• czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~oko_proroka [31.60.111.*]
    może Sasin z szeryfem Zero zorientowali się, że suwerena okradziono
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Kaleson [31.0.83.*]
    XTB też popłynęło i to minus 20
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~oko_proroka [31.60.111.*]
    tam jade od 8 i dokupiłem po 13,6, a dzisiaj dodatkowo dokupiłem 5tys. po 21,90pln - bo ja zakładałem ok 100mln zysku :) sprzedawali Ci którzy uroili sobie 200-300, jak ochłoną zrozumieją (pewnie przy 30PLN), że to nieliczna spółka która ma takie zyski i taka niska wycenę - emocje to zły doradca

Tu na PND tak jak pisałem, po tym przekręcie ambicjonalnie trzymam i czekam aż się określą później podejmę decyzję, czy wyjście czy rozwiązanie prawne
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Nikoś [87.239.241.*]
    Myślę, ze wszyscy oszukani akcjonariusze powinny się skrzyknąć i coś z tym zrobić
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Boluś [31.0.84.*]
    Mam nadzieję, że CBA faktycznie dobierze się do d.... geniuszom, którzy zatrzymali działalność operacyjną Polnordu, wykończyli finanse spółki i oddali za bezcen akcje zagranicznemu funduszowi, na czym dotychczasowi akcjonariusze stracili ok. 200 mln zł, z czego same straty funduszy SP to ok. 100 mln zł. Szczytem były przechwałki Cordii, że właśnie zaksięgowali sobie 170 mln zł zysków nadzwyczajnych, bo „odkryli”, że wycena przedstawiona przez zarząd była zaniżona. Mosz, Woźniak, Janas i Gomoła to ludzie, którzy pozbawili dotychczasowych akcjonariuszy ich pieniędzy. Szkoda wielkich rozmiarów !!! Drugi GetBeck!!!
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Greg [37.47.176.*]
    Zgadzam się, myślę że warto się konsolidować i obrać wspólną strategię. Bo przecież sprawa jest prosta, jeśli nie oddamy to będą mieli problem, a jeśli będą chcieli byśmy oddali to możemy naprawdę bardzo ale to bardzo grubo na tym zarobić, co dla Cordii nie będzie wielkim kosztem. Ale ważna jest właśnie konsolidacja by jeden czy dwóch się nie wysypało i tego nie popsuło. Tylko musi być wspólny mianownik tej konsolidacji, myślę że najbardziej ogarnięty jest oko_proroka.
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Boluś [31.0.82.*]
    oko_proroka już dawno pisał, że poskładał zawiadomienia, niech udostępni wzory albo niech każdy poszuka sobie wzoru w necie. Na początek każdy we własnym zakresie powinien opisać zdarzenia, jakie miały miejsce, wydrukować, podpisać i złożyć swoje zawiadomienia. Kilkudziesięciu zawiadomień nie będą mogli zlekceważyć. Zatrzymanie działalności, żeby zaniżyć wartość, gra na spadki, potwierdzenie, że cena w wezwaniu jest godziwa, a Cordia miesiąc później stwierdza, że była zaniżona o 200 mln, to tylko najgrubsze i najbardziej ewidentne elementy, na które są paragrafy.
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: sel [83.26.77.*]
    Przecież jak te państwowe fundusze przejmowały akcje Polnordu po 13,50 zł od Prokomu to też twierdziły że cena 13,50 zł jest godziwa? a przez te lata chyba rozwinęli jeszcze działalność?
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Boluś [31.0.82.*]
    A potem nie mieli problemu, żeby oddać akcje Cordii po 3,55, przy czym cześć poszła nawet po 1,6 zł, jak wykańczali kurs w grudniu 2019r.
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~oko_proroka [89.74.254.*]
    Tak składałem zawiadomienia w październiku 2019 do CBA, KNF,
    CBA przekazało zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej - Warszawa Ursynów - trafiła do Prokurator
    Prokurator Aneta M-Z znajdziecie na stronie - bo jak podam nazwisko to zaraz ktoś usunie

Własnie ona zadała mi na piśmie z dn. 18.10.2019r. pytanie/oczekiwanie (?), które było dla niej istotne, bo dla niej przesądzało o przestępstwie - czy sprawa PND tylko dla mnie problemem, czy dla innych akcjonariuszy też - proszę o wskazanie, czy w przedmiotowej sprawie Pan lub inny akcjonariusz/inni akcjonariusze spółki złożyli zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury, a jeżeli tak, proszę o wskazanie jednostki Prokuratury, do której zostało złożone zawiadomienie oraz ewentualne podanie sygnatury, pod jaką prowadzone jest postępowanie

Trochę to jej oczekiwanie było kuriozalne, ale ponieważ oczywiście nie wiedziałem czy inni poszkodowani odgrażający się złożyli czy nie, odpowiedziałem, że nie mam takiej wiedzy o konkretnych zawiadomieniach - nie prowadzę spraw akcjonariuszy ani baz danych prokuratury

Wiec jak najbardziej trzeba składać - bo jak widać w kupie siła i tylko tak zwrócą uwagę - tak jak pisałem, gfy pierwszy raz pisałem w październiku byliśmy wtedy na etapie emisji i nic nie było wiadomo o złodziejskiej cenie (2,12) , kto złoży oferty, kto będzie beneficjentem jak sie okazuje 170 baniek zysku, że przedstawiciele SP okażą się znowu du.rniami i oddadzą firmę z gruntami za grosze itp itd

Proponuję pisać/zawiadamiać - nie musi to być jakoś wyjątkowo formalne (tzn) - może być też emal ze strony CBA prokuratury KNF
    Najlepiej CBA i Prokuratura - (KNF jaki jest każdy widzi po panu CH - zresztą prezes PND też z tamtąd)

Nazwisko Imię - inne dane
    Mam tyle i tyle akcji PND...
    i opis sytuacji
    Kurs/wycena - zjazd w 2019 z 10- do 1,6pln - mimo, ze majątek firmy grunty, mimo ze firma działa (2019) w branży hossy, Mimo że w akcjonariacie SP, mimo że Hanapeta płaciła zaraz przed zjazdem po ok 9pln itp itd
    Spółki SP zawiązują porozumienie, że nie oddadzą oddzielnie, czytaj po taniości Hanapecie , Zarząd robi manewry z emisją,..no i cudowna (dla Cordi) emisja po 2,12, wezwanie po 3,55..a na koniec Cordia sie chwali ze z przejęcia zarobiła 170 baniek

Jak to nie wystarczy to znaczy że mamy Białoruś bis, lub nawet inną afrykańska dyktaturę mafii

• Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~KKG [31.0.82.*]
    Dobrze, że podałeś konkretny namiar. Wszyscy powinni skierować pisma do tej konkretnej osoby. Wystarczy napisać, że w wyniku sprzedaży akcji Cordii za zaniżoną cenę dotychczasowi akcjonariusze ponieśli szkodę wielkich rozmiarów, przekraczającą 200 mln zł, z czego same fundusze SP straciły ok. 100 mln zł, a to już prokurator powinien badać z urzędu. Wstrzymanie działalności operacyjnej jest działaniem na szkodę spółki, zaniżanie ceny pod sprzedaż jest przestępstwem na szkodę akcjonariuszy, tak samo potwierdzenie, że sztucznie zaniżona cena w wezwaniu jest godziwa. Pytanie czy nabycie akcji, poprzedzone szeregiem naruszeń prawa jest ważne i czy ta transakcja nie powinna zostać unieważniona. Do listy odbiorców zawiadomień należy dołączyć NIK. Niech sprawdzą jak dobra zmiana w PKO, PZU i BGK sprawuje nadzór na spółkami i kto głosował za emisją na złodziejskich warunkach oraz kto sprzedawał akcje za bezcen.
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~dd [77.252.52.*]
    Witam,
    Oko_proroka, czy jest jakiś postęp sprawy w prokuraturze ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~oko_proroka [31.60.111.*]
    przepraszam, ale nie udzielę Ci informacji w tym zakresie.
    Ponieważ zmieniła się sytuacja - wiadomo kto był beneficjentem tej okazyjnej po 2,12pln emisji, kto i za ile kupił...no i wreszcie co najważniejsze, że na tej transakcji nie kiwając palcem w głównym biznesie (budowa) krocie błyskawicznie zarobił nowy nabywca, stwierdzając łaskawie otwierając szampana, że jednak ta spółka w ruinie była więcej warta.

jeżeli jesteś poszkodowany, to musisz złożyć sam z opisem dotyczącym Twojego przypadku
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Jaro [31.0.84.*]
    Warto wspomnieć, że błyskawiczne zarobienie kroci przez Cordię poprzedziło pracowite zaniżanie kursu przez ekipę z PiS, a następnie uznanie zaniżonej ceny akcji za godziwą. Zatrzymanie działalności i wyprzedaż majątku, w tym biurowców, poniżej WK spowodowało poniesienie straty wielkich rozmiarów przez Polnord, co z kolei przełożyło się na spadek kursu akcji i straty wielkich rozmiarów u dotychczasowych akcjonariuszy, w tym funduszy SP. Faktycznie 170 mln, które Cordia uznała za swoje nadzwyczajne zyski, to pieniądze zrabowane dotychczasowym akcjonariuszom. Jak wam nie wstyd, panie Mosz, Woźniak, Janas i Gomoła?
  • Re: czyżby CBA w spółce? - zawiasy i minus 10,72% Autor: ~Onepercent [95.91.246.*]
    I cyk mamy gotowy tekst do prokuratury. Swoja drogą wyniki wyglądają całkiem całkiem.

[x]
POLNORD 0,00% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.