• Dawać 3 zł Autor: ~gmp [5.173.72.*]
    Gaming + e-prasa
  • Re: Dawać 3 zł Autor: ~Dedalus [217.173.180.*]
    Tutaj potrzeba bardziej spontanicznego naganiania! :)

Starzy bywalcy są zgorzkniali, ale jak się ich nakręci, to przynajmniej przestaną zrzędzić.

Nowy narybek giełdowy widzi, ze różne bio i foto to już nie są maszynki do zarabiania. Czasami się zacinają i to tak, ze po nocach spać nie można. A tutaj - wkładasz spokojnie 2, może 5k. Uzupelniasz portfel ta tania spółka (mi chodzi o fundamenty, ale wiadomo, ze młody narybek patrzy na cenę jednostkowa ;) ) I... widzisz oczami wyobraźni 3, 4 a może 5 zł. A ze akcji mało, najwięksi pesymiści poza burtą, wiec zanim ci, którzy maja te akcje, zorientują się, ze je nadal maja i będą chcieli cześć upłynnić, to będzie 4 zł. ;) ale uwiedzeni wzrostami i przypomniwszy sobie dawny optymizm będą chcieli znów zobaczyć 5,6 złotych. I będą trzymać te akcje. Dlatego o podaż nie trzeba się martwić. Ja coś tam sypne po 3,30. Ale tez nadzieja się we mnie obudzi i spora cześć zostawię. ;)
    A Ty, młody gmp, zacznij na innych forach spamowac. A może ktos zobaczy, ze spółka „tania” i „rośnie„, ;)
    Ciekawe kto z nas tak szaleje. ;) Bo ze to ktoś z zewnątrz to nam, starym lisom, trudno uwierzyć. ;)
  • Re: Dawać 3 zł Autor: ~Car [31.0.65.*]
    Może dalsza rodzina prezesa kupuje bo ma przecieki
    Ale tego towaru na podaży coraz więcej się ustawia. Ja nie sprzedaje nic narazie ale też nie dokupie bo środków brak całość poszło w Pgo A tam 10 % straty więc nie sprzedaje zgodnie z z pierwszą zasadą Buffeta
    Musialem chwile pomyśleć co to za zasada, ale już wiem. ;)

Ciekawe co to będzie. Podaż tylko nam wydaje się duża, ale to wynik naszych doświadczeń tutaj. normalnie, w przypadku minimalnego zainteresowania spółka mamy szybko 3 a potem 4 zł.

Piszą na bankierze że Ruch s.a zapłacił zobowiązanie wobec wierzycieli w pmpg też część dostanie nie pamiętam ile to miało być...moze też pod to rośnie
    W 2018 było 2,7 mln odpisu z tego tytułu łącznie .chyba zanosi się że w najbliższym czasie będą dobre infa jedno po drugim
    Aaa, to może faktycznie stad może pojawic się iskra, która rozpali tutaj znów nasza wyobraźnie! :)

niech rośnie, bo potrzebuje więcej dobrych wiadomości ! Szczególnie, ze siedzę na samoprzepisanej sobie kwarantannie. ;)
  • Re: Dawać 3 zł Autor: ~One [5.174.67.*]
    Jeżeli uczciwie pobierają to po 4.00 niewiele da się kupić. Czwartek pokaże jaka prawda
    No właśnie. Tutaj nikt nie wierzy, ze może do 4 zł dojść. 3 zł to szczyt marzeń, żeby choć na 0 wyjść. ;)
    A przecież 4 zł to nic wielkiego jeśli okaże się, ze zarabiają a Wprost jest perełka. Już kiedyś pisałem, ze to jedyny tygodnik opinii, który można zaliczyć do centrum. Te Newsweeki i Sieci to oszołomy po dwóch stronach barykady. A na pewno cześć ludzi chce wejść i coś poczytać, dowedziec się czegoś. A nie w kolo o Kaczorze.
    To jest jedyny tygodnik, który mam ochotę czytać. Tzn obecnie wyłączyłem się z polityki. Nic mnie ona nie interesuje. Ale kiedy odpocznę i wrócę to pewnie do Wprost.
    Trzeba wiec jakoś to wycenić. Do Rzeczy tez jest tygodnikiem z którym można się nie zgadzać, ale odpowiada takiej Polityce pomdrugiej stronie. Wiec cześć czytelników - konserwatystów pewnie lubi tam zaglądać. Bo tej gazety braci K. się nie da czytać. Każdy normalny stamtąd odszedl. A Mazurek już o winach nawet nie chciał tam pisać.

A wiec Panowie - czas zapomnieć o przeszłości i pomyśleć jak rynek powinien wycenić nasza perle. Bilans ”wyczyszczony”. Już chyba naprawdę żadnych „niespodzianek” nie powinnismy się spodziewać. A jeśli wynik będzie dobry, tzn., ze spółka ładnie „poinformowała” wcześniej, ze warto kupić jeszcze akcje po taniości. ;)
  • Re: Dawać 3 zł Autor: ~rotszyld [88.199.172.*]
    Chcesz po 3 a nie chcesz po 2 ?
    Ja mam tu tyle akcji, ze mnie na teksty typu „ skoro chcesz po 3, dlaczego nie bierzesz po 2” nie złapiesz. ;)

Dziś może będzie sesja bez handlu. I oczekiwanie na czwartek.
  • Re: Dawać 3 zł Autor: ~rotszyld [88.199.172.*]
    Nie zrozumiałeś aluzji
    a poza tym ludzie teraz jacyś tępi...
    słabo wykształceni mają się za wykształconych
     my żydzi to widzimy i dlatego zawsze was oszfabimy... che che che
    Jaki się bystrzacha odezwał. ;)

Ja to wiem, zem głupi. Ale może uda mi się w końcu oddać Wam te akcje po 4 zł, żebyście mogli później oszwabić kogo macie ochotę. ;)

[x]
PMPG -2,81% 1,73 2025-12-12 14:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.