Proszę o opinię o Pramerica osoby, które wykupiły u nich polisę lub wiedzą coś na ten temat
Z pierwszego spotkania z ich człoiwekiem wynika, że oferują produkt nieco inny, niż większość TU.
Zaproponowano mi (mam skończone 30 lat) polisę na 300tysPLN za składkę 100PLN/mc. Wypłata tylko w wypadku smierci, choroby śmiertelnej lub trwałej niezdolnosci do pracy - nie wypłaca ani grosza np. za złamanie ręki itp.
Proszę o opinię o tej firmie (i tej ofercie)
sh_001
Facet powiedział, że najpierw zrobia mi badania medyczne na ich koszt (zastrzegł, że mogę się zirytowac, bo czasem tych badań jest dużo, jak np. ktos ma cukrzycę albo jakies choroby). Za to gwarantują, że w wypadku zaistnienia przyczyny wypłaty nie będą już robić zadnych zastrzeżeń ani badań.
Powiedział, że ta oferta jest dla mnie ważna w tej formie do dnia moich najblizszych urodzin.
Pytałem o opcję ubezpieczenia z inwestowaniem - powiedział, że może mi przygotować, ale radzi, abym inwestował gdzie indziej, bo to nie jest ich specjalizacja i że gdzie indziej prawdopodobnie osiągne lepsze efekty.
I jeszcze ciekawa informacja - agenci Pramerica podobno nie otrzymują prowizji za zwerbowanie klienta. Dostają stałą miesięczna pensję a premie są za to, że klienci nie regnuja z polis. Nie wiem, czy to taki chwyt reklamowy, czy naprawdę tak jest.
Tyle o nich słyszałem, może ktoś wie coś więcej.
Zapomniałem jeszcze dodać. Ten sam agent który rozmawiał ze mną zrobił analizę mojemu kumplowi i odradził mu zawieranie umowy. Powiedział, że w jego przypadku to nie jest dobre rozwiązanie. Dość niezwykłe, nieprawdaż? I własnie dlatego zainteresowałem się ta firmą.
Witam,
zetknęłam się z tą firmą i wiem na 100 % że firma kładzie nacisk (co jest prawie niewyobrażalne) nie na własne zarobki, ale na zadowolenie klienta. Chodzi o to, żeby klienci zadowoleni z usługi polecali kolejnych itd. Firma, co niejednokrotnie jest podkreślane zarówno przez kadrę menadżerską jak i zwykłych agentów, chce być postrzegana jako firma prestiżowa, do tego z koleji jest potrzebna wysoka jakość świadczonych usług i nie może być mowy o żadnym naciąganiu klienta itp. Nie sztuką jest zdobyć klienta obiecując złote góry, ale utrzymać tego klienta. A tak poza tym niech samo przemówi to, że pramerica należy do koncernu Prudential - istniejącego na rynku od 135 lat.
Z tego co się orientuję to z wypłatami ewentualnych odszkodowań też nie ma problemu.
pozdrawiam
No dobra, miło to się czyta.
Ale mam ważne pytanie:
wiesz to z własnych doświadczeń, czy usłyszałaś to od pracownika tej firmy (ja to wszystko słyszałem od ich pracownika)? A może wyczytałaś w materiałach reklamowych?
A może sama jesteś pracownikiem Pramerica
Krótko mówiąc: skąd masz te informacje (bądż opinie)?
też rozmawiałem kiedyś z agentem pramerica, nie mam najlepszego zdania o tym co mi przekazał i w jaki sposób, ale to moje prywatne odczucie. Sama firma jest duża i problemów z wypłatami nie ma. Najlepiej sprawdzić firmę na stronie Komisji Nadzoru Finansowego. Pozdrawiam.
Pracuję w tej firmie,choć nie jestem Life Plannerem (Pramerica tak nazywa swoich agentów - ktoś powie, że to tylko słowa). Faktycznie jest tak, że LP sami ustalają swoje zarobki i w zależności od tego pułapu muszą spełniać określone kryteria. Nie będę ujawniał szczegołów, ale, tak, to prawda LP dostają miesięczną pensję (nie znam szczegołów - nie siędzę w tym). Jest też prawdą, że firma piekielnie chce utrzymać swoich Klientów, LP są uczulani za każdym razem, że moment podpisania umowy ubezpieczenia i zapłacenie pierwszej składki, to dla Klienta dopiero POCZĄTEK znajomości, że trzeba także potem dbać o Klienta. Wiadomo, wszędzie pracują ludzie - jeden będzie chciał kasę za wszelką cenę, drugi będzie pracował zgodnie z etyką firmy. Na to nikt nie ma wpływu. Ale naprawdę zasady etyczne to dla tej firmy bardzo wiele, wszystkie niejsności idą na korzyść Klienta, ale wiadomo TRZEBA CZYTAĆ UWAŻNIE umowy. To przecież nie jest firma charytatywna, ona MA generować zysk i prowadzić dochodowy biznes, jak swiadczenie się nie należy, to w INTERESIE innych Klientów jest, aby takiego świadczenia nie wypłacić.
Dla firmy jest priorytetem, aby obsługa Klienta niosła ze sobą zupełnie inną jakość. . Pozdrawiam
witam, wtrącę się do dyskusji bo mam coś ważnego do dodania, Agent nie okłamał, a oboje Państwo macie rację, W Pramerica agent przez pierwsze 2 lata otrzymuje stałą pensję, to prawda. Musi wykazać się odpowiednią efektywnością aby ją utrzymać ale nie pobiera jeszcze wynagrodzenia prowizyjnego. Po 2 latach przechodzi na wynagrodzenie prowizyjne. Wiec jak powiedziałam oboje macie racje. wiem na 100 % bo tam pracuję.
Pozdrawiam
No to nie zdziw się jak potraktują cię"rzetelnie" po dwóch latach pracy właśnie... W 2003 rozwalili cały, ówczesny skład firmy, bo kazali podpisać aneks do umowy, zmieniajacy diametralnie jej zapis początkowy.(na niekorzyśc oczywiscie)....Strzeżcie sie!!! bo was wycyckają, a skubańcy maja dobrych prawników więc z nimi nie wygracie
ja mialam zlamany nadgarstek z rozczepienien kosci potrzaskane 3 palce i stwierdzili ,zenie nalezy mi sie odszkodowanie bo nie ma trwalego uszczerbku,a mnie cay czas przy wiekszym wysilku boli nadgarstek.Moa kolezanka miala zlamana reke i tez nic nie dostala
jestem po 2 spotkaniach z agentem tej firmy i mogę powiedzieć że większość tych odp. jest pisane przez agentow tej firmy , polecam zkontaktować się z jakimś specjalistą od ubezpieczeń
nie prawda,nie gadaj głupot.mają ustaloną - z góry pensję i nie dostają prowizji od polisy.
nienawidzę ludzi którzy nie mają pojęcia,a pi... głupoty !!!
wiem ze Pramerice rzeczywiscie nie dostaja Laif Planerzy zadnego dofinansowania za pozyskanego Klienta. Bierze sie to z tad ze Firma ta dziala na zasadzie POLECEN - i w ten sposob trafiaja do nowych Klientow.
Z tego co mi wiadomo Pramerica bardzo doba o prestiz i nie chodzi im o to aby byc najwiekszym , ale L.P.chca byc rekinami ubezpieczeniowymi.
w sumie to dobrze ze maja profesjonalistow- dlatego tez bardzo trudno dostac sie jest do ich Firmy.
ponoc zarobki u nich sa bardzo duze
Witam!Nie znam tej firmy ale moja propozycja z jednego z TU to za 90 zl m-c ubezpieczenie w 1 roku wynosi 220 000 tys na wypadek trwalego inwalidztwa na zycie 100 000 tys a przez to ze suma rosnie wraz z lojalnoscia klienta to za 5 lat masz ubezpieczenie wypadkowe na 300 00 tys a skladka jest dalej taka sama jak w pierwszym roku i do konca trwania polisy.....
Powiedz mi zatem skąd bierze się kapitał tej firmy skoro:
a. za małe składki oferują tak wysokie świadczenia
b. zawsze wypłacają
c. agenci ich świetnie zarabiają
d. wraz z upływem płaconych składek rośnie suma ubezpieczenia
Pchnie na odległość pijarem i krętactwem.
Zna ktoś instytucję finansową działającą harytatywnie? Ja nie.
A z opisu Pramerica wynika, że właśnie taką firmą jest ona sama.
No chyba, że w radzie nadzorczej jest Donald Tusk czyniący cuda, to wtedy uwierzę u pókdę ubezpieczyć całą swoją rodzinę na kilak lilionych za kilkaset złotych.
Agenci z Parmerica nie ściemniajcie gdyż wasza gadka pachnie "sektą". Jest jeszcze podobna fimr czyniąca cuda No Visiosn. Też oferują zyski w czasie bessy na poziomi 20-30 %..... ?????
Dnia 2008-11-25 o godz. 21:36 ~krytyczny napisał(a):
> Powiedz mi zatem skąd bierze się kapitał tej firmy skoro:
> a. za małe składki oferują tak wysokie świadczenia
b.
> zawsze wypłacają
d. wraz z
> upływem płaconych składek rośnie suma ubezpieczenia
Pchnie
> na odległość pijarem i krętactwem.
Zna ktoś instytucję
> finansową działającą harytatywnie? Ja nie.
A z opisu
> Pramerica wynika, że właśnie taką firmą jest ona sama.
No
> chyba, że w radzie nadzorczej jest Donald Tusk czyniący
> cuda, to wtedy uwierzę u pókdę ubezpieczyć całą swoją
> rodzinę na kilak lilionych za kilkaset złotych.
Agenci z
> Parmerica nie ściemniajcie gdyż wasza gadka pachnie
> "sektą". Jest jeszcze podobna fimr
> czyniąca cuda No Visiosn. Też oferują zyski w czasie bessy
> na poziomi 20-30 %..... ?????
Szkoda gadać.
No właśnie szkoda gadać, bo z Twojej wypowiedzi wynika ewidentny brak wiedzy z zakresu ubezpieczeń!!
1. Naszą podstawową zasadą jest , że polisa na pierwszym miejscu ma zabezpieczać życie i zdrowie a nie zarabiać, więc sprzedajemy z dużym powodzeniem produkty czysto ochronne bez wartości wykupu, a to są produkty( i to mogą potwierdzić wszyscy z branży) kilka razy tańsze niż produkty kapitałowe. Zatem przy małej składce można zabezpieczyć wysokie sumy ochrony.
2. Czy zawsze wypłacamy tego nie wiem, ale biorąc pod uwagę tylko 2 wykluczenia ( OWU dostępne na naszej stronie) prawdopodobieństwo wypłaty jest praktycznie 100%.
3. O pieniądzach gentelmeni publicznie nie rozmawiaja, ale wierz mi, że na swoją " pensję" trzeba ciężko pracować. Zawód Agenta w Polsce nie jest dobrze postrzegany i pewno do takiej opinii przyczyniają się Tobie podobni. Punkt widzenia zmienia się jak mówią w zależności od punktu siedzenia, bo gdy dochodzi do konieczności wypłaty świadczenia, wtedy do Agenta wykonuje się jeden z pierwszych telefonów.
4. Kolejna oznaka Twojej niewiedzy. Suma ochrony może, ale nie musi rosnąć, a uzależniony ten wzrost jest : od indeksacji związanej ze zniwelowaniem skutków inflacji ( rośnie składka, suma ochrony i wartość wykupu jesli takowy jest) i od udziału w zysku firmy.
Co do reszty wypowiedzi to pozostawiam je bez komentarza, bo nawet trudno wszystko odczytać tyle tam błędów.
pzdr
Krytyczne spojrzenie to czasem cenna sprawa, jednak nie wtedy kiedy myli się podstawowe zagadnienie.
Mylisz np. ETYKĘ z hartatywością...
A to co napisałeś:
a. za małe składki oferują tak wysokie świadczenia
b. zawsze wypłacają
d. wraz z upływem płaconych składek rośnie suma ubezpieczenia
to najzwyczajniej PRAWDA - w pełni...
Dodałbym jeszcze NAJSZERSZY w Polsce zakres i praktycznie brak wykluczeń, w każdym razie najmniej w naszym kraju... :)
Walorów mógłbym jeszcze kika podać, ale już późno...
Jeśli masz wątpliwośći lub chciałbyś pracować w tak zacnej firmie, to zapraszam do kontaktu, nic nie obiecam, bo trudno się dostać, ale chętnie rozwieję Twoje wątpliwości.
Ciekawe jaki z Ciebie broker skoro nie znasz firmy Pramerica!!!! Żenada. Składka i suma ubezpieczenia to jeszcze nie wszystko. Tego uczą nawet na Uniwersytecie Ekonomicznym!!!!
znam firme mają dobre produkty, zajmują sie poważnymi sprawami a złamanie ręki to błachostka i pozostaje ci pzu lub inne pomniejsze towarzystwo, naczytałam sie o nich i są rewelacyjni
A mogłaby Pani podać jakies namiary na miejsca (np. w internecie) gdzie mógłbym i ja o nich poczytać?
Oczywiscie coś poza ich stroną i ich prospektami?
Z góry dziekuję.
Podbijam temat i ponawiam pytanie.
Może ktoś mógłby podzielic się opiniami na temat Pramerica?
Poważnie zastanawiam się nad podpisaniem w październiku z nimi umowy.
Nie dokonca prawda jest to ze agenci nie maja prowizji, moze nie w bezposredniej formie ale posredniej gdyz maja limity produkcyjne i jak ich nie wyrobia to im obcinaja "pensje".
Wiec tak czy siak wychodzi na jedno musza sprzedawac.
Kwestia badan wyglada podobnie w kazdej firmie wiec tu nie ma jakis cudow.
Faktem jest ze skladek nie maja wysokich w momencie zawarcia ale kiedys trzeba za to zaplacic i jak znam zycie to te 100 zl placisz przez 5 lat po 5 latach skladka sie podnosi itd.
Ktos napisal ze sa ok tzn. rozumiem ze spotkales klienta ktoremu zostalo wyplacone swiadczenie czy piszesz tylko aby pisac? Bron boze nie twierdze ze nie wyplacaja swiadczen tylko moja ciekawosc.
Choroba smiertelna to chwyt marketingowy gdyz wczytaj sie jakie warunki nalezy spelnic aby otrzymac swiadczenie.
Moja ciekawosc tez jak wyszlo te 300 tys, czy masz rodzine jakies zobowiazania czy suma zostala sztucznie podniesiona np. na jakies fundusze ala czarna godzina.
Pewnie ze fajnie miec "wysoka" sume ubezpieczenia ale czy jest Tobie ona w tej chwili potrzebna ?
W ich prospekcie jest napisane (podaję z pamięci), że za choroba śmiertelna to taka, gdy lekarz specjalista uznawany przez towarzystwo ustwierdzi, że doprowadzi do smierci w ciągu 6 miesiący)
Trudno mi określić, czy sumę wziął z kapelusza. Mam rodzinę. I suma jest zblizona do wysokości kredytu hipotecznego jaki mamy zaciągnięty, więc może z tym mieć związek.
Dnia 2007-07-11 o godz. 12:22 ~sh_001 napisał(a):
> W ich prospekcie jest napisane (podaję z pamięci), że za
> choroba śmiertelna to taka, gdy lekarz specjalista uznawany
> przez towarzystwo ustwierdzi, że doprowadzi do smierci w
> ciągu 6 miesiący)
Trudno mi określić, czy sumę wziął z
> kapelusza. Mam rodzinę. I suma jest zblizona do wysokości
> kredytu hipotecznego jaki mamy zaciągnięty, więc może z tym
> mieć związek.
A, i gratuluję proroczych zdolności lekarzy, którzy stwierdzają, że pacjent umrze w ciągu 6 miesięcy. A co jak nie umrze?
> ciągu 6 miesiący)
choroba śmiertelna to taka która doprowadzi do śmierci nie tylko wg lekarza który pracuje dla danego TU, ale tak stanowi nasze praro RP
> ciągu 6 miesiący)
choroba śmiertelna to taka która doprowadzi do śmierci nie tylko wg lekarza który pracuje dla danego TU, ale tak stanowi nasze praro RP
Jestem po spotkaniu z agentem ich i muszę powiedzieć, że słabo to widzę, nie są najlepszą firmą na rynku, do tego mają słabych agentów którzy nie potrafią odpowiedzieć na bardzo ważne pytania.
Po drugie, co po ewentualnym wypadku, śmierci? czy nie będą robić problemów z wypłatą?
Przecież to jest firma ubezpieczeniowa...
Co mi po polisie za którą będę płacił ileś lat jeżeli moja rodzina później będzie miała problem z wypłatą?
jeżeli jesteś ubezpieczony na 300 000 zł płacisz co miesiąc 100 zł i nie daj boże kopniesz w kalendarz. Myślicie że tak bez mrugnięcia oka wypłacą pieniądz?
To jest absurd! Nie słuchajcie handlowców w takich sprawach jak ubezpieczenie na życie.
Sami analizujcie czy dla każdego z was taka oferta to najlepsze rozwiązanie.
Nie oceniaj firmy po spotkaniu z jednym jej człowiekiem-może trafiłeś na mniej doświadczonego, a może Twoje pytania ( według Ciebie ważne) były w stylu tych, które zadajesz na tym forum?
Tego oczywiście nie wiem, ale to w jaki sposób wypowiadasz się TUTAJ świadczy tylko o tym, że pewnie żadne TU nie jest w stanie Ci dogodzić. Daj sobie w takim razie spokój z ubezpieczeniem na życie, bo Twoja absurdalna podejrzliwość i spiskowa teoria dziejów doprowadzi Cię obłędu. Pewnie wszyscy w koło to złodzieje, naciągacze kłamcy etc..
Proponuję żebyś zamiast zakupu ubezpieczenia codziennie powtarzał sobie takie oto zdanie, które kiedyś usłyszałem na jednym ze spotkań cytuję: " BÓG NADE MNĄ CZUWA, WIĘC NIE POTRZEBUJĘ UBEZPIECZENIA" najlepiej powtarzaj to kilka razy dziennie.
Zobacz jaka oszczędność gotówki, czasu i jaki człowiek wtedy spokojny.
Z Twoimi poglądami na temat ubezpieczeń ( 33 latka???) to raczej nie znajdziesz dla siebie " CIEKAWEJ OFERTY" ale może się mylę?
pzdr
Cudnie, cudnie tu piszecie. Ja jestem osobą której Pramerica wypłaciła kasę za poważne zachorowanie-60 tys.!!! A mojej znajomej za to samo zachorowanie w innej firmie wyplacili 3,5 tys. Glupio mi było jak się przed nią wygadałam o tym. Dziękuję mojej agentce Asi,że kiedyś się ze mną spotkała. Może patetyczne ale warto to było napisać
Dnia 2007-07-01 o godz. 23:44 ~sh_001 napisał(a):
> A mogłaby Pani podać jakies namiary na miejsca (np. w
> internecie) gdzie mógłbym i ja o nich poczytać?
Oczywiscie
> coś poza ich stroną i ich prospektami?
Z góry dziekuję.
Cześć. Ja znam informacje z ich folderów, strony PRUDENTIALA / bo jest jej częscią/, strony forum ubezpieczyciela- wypowiedzi klientów, znajomi którzy mają ich programy i mieli wypłaty świadczeń.miałam też przyjemność spotkać ich przedstawiciela i rzeczywiście robią wrażenie swoim profesjonalizmem. notabene napewno są jakoś rozliczani ale nacisków na klientów nie robią przynajmniej na mnie i moich znajomych nie robili.decyzję pozostawiają klientowi.a kwoty zabezpieczeń czyli sumy ubezpieczenia ustalają w zależności od potrzeb klienta i to on ma wpływ na określenie czy dany program ma tak czy inaczej wyglądać czego niestety nie da się powiedzieć o produktach gotowych innych firm.ja mogę polecić ze swej strony. pozdrawiam .
Witam.Już się u nich ubezpieczyłam po długich poszukiwaniach w różnych firmach.Uważam że mają najlepsze ubezpieczenia na życie dostępne w tej chwili na rynku
Widzę, że mało zapoznaliście się z ofertą innych firm. Z tego co tu opisujecie wynika, że jest to typowe ubezpieczenie terminowe, czyli tylko na śmierć z którego nic nie dostaniesz, chyba, że umrzesz to dostanie rodzina.
Można zawrzeć ubezpieczenie na życie z funduszem inwestycyjnym i w wieku emerytalnym korzystać z tych pieniędzy.
Nie myl religii z przyrodą. Nie porównuj dwóch różnych produktów ubezpieczeniowych. PRAMERICA ma też ubezpieczenia z kapitałem z których możesz korzystać na starość.
Obojętnie jaką polisę wykupisz w Pramerice zakres ochrony wykracza znacznie więcej niż w pozostałych razem wziętych firmach ubezpieczeniowych w Polsce
. ZAKRES OCHRONY - podstawowy, bez dokupywania jakichkolwiek opcji dodatkowych przedstawia się następująco :
1. Śmierć - niezależnie od przyczyny
2. Całkowite i trwałe inwalidztwo - niezależnie od przyczyny. Jest to jedyna firma która ma to tak zdefiniowane.Można być inwalidą wskutek choroby !!!
3. Choroba śmiertelna
4. Częściowei trwałe inwalidztwo - niezależnie od przyczyny. Tutaj nie ma wypłaty odszkodowania ale firma przejmuje opłacanie składek za klienta. Nie ma znaczenia czy klient jest zdolny do pracy.
TO WSZYSTKO OBOWIĄZUJE TYLKO PRZY DWÓCH WYKLUCZENIACH :
1. Żołnierz na wojnie
2. Samobójstwo w ciągu dwóch pierwszych lat
Dzięki takiemu zakresowi ochrony i wykluczeniom jest to firma która nie miała do tej pory żadnych spraw o nie wypłatę odszkodowań.
POLECAM tę firmę dla osób które wykonują niebezpieczne zawody, sporty czy hobby.
Jasne,że za te szaleństwa trzeba będzie zapłacić trochę więcej[ jest to co bądź większe ryzyko ] ale za to masz pełen zakres ochrony - zarówno śmierć i inwalidztwo.
Jeśli będziesz potrzebował więcej informacji podaj swój adres e-mailowy.
Nie tylko bardzo dobrze znam warunki tej firmy, ale także pozostałych i uwierz ,że żadna inna firma nie dorasta do Pramerica.. TRZEBA DOBRZE CZYTAć ZAKRES OCHRONY ALE JESZCZE WIEKSZą UWAGę NALEżY ZWRóCIC NA WYKLUCZENIA
Po\drawiam