Witam. Niestety z AT u mnie słabo , ale mam pytanie do akcjonariuszy ogarniętych w AT . Do jakich poziomów przewiduje się zasięg korekty ? Ew. jakieś przewidywania co do zachowania kursu na najbliższe sesje ? Z góry dziękuję i wszystkich mądrali , którzy zaczną się przyczepiać - TAK , jestem leszczem. Pozdrawiam :)
Technicznie wygląda to bardzo słabo. Możliwe jest zejście poniżej 0,4 i to o kilka groszy. ale jak zwykle decyzja będzie należała do tych z grubszą kasą.
Tak czy siak podchodzimy na drugi krąg :) AT jest ważne, ale ważna jest równiez praktyka. A ta mówi że ze względu na wakacje może to być więcej niż 38 gr . Ale nie ma co rozgrywać maksów. AT wyraźnie mówiło że spadek kursu poniżej 47-49 gr spowoduje korektę i ta jest, a nie jak niektórzy pisali że to korekta w biegu. Teraz mamy spadki, może trend boczny ale trzeba mieć rękę na pulsie bo w górę może pójść znów piękną długą na kilkanaście groszy świecą.
To ja pisałem, że to może być korekta w biegu, ale okazało się, że w rejonie 0,50 była dystrybucja. Gdy zaczęło spadać to sprzedałem większą część swoich akcji po 0,47.
Obecnie jest testowany poziom 0,409 co stanowi 50% zniesienia Fibo ostatnich wzrostów, oraz minimum zeszłotygodniowej świecy. Pokonanie tego oporu da sygnał do kolejnej aprecjacji w okolice nawet 0,37. Tak wygląda technika. Pozdrawiam.
Czyli jeśli ludzie wysypią się wystarczająco to będzie szło w górę czy jak zaczną sypać za bardzo to stop loss i owczy pęd? Bo nie rozumiem założeń tej taktyki.
Dużo osób śledzi techniczne sygnały. Zapewne poniżej 50% Fibo może być sporo stop lossów, także przełamanie tego oporu może skutkować zjechaniem kursu niżej, jeśli są wystawione PKC. Technika to technika, wszystko zależy jak to się składa z fundamentami oraz kto i ile ryzyka akceptuje.
Dużo osób śledzi techniczne sygnały. Zapewne poniżej 50% Fibo może być sporo stop lossów, także przełamanie tego oporu może skutkować zjechaniem kursu niżej, jeśli są wystawione PKC. Technika to technika, wszystko zależy jak to się składa z fundamentami oraz kto i ile ryzyka akceptuje.
Techniku, skoro uważasz siebie za technika, to naucz się odróżniać opór od wsparcia, bo to jest abecadło. Za pierwszym razem pomyślałem, że się pomyliłeś, ale teraz znowu napisałeś błędnie.
Realizację zysków nazywasz działaniem na szkode spółki?
To jak ktoś bral w okolicy 21 groni i kirs szybko na 50groni ruszyl to nie wolno mu realizowac zyskow, obudz sie. Sam mialem ponad 300k i co mialem czekac przy takim zysku i jestem zarobiony
Realizację zysków nazywasz działaniem na szkode spółki? To jak ktoś bral w okolicy 21 groni i kirs szybko na 50groni ruszyl to nie wolno mu realizowac zyskow, obudz sie. Sam mialem ponad 300k i co mialem czekac przy takim zysku i jestem zarobiony
Zgadzam się z Tobą, realizacja zysków nie jest działaniem na szkodę spółki. Każdy podejmuje ryzyko na swój rachunek i ma prawo sprzedać kiedy chce. To że ktoś chce uratować zysk to jest wyłącznie jego sprawa. Bywa tak, że ktoś podejmuje decyzję o sprzedaży ze stratą i też ma do tego prawo, bez względu na to, czy robi słusznie, czy nie. Można oczywiście inwestować długoterminowo, nie wykonując żadnych ruchów i takich inwestorów trzeba cenić, ale to dzięki spekulantom odbywa się ruch na giełdzie. Bez spekulacji nie byłoby giełdy i korekt. Warto zauważyć, że korekta spadkowa w trendzie wzrostowym dodaje nowego impulsu wzrostowego i popycha kurs na wyższe poziomy. Wierzę, że tak się stanie po korekcie z kursem NGG.
Bardzo szkodliwa jest natomiast wielka zorganizowana spekula, tzw spółdzielnie, działające niezgodnie z prawem.
I tu się z Tobą zgadzam, dlatego dzisiaj odkupiłem taniej swoje akcje. Nawet jeśli się okaże, że wszedłem za wcześnie to i tak będę do przodu, bo powiększyłem porfel.
generalnie jest korekta na firmach game'owych, więc według mnie 41 i 37 nie wytrzyma. Dodatkowo zbyt mocno był papier trzymany początkowo oraz liczba akcji robi tutaj problem, więc trzeba się uzbroić w cierpliwość i jeśli ktoś będzie chciał uśredniać to raczej będzie okazja.
Z tą generalną korektą to bym nie przesadzał. Prawdą jest że większość spółek wczoraj spadła, ale były takie które wzrosły. Ponadto istotne jest zachowanie spółek tej branży w USA, a wczoraj Blizzard wzrósł ponad 3%.
Jest szansa, że będzie korekta w USA na spółkach technologicznych, to pociągnie nas ostro w dół. Generalnie według mnie kilka wydmuszek game'owych już mamy, gdzie spadki się ropoczęły. Pozdrawiam
Korekty nie będzie na pewno do listopada. Balon jest wałkowany cały czas. Ameryka może sobie pozwolić na drukowanie i pakuje to w akcje, wynikiem jest inflacja. Ale Amerykanie grają na giełdzie a nie to co Polacy.
Oczywiście ja nie mówię o krachu, ale korekta w USA odbije się u nas mocniej niż u nich. Nowe rekordy w Stanach, są chwilowe i to dla nas jest niebezpieczne, bo ze szczytu szybko się spada... Co do tego listopada to niebyłbym taki pewien, kolejna afare z Trumpem, więc ma coraz mniejsze szanse na wygraną... rynek może zareagować szybciej.