Nie emocjonujesz sie komunikatem o tym ze w spolkach akcyjnych ktorych esencją jest to ze kazdy po troche jest wlascicielem, zalozyciel z udzialami 55% (czyli swoja droga zwykly cwaniaczek bo wzial kapital a akcjonariusze nadal nie maja nic do powiedzenia) zamiast podzielic sie zyskami z reszta wlascicieli albo zreinwestowac kapital, bierze sobie w leasing jacht?
Taki szmal w spółce giełdowej na pasję prezesa. HAHA. Gość odleciał zupełnie. Sorry, odpłynął. Niech jeszcze zacznie zatrudniać rodzinę i młode, długonogie sekretarki. nie mogę uwierzyć, że gość wywalił 30+ baniek na jacht w takiej firmie. NA JACHT!!! Haha! To się na film nadaje. Przecież tego nawet nie da się w koszty wrzucić, bo minutę po jest kontrola us. -20% to najmniejszy wymiar kary w pn.
mysle ze bedzie wiecej, spolka ma obecnie kapitalizacje 298mln czyli sam jacht to obecnie 12.4% kapitalizacji nie widze wielkiej przyszlosci w spolce pod wodza takiego prezesa , wyraznie widac ze bardziej zalezy mu na dobrej zabawie niz na rozwoju biznesu, sam pisal ze woli plywac na jachcie niz zajmowac sie spolka, jak to ujal , biznes ma krecic sie sam, no to sie bedzie krecil sam, jak woda splywajaca w wannie do odplywu po wyjeciu korka.
Ja myślę że gość głupi nie jest sam stworzył tą firmę. Z jachtem musi mieć jakiś plan, może ma zamiar na czarterach zarabiać. To nie jest zwykła łajba to ma 30m. Wiecie ile kosztuje czartem na weekend. To są grube miliony a chętnych bogaczy wielu. Mogę się oczywiście mylić ale prezes to mądra bestia.