Tak składałem zawiadomienia w październiku 2019 do CBA, KNF,
CBA przekazało zawiadomienie do Prokuratury Rejonowej - Warszawa Ursynów - trafiła do Prokurator
Prokurator Aneta M-Z znajdziecie na stronie - bo jak podam nazwisko to zaraz ktoś usunie
Własnie ona zadała mi na piśmie z dn. 18.10.2019r. pytanie/oczekiwanie (?), które było dla niej istotne, bo dla niej przesądzało o przestępstwie - czy sprawa PND tylko dla mnie problemem, czy dla innych akcjonariuszy też - proszę o wskazanie, czy w przedmiotowej sprawie Pan lub inny akcjonariusz/inni akcjonariusze spółki złożyli zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury, a jeżeli tak, proszę o wskazanie jednostki Prokuratury, do której zostało złożone zawiadomienie oraz ewentualne podanie sygnatury, pod jaką prowadzone jest postępowanie
Trochę to jej oczekiwanie było kuriozalne, ale ponieważ oczywiście nie wiedziałem czy inni poszkodowani odgrażający się złożyli czy nie, odpowiedziałem, że nie mam takiej wiedzy o konkretnych zawiadomieniach - nie prowadzę spraw akcjonariuszy ani baz danych prokuratury
Wiec jak najbardziej trzeba składać - bo jak widać w kupie siła i tylko tak zwrócą uwagę - tak jak pisałem, gfy pierwszy raz pisałem w październiku byliśmy wtedy na etapie emisji i nic nie było wiadomo o złodziejskiej cenie (2,12) , kto złoży oferty, kto będzie beneficjentem jak sie okazuje 170 baniek zysku, że przedstawiciele SP okażą się znowu du.rniami i oddadzą firmę z gruntami za grosze itp itd
Proponuję pisać/zawiadamiać - nie musi to być jakoś wyjątkowo formalne (tzn) - może być też emal ze strony CBA prokuratury KNF
Najlepiej CBA i Prokuratura - (KNF jaki jest każdy widzi po panu CH - zresztą prezes PND też z tamtąd)
Nazwisko Imię - inne dane
Mam tyle i tyle akcji PND...
i opis sytuacji
Kurs/wycena - zjazd w 2019 z 10- do 1,6pln - mimo, ze majątek firmy grunty, mimo ze firma działa (2019) w branży hossy, Mimo że w akcjonariacie SP, mimo że Hanapeta płaciła zaraz przed zjazdem po ok 9pln itp itd
Spółki SP zawiązują porozumienie, że nie oddadzą oddzielnie, czytaj po taniości Hanapecie , Zarząd robi manewry z emisją,..no i cudowna (dla Cordi) emisja po 2,12, wezwanie po 3,55..a na koniec Cordia sie chwali ze z przejęcia zarobiła 170 baniek
Jak to nie wystarczy to znaczy że mamy Białoruś bis, lub nawet inną afrykańska dyktaturę mafii