A może jednak? Autor: eugeniusz_leszczynski [83.5.234.*]
"Dokonać pisemnych ustaleń pomiędzy zarządami łączących się spółek odnośnie planu połączenia, który następnie musi być zgłoszony do sądu rejestrowego właściwego według siedziby spółki przejmującej lub spółki, która ma zostać zawiązana w miejsce łączących się spółek, wraz z wnioskiem o zbadanie go przez biegłego w zakresie poprawności i rzetelności( nie trzeba tego robić jeżeli wszyscy wspólnicy każdej z łączących się spółek wyrazili zgodę aby zaniechać przeprowadzenia badania planu przez biegłego)."
Giełda, i spekulacje na spółkach nauczyły mnie jednej rzeczy gdy chodzi o grę pod informację. Jeśli na spółce wszyscy spodziewają się jakiegoś wydarzenia, trąbią o nim na wszystkich forach, to takie wydarzenie jeśli już się stanie, jest powodem do sprzedawania akcji. Zarabia się na plotkach, a fakty się spienięża. Tu, na Digitalu większość, jak nie wszyscy kupili pod połączenie, które cały czas jest odsuwane w czasie. Zachodzi więc ryzyko, że się nie odbędzie. A zatem powiedz, z jakiego powodu mają być tu wzrosty w najbliższym czasie? Owszem, jak ktoś jest długoterminowy, zna branżę i ludzi działających w przyłączanej spółce to może nie zwracać uwagi na wahania kursu. Ale reszta? Przyznam, ze nie rozumiem tego entuzjazmu.
Nie zgodzę się. Buffet powiedział kiedyś mądrą rzecz.(cytuję z pamięci) "Kupować należy dobre spółki nisko wyceniane." Po co zatem kupować po tych cenach Digital, zakładając że jest dobrą spółką skoro wszystko wskazuje na to, że będzie wyceniana przez rynek niżej?
tego nie wiesz akurat, nie chcę mi się liczyć ile dokładnie, ale masa akcji przemieliła się na wyższych poziomach w pewnym momencie może dojść do ciszy i zerowych obrotów
nie mów mi o pewnych rzeczach na bananowej, bo tu nic nie jest pewne
Weź pod uwagę dodruk 9mln akcji i przy 3 zł masz ledwo kapitkę 60mln tyle to mają firmy robiące jakieś gówniane symulatory w które nikt nie gra
Po premierze projektu w wjedziemy dużo wyżej, oml też był uwalany przez długi czas, cierpliwości
Nie tłumacz. Nastawiam co jakiś czas koszyk i nikt nie chce sypać. Jedyna nadzieja że locdowny w Europie przyspiesza i uda się załadować na Full w okolicach 0,9 zl