Od dziewięciu miesięcy jestem użytkownikiem forum Bankier.pl. W wielu działach liczne osoby posługują się moją nazwą użytkownika w celach trollingu. Te osoby używają mojego pseudonimu (Pantaran), kojarzącego się z zyskami na spółkach Biomed Lublin i Inno-Gene (BML około +900%, IGN około +500%).
Osoby takie jak założyciel poniższego wątku w dziale OAT:
Tacy naśladowcy, wywołując skojarzenia z moją nazwą (Pantaran), imitując nieudolnie także styl wypowiedzi i firmując moją „marką”, swoje niefortunne przedsięwzięcia, próbują wprowadzać w błąd pozostałych forumowiczów-inwestorów.
Chcę wyrazić stanowcze sprostowanie, że nie wypowiadam się w dziale spółki OAT. Osoby niezarejestrowane, używające nazwy (~Pantaran), posługują się moim nickiem bezprawnie.
Założyciel wątku widocznego pod powyższym linkiem, popełnia poważne błędy merytoryczne i ukrywa pod nieprzystępnym bełkotem swoje prawdziwe intencje. Przypuszczam, że ta osoba udaje mnie w swoim celu szerzenia dezinformacji, by wydostać się z niefortunnego przedsięwzięcia.
Mój styl inwestowania charakteryzuje się bardzo ograniczoną dywersyfikacją, dlatego z dużą starannością wybieram przedmioty inwestycji. OncoArendi nie jest obecnie w sferze mojego zainteresowania. Styl uczestnictwa w forum niezmiennie utrzymuję na tych samych zasadach. Nie udzielam się w dziale więcej, niż jednej spółki jednocześnie.
Obecnie wspieram Grupę Inno-Gene i jestem tam od poziomu pod 20 pln, na co dowód wklejam poniżej. To moje opracowanie z sierpnia. Proszę zwrócić uwagę na dane dotyczące kursu w momencie sporządzenia tej publikacji.
https://m.bankier.pl/forum/temat/8319687
Pół roku spędziłem na forum spółki Biomed Lublin, następne pół roku spędzę wokół tematów pośrednio, albo bezpośrednio związanych z Grupą kapitałową Inno-Gene. Serdecznie pozdrawiam akcjonariuszy BML oraz IGN, którzy odczytują ten post i towarzyszyli mi, bądź towarzyszą w kolejnej dobrej przygodzie.
Bardzo proszę o zgłaszanie osób podających się za mnie na wielu działach forum, celem wprowadzania w błąd, tak jak zrobiła to osoba poniżej:
Post zgłosiłem bezpośrednio do Pana Marcina Dziadkowiaka, zastępcy redaktora naczelnego serwisu Bankier.
Użytkowników zarejestrowanych poznać można po pogrubionym nicku niepoprzedzonym w zapisie znakiem tyldy (~). Znak (~) poprzedza niezarejestrowane nicki. Proszę o zgłaszanie takich osób, które wykorzystują nazwę ~Pantaran.
Znam wątki Pantarana i jego styl pisania. Byłem uczestnikiem również zrzutki, gdzie wpłaciłem pewną kwotę. Moje inwestowanie zaczęło się właśnie od Biomedu gdzie udało mi się ugrać 500% zysku. Potem za Pantaranem poszłem do Innogene. Tam mam W tym momencie 370% a w szczycie miałem Około 580% zysku. Z chęcią ponownie bym uczestniczył w zrzutce na Pantarana, ale to już na forum Innogene. Jestem również posiadaczem OAT, smuci lekko fakt że Pantaran nie jest z nami na pokładzie. Ale nie ma co narzekać! Następny tydzień powinien być zielony dla wielu spółek z sektora bio
Zamiast iść za Pantaranem, pójdź lepiej do księgarni po słownik, albo ściągnij jakiś darmowy z netu. Zwiekszenie kapitału nie idzie w parze z poszerzeniem znajomości języka polskiego.
Jednak przestrzeganie podstawowych zasad ortografii ujmy nie przynosi. Rozumiem radość "nowobogackich", ale coś poza wypchanym portfelem dobrze by było reprezentować.
Przykro mi, z powodu tego że nie urodziłem się w Polsce, uczyłem się języka 8 lat. Bardzo mi też przykro, że nie realizuje Pan LewyCzerwcowy na płaszczyźnie finansowej. Wolę nie umieć mówić, niż pisać w taki sposób. Słowo „dzban” wyraźnie określa Pana przynależność do podgrupy społecznej: cham i prostak.
Podsumowując:
Michał Korybut Wiśniowiecki znał osiem języków, ale w żadnym nie miał nic do powiedzenia
To Pańska opinia, wielka szkoda, że wyrażona z pogardą do drugiego człowieka, który nie spodziewał się tak bezpośredniego ataku ze strony użytkownika, który wyplutym jadem całkowicie podważył własną kulturę osobistą. Uwagę zwraca Pańska wypowiedź, popełnił Pan błąd. Byłoby piszemy łącznie, vide Pańskiego sformułowania „by było”.
Dziękuję Panie Karolu. Proszę nie przejmować się osobami, które na swojej „nocnej zmianie”, nie mogą powstrzymać się od złośliwości i jadu wypluwanych pod adresem szczerego człowieka. Gratuluję dobrej passy, pozdrawiam.
Dnia 2020-11-14 o godz. 19:59 ~Karol napisał(a): > Znam wątki Pantarana i jego styl pisania. Byłem uczestnikiem również zrzutki, gdzie wpłaciłem pewną kwotę. Moje inwestowanie zaczęło się właśnie od Biomedu gdzie udało mi się ugrać 500% zysku. Potem za Pantaranem poszłem do Innogene. Tam mam W tym momencie 370% a w szczycie miałem Około 580% zysku. Z chęcią ponownie bym uczestniczył w zrzutce na Pantarana, ale to już na forum Innogene. Jestem również posiadaczem OAT, smuci lekko fakt że Pantaran nie jest z nami na pokładzie. Ale nie ma co narzekać! Następny tydzień powinien być zielony dla wielu spółek z sektora bio
Szanowny Panie pantaran.
Na Biomedzie i na Innogene zaczęła się moja przygoda giełdowa troszkę wcześniej przed Panem. Zaznaczam, iż na obu spółkach dalej jestem i jeszcze troszkę posiedzę. Nie kręcę żadnych kółek bo jestem za cieniutki. Ale co najważniejsze przetrwałem wszelkie wachania kursów nie tylko dzięki chyba silnej psychice, choć portki wciąż mam pełne, ale dzięk Pana merytorycznym wywodom, które są mega wartościowe, szczególnie na Biomedzie. Każdy sam podejmuje decyzje inwestycyjne ale zawsze jest mnóstwo osób którzy starają się wpłynąć na naszą decyzję kupna / sprzedaży akcji.
Robi Pan potworną pracę czysto merytoryczną na temat każdej ze spółek których się Pan podejmuje. Dlatego pełny szacun z mojej strony.
I mam wielką prośbą jak Pan przechodzi na inną spółkę to proszę dać znać swoim wiernym "czytelnikom" gdzie możemy czytać Pana opracowania gdyż na Bankierze jest to rzadkość.
Wszelkim trollom a w szczególności podszywaczom pod nick innej osoby mówię stanowcze nie.
Zgłaszajcie osoby podszywające się pod nickiem pantaran do Bankiera.
P.S.
Dzięki również dla bart2020
Zapraszamy zawsze do merytorycznych analiz a dół czy góra po raporcie, ja tam jestem długoterminowo. Czy słusznie, nie wiem ale sprawdzam powiem za pół roku
Panie Pantaran, Chętnie poznałbym pańskie zdanie o aktualnej sytuacji na INNO - przedłużająca się certyfikacja, głośne infa o szczepionkach, brak zainteresowania rządu RP itp. Może czas na "O co chodzi w Innogene cz.3" ? Oczywiście wiem, że to sporo pracy takie opracowanie, ale może znajdzie się jakiś wolny wieczór. pozdrawiam
Podbijam . Niech spływają na inno i lublin. Odnośnie "Pana Tarpana" naganianie metodą merytoczna to wciąż że manipulacja tyle że metoda jest bardziej inteligenta od stylu gruby wchodzi gruby wychodzi. Lećcie chłopaki na covidy i tu nie zaciemniajcie. Nie wszyscy są ślepi i głupi że teraz będzie podprogowiec na odleszcznie grany .
A nie lepiej poprosić moderację, żeby nie dało się używać pseudonimów zarejestrowanych użytkowników? Np, jeżeli system wykryje, że dany nick jest w użyciu przez zarejestrowanego, niech dokłada do nicka np cyfrę 2. :-) I po problemie.
Dokładnie, też dziś wpadłem na takie rozwiązanie gdy o myślałem o tym problemie z podszywaniem. Być może pantaran, mająckontakt z redakcją serwisu Bankier powinien zasugerować/napomknąć o takim technicznym rozwiązaniu: "Post zgłosiłem bezpośrednio do Pana Marcina Dziadkowiaka, zastępcy redaktora naczelnego serwisu Bankier."
Wtedy problem zostałby rozwiązany i podszywanie nie miałoby już miejsca. Dodatkowo, obowiązkowa rejestracja i podpięcie konta pod unikalny numer telefonu, by utrudnić odpisywanie z wielu róźnych nicków i ukrócić "działania trollingowe" (nie da się powstrzymać tego całkowicie, gdyż zawsze te osoby mogą zarejestrować parę nowych kont używając numerów tel. innych domowników).
Dnia 2020-11-14 o godz. 19:45 pantaran napisał(a):
> > > > Bardzo proszę o zgłaszanie osób podających się za mnie na wielu działach forum, celem wprowadzania w błąd, tak jak zrobiła to osoba poniżej: > > > > https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=8866021&strona=1 > > > > Post zgłosiłem bezpośrednio do Pana Marcina Dziadkowiaka, zastępcy redaktora naczelnego serwisu Bankier. > > > > Użytkowników zarejestrowanych poznać można po pogrubionym nicku niepoprzedzonym w zapisie znakiem tyldy (~). Znak (~) poprzedza niezarejestrowane nicki. Proszę o zgłaszanie takich osób, które wykorzystują nazwę ~Pantaran. ______________________________________________
Ktoś pytał o Pantarana na forum - odpowiedź macie w tym wątku. Nie ma go tu i nie będzie :)
Ale czytanie wpisów tego człowieka, a także tego wpisu na tym forum, utwierdza mnie w przekonaniu, że to naganiacz ze spółdzielni.
Użytkownik wypowiada się dość niechętnie o OAT, pisząc o "nieudanym przedsięwzięciu", o tym, że "starannie wybiera przedmioty inwestycji" sugerując między wierszami, że OAT nie ma potencjału, mimo zawarcia umowy z Galapagos, która przyniesie spółce więcej pieniędzy niż w Biomedzie i Innogene widzieli na oczy.
Wcześniej za to naganiał na Biomed i Innogene - czyli spółki w 100% zależne od Covid, którym ciągle daleko do poważnej monetyzacji ich przedsięwzięć.
Na obu spółkach miała miejsce dość długi trend boczny po pierwszym wybiciu, w czasie tego trendu trwała akumulacja waloru przez spółdzielnię. Po infach, na które wszyscy czekali, spółdzielnia zainicjowała z pomocą ulicy potężne wybicie i rozdała na górce przewartościowane walory, a Pantaran zniknął z forum. Sądzę, że nie jest to przypadek.
Taką spółką jak OAT spółdzielnia zainteresowana nie jest - tu zrobili tylko podbitkę krótkoterminową, a dalsze losy kursu zależne były głównie od zapakowanych już w walor funduszy i kupujących funduszy. Na razie sprowadzili na walor sporą korektę, a spanikowana ulica się przyłączyła. W krótkim terminie losy kursu zależą od tego, jak dużo i na jakich poziomach fundusze będą kupować i sprzedawać (w średnim i długim oczywiście od postępów projektów spółki). Spółdzielnia od Pantarana tu nie przyjdzie, bo tu nie ma pod co grać i nie ma pod co ubierać ulicy w marzenia, następne informacje cenotwórcze zapewne za około rok.