Niezwłoczne zwołanie WZA. Odwołanie obecnego zarządu. Powołanie nowego zarządu. Publikacja zaległych raportów. Powrót na GPW. Emisja akcji. Zaspokojenie roszczeń wierzycieli. Tylko czy PAH zechce go zrealizować ? Oto jest pytanie !
Scenariusz bardzo pożądany i chyba wszyscy życzylibyśmy sobie aby się ziścił. Znam temat bliżej i zapewniam, że PAH robi wszystko co w tym naszym pięknym kraju jest możliwe aby zwołać WZA. Dzięki "fantastycznie" funkcjonującemu państwu i prawu które obowiązuje nie jest to jednak proste.
@anonim
Mam wrażenie, że jesteś powiązany z zarządem i próbujesz zdyskredytować PAH, albo po prostu jesteś bardzo naiwny. Większość osób na forum udziela się tu od kilku lat, a Ty pojawiłeś się ostatnio i wypisujesz bzdury. Jesteś w ogóle akcjonariuszem?
Wyskakujesz z jakimś scenariuszem zwołania WZA jakbyś był kompletnie oderwany od rzeczywistości.
Co Ci da zwołanie WZA jak nie masz w ręku dokumemtu akcji? Nawet jakby zwołali za miesiąc WZA, to nie mógłbyś wziąć w nim udziału, bo nie posiadasz akcji, które poświadczałyby Twoje prawa do wzięcia udziału w WZA.
Po pierwsze primo posiadam potwierdzenie posiadania akcji co pośrednio wynika z mojego tekstu. Po drugie primo mam wrażenie że czytałeś mój tekst WSPAK i dlatego zrozumiałeś go odwrotnie niż jest napisany. Po trzecie primo PAH sam się zdyskredytował nie uzyskując praktycznie nic przez 4 lata istnienia i prowadzenie polityki informacyjnej identycznej jak "zarząd" t.j. p.P. Nie jest moim marzeniem spędzenie na tym forum kolejnych 4 lat z Tobą i innymi ofiarami machlojek "zarządu" i innych "graczy". Oczekuję, że w ciągu 1 najdalej 1,5 roku sytuacja w Hawe wróci do normy. Jest to jednak możliwe tylko wtedy gdy PAH zrozumie, że jedyną drogą do tego jest uwzględnienie w działaniach "jedynie sensownego scenariusza". Pozdrawiam "xxx" i do zobaczenia na WZA, najlepiej w ciągu najbliższego 0,5 roku
"xxx" przeczytaj ze zrozumieniem mój tekst skierowany do Ciebie w wątku "Hawe Telekom na Capacity 2020".
Daj sobie wraz z kolegami z PAHu spokój z pozwem cywilnym i dołączcie do śledztwa 1 Ds 759.2020 w Zgierzu. Może uda się w końcu odsunąć "tego pana" od żłobu !
Twoje potwierdzenie z biura maklerskiego jest nic nie warte w świetle artykułów KSH.
"...
Art. 406. Prawo uczestniczenia w walnym zgromadzeniu spółki niepublicznej
§ 1. Uprawnieni z akcji imiennych i świadectw tymczasowych oraz zastawnicy i użytkownicy, którym przysługuje prawo głosu, mają prawo uczestniczenia w walnym zgromadzeniu spółki niepublicznej, jeżeli zostali wpisani do księgi akcyjnej co najmniej na tydzień przed odbyciem walnego zgromadzenia.
§ 2. Akcje na okaziciela dają prawo uczestniczenia w walnym zgromadzeniu spółki niepublicznej, jeżeli dokumenty akcji zostaną złożone w spółce co najmniej na tydzień przed terminem tego zgromadzenia i nie będą odebrane przed jego ukończeniem. Zamiast akcji może być złożone zaświadczenie wydane na dowód złożenia akcji u notariusza, w banku lub firmie inwestycyjnej mających siedzibę lub oddział na terytorium Unii Europejskiej lub państwa będącego stroną umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, wskazanych w ogłoszeniu o zwołaniu walnego zgromadzenia. W zaświadczeniu wskazuje się numery dokumentów akcji i stwierdza, że dokumenty akcji nie będą wydane przed zakończeniem walnego zgromadzenia.
..."
Nie widzę w tym artykule nic na temat Twojego potwierdzenia.
Też mnie czasem dziwi niemoc PAH, ale coraz mniej odkąd próbuję bezskutecznie odzyskać dokumenty akcji. Przykładowo prokuraturze zajęło prawie rok stwierdzenie, że nie doszło do przywłaszczenia akcji. Sprawa ze Zgierza niedługo też będzie obchodziła urodziny, a to jest dopiero postępowanie wyjaśniające. Do aktu oskarżenia droga daleka. W pół roku tym sposobem nie doprowadzisz do WZA.
Domy maklerskie i KDPW mają informacje o akcjonariuszach, ale podaj mi ścieżkę prawną, którą się posłużysz do wytworzenia księgi akcyjnej?
Dotyczy niedopełnienia obowiązków publikacji przez zarząd raportów okresowych i spowodowanie wielkiej straty majątkowej dla spółki czyli czyn opisany w art. 296 kk
Jeszcze kilka słów na temat emisji akcji.
Ile teraz warte jest Hawe S.A.?
Sąd uznał, że zero i umorzył postępowanie upadłościowe. Sąd brał chyba pod uwagę zadłużenie w wysokości 207mln pln, co według mnie jest ściemą, bo w tym długu jest ponad 80mln pln dla ARP, a ten dług miałby być objęty układem na Hawe Telekom, więc teoretycznie nie obciążyłby dodatkowo Hawe S.A. Pewnie i reszta tego długu to jakaś ściema, ale sąd to klepie, więc co poradzimy?
Po jakiej cenie można sprzedać akcje czegoś co jest warte zero?
Albo inaczej, ile bylibyście skłonni zapłacić za akcje w nowej emisji? 1,5,10 groszy? W ostatnim notowaniu było 0,30pln.
Rozumiem, że emisja poszłaby na spłatę zadłużenia. Czyli należałoby uzyskać z emisji bardzo dużo pieniędzy. Powiedzmy, że byłoby to 80mln pln, a resztę długu jakoś by się ułożyło, np. przez umorzenie.
Aby uzyskać 80mln pln z emisji po 0,30pln, trzeba wyemitować prawie 270mln akcji. Po cenie 0,10pln byłoby to 800mln akcji. Z 5% PAH zrobiłoby się 0,6% i znowu nikt nie miałby nic do powiedzenia. Zadowolone byłoby pewnie tylko CFI, które może by wyszarpało jakąś kasę ze spłaty zadłużenia, albo samo stałoby się tym wspaniałym inwestorem, który ratuje spółkę i de facto w tym scenariuszu przejęliby ją za 80mln pln, czyli prawie tyle na ile oszacowano akcje Mediatela. I znowu anonimie wygląda to tak jakby Twój scenariusz był pisany przez ludzi z obecnego zarządu. Scenariusz optymistyczny jest taki, że inwestorem jest PGZ i traktuje obecnych akcjonariuszy po partnersku. Tylko dlaczego PGZ miałoby dbać o obecnych akcjonariuszy. Dla nich też jesteśmy tylko kłopotem.