pewności nigdy nie masz ale widać że robi to makler na zlecenie i zauważ że żadna większa transakcja nie jest powyżej 14.90. Głównemu właścicielowi nie brakuje dużo do 95% głosów więc zbierze max do ceny wezwania i zgłosi squeez out. Więcej płacić nie będzie bo musiałby wyrównywać.... takie jest moje zdanie
brakowało im około 2% w głosach czyli jakieś 60tys akcji. zobacz ile w ciągu ostatnich dni się przekręciło. Były ustawki po 14.20zł gdzie przeszło chyba 40tys więc już mają albo prawie.... pozamiatane panowie
Ale co tu interpretować jak wszystko już rozstrzygnięte. Akcjonariusz dominujący ma 95% głosów i chce ściągnąć spółkę z gpw, cena nie może być niższa niż cena maksymalna po której kupował akcje przez ostatnie 12 m-cy
co się dzieje w tej spółce? obrót praktycznie zerowy, nie skupują resztek akcji, nie ogłaszają przymusowego wykupu, co oni kombinują? czy przesunięcie publikacji wyników za I polrocze 2020 z 07 na 28.09 z ma jakiś podtekst i coś się w tym okresie może wydarzyć?
wytłumaczy ktoś o co chodzi? https://www.bankier.pl/wiadomosc/NORTH-COAST-Pierwsze-wezwanie-akcjonariuszy-do-zlozenia-dokumentow-akcji-NORTH-COAST-S-A-7963061.html
wyniki sztos a spółkę skupili za drobne... jest tu ktos w stanie podjąć się merytorycznej odpowiedzi na pytanie "co dalej?" obroty zamarły, nie skupują nawet po cenie z wezwania, nie ogłaszają wezwania? co tutaj się może wydarzyć? ma ktos jeszcze akcje? na co w takm przypadku liczy?
No niestety sprzedali za polowe wartości i co zrobisz. Mam 20k i spodziewam się przymusowego wezwania raczej po cenie zbliżonej do poprzedniej. Nie mam pojęcia na co czekają , kurs zamrożony , może liczą na zniecierpliwienie i powolne wywalanie za bezcen a wyniki super aż żal w tej sytuacji
Dokładnie zobaczymy, spółka mega nie do wartościowana. Szkoda bo zarabia, ma dużo kontaktów z sieciami, a ludzie pompują covidowe wydmuszki, które za rok dwa mogą nie mieć zysków