trolle albo porażki życiowe w kwestii zarabiania. Ktoś pytał, gdzie zatem się przenieść. Polecam ogólne grupy na fejsbuku, nie ma tam anonimów i jak ktoś dodaje post, to wiecie kto to jest. Aczkolwiek te grupy tylko są dobre dla ludzi grających do 100 tys. na krótko albo inwestujących do 0,5 mln.
Znikam już na stałe, bo tu mnóstwo robactwa, zwłaszcza wyszło dużo przy okazji spadków, i nie tylko tu. Powodzenia
Kolega rzeczywiście dobrze radził, a metodę jaką on przedstawił, sam stosuje. Nie mniej jednak przekierował na fecebooka, a tam też albo kółko różańcowe, albo też nakręcają na wzrosty, a potem wiadomo.