• W poniedzialek wodospad Autor: ~ewakuacja_z_papieru [93.105.10.*]
    brak mi slow na ten komunikat
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/36653473,zpue-sa-33-2020-zawarcie-znaczacej-umowy

Nie ma kasy na dywidendy a prezes sobie kupuje jacht wart prawie tyle co roczne zyski.
    Ta firma jest niepowazna.
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~makler_88 [77.115.52.*]
    To nie kupno tylko leasing na ponad 5 lat, a to jednak różnica. Także ja bym się nie emocjonował tym komunikatem zbytnio.
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~Kuba [37.248.158.*]
    Nie emocjonujesz sie komunikatem o tym ze w spolkach akcyjnych ktorych esencją jest to ze kazdy po troche jest wlascicielem, zalozyciel z udzialami 55% (czyli swoja droga zwykly cwaniaczek bo wzial kapital a akcjonariusze nadal nie maja nic do powiedzenia) zamiast podzielic sie zyskami z reszta wlascicieli albo zreinwestowac kapital, bierze sobie w leasing jacht?
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~Buahaha [91.217.40.*]
    Taki szmal w spółce giełdowej na pasję prezesa. HAHA. Gość odleciał zupełnie. Sorry, odpłynął. 
    Niech jeszcze zacznie zatrudniać rodzinę i młode, długonogie sekretarki. nie mogę uwierzyć, że gość wywalił 30+ baniek na jacht w takiej firmie. NA JACHT!!! Haha! To się na film nadaje.
    Przecież tego nawet nie da się w koszty wrzucić, bo minutę po jest kontrola us.
    -20% to najmniejszy wymiar kary w pn.
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~ewakuacja_z_papieru [93.105.10.*]
    mysle ze bedzie wiecej, spolka ma obecnie kapitalizacje 298mln
    czyli sam jacht to obecnie 12.4% kapitalizacji
    nie widze wielkiej przyszlosci w spolce pod wodza takiego prezesa , wyraznie widac ze bardziej zalezy mu na dobrej zabawie niz na rozwoju biznesu, sam pisal ze woli plywac na jachcie niz zajmowac sie spolka, jak to ujal , biznes ma krecic sie sam, no to sie bedzie krecil sam, jak woda splywajaca w wannie do odplywu po wyjeciu korka.

• Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~Krol [31.0.83.*]
    Ja myślę że gość głupi nie jest sam stworzył tą firmę. Z jachtem musi mieć jakiś plan, może ma zamiar na czarterach zarabiać. To nie jest zwykła łajba to ma 30m. Wiecie ile kosztuje czartem na weekend. To są grube miliony a chętnych bogaczy wielu. Mogę się oczywiście mylić ale prezes to mądra bestia.
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~technik-at [194.31.35.*]
    Zamiast dywidendy, prezes będzie zapraszał akcjonariuszy powyżej 1% na weekendowe rejsy. Także kupować
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~abc [37.225.2.*]
    Pewnie jeszcze grupa pracowników, będzie zatrudniona, przy obsłudze i konserwacji jachtu.

Skoro kupił jacht za 37 mln ... to może jeszcze firmowy samolot i helikopter ... jak szaleć to szaleć.
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~longterm [89.64.88.*]
    takie ekstawagancje oznaczają tylko jedno, spółka ma w porfelu bardzo dużo zamówień
  • Re: W poniedzialek wodospad Autor: ~Krol [31.0.38.*]
    Też tak myślę inaczej by tego nie zrobili. Na pewno liczą się z taka reakcja akcjonariuszy. W poniedziałek może być sporo do góry.
[x]
ZPUE -3,36% 374,00 2022-12-01 09:16:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.