Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: PRAMERICA - prośba o opinię

Dnia 2008-11-25 o godz. 21:36 ~krytyczny napisał(a):
> Powiedz mi zatem skąd bierze się kapitał tej firmy skoro:
> a. za małe składki oferują tak wysokie świadczenia
b.
> zawsze wypłacają
c. agenci ich świetnie zarabiają
d. wraz z
> upływem płaconych składek rośnie suma ubezpieczenia

Pchnie
> na odległość pijarem i krętactwem.

Zna ktoś instytucję
> finansową działającą harytatywnie? Ja nie.
A z opisu
> Pramerica wynika, że właśnie taką firmą jest ona sama.

No
> chyba, że w radzie nadzorczej jest Donald Tusk czyniący
> cuda, to wtedy uwierzę u pókdę ubezpieczyć całą swoją
> rodzinę na kilak lilionych za kilkaset złotych.

Agenci z
> Parmerica nie ściemniajcie gdyż wasza gadka pachnie
> "sektą". Jest jeszcze podobna fimr
> czyniąca cuda No Visiosn. Też oferują zyski w czasie bessy
> na poziomi 20-30 %..... ?????

Szkoda gadać.

No właśnie szkoda gadać, bo z Twojej wypowiedzi wynika ewidentny brak wiedzy z zakresu ubezpieczeń!!

1. Naszą podstawową zasadą jest , że polisa na pierwszym miejscu ma zabezpieczać życie i zdrowie a nie zarabiać, więc sprzedajemy z dużym powodzeniem produkty czysto ochronne bez wartości wykupu, a to są produkty( i to mogą potwierdzić wszyscy z branży) kilka razy tańsze niż produkty kapitałowe. Zatem przy małej składce można zabezpieczyć wysokie sumy ochrony.

2. Czy zawsze wypłacamy tego nie wiem, ale biorąc pod uwagę tylko 2 wykluczenia ( OWU dostępne na naszej stronie) prawdopodobieństwo wypłaty jest praktycznie 100%.
3. O pieniądzach gentelmeni publicznie nie rozmawiaja, ale wierz mi, że na swoją " pensję" trzeba ciężko pracować. Zawód Agenta w Polsce nie jest dobrze postrzegany i pewno do takiej opinii przyczyniają się Tobie podobni. Punkt widzenia zmienia się jak mówią w zależności od punktu siedzenia, bo gdy dochodzi do konieczności wypłaty świadczenia, wtedy do Agenta wykonuje się jeden z pierwszych telefonów.

4. Kolejna oznaka Twojej niewiedzy. Suma ochrony może, ale nie musi rosnąć, a uzależniony ten wzrost jest : od indeksacji związanej ze zniwelowaniem skutków inflacji ( rośnie składka, suma ochrony i wartość wykupu jesli takowy jest) i od udziału w zysku firmy.

Co do reszty wypowiedzi to pozostawiam je bez komentarza, bo nawet trudno wszystko odczytać tyle tam błędów.
pzdr