• Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~Inzider [195.149.98.*]
    Panowie, nie mam w zwyczaju siać zamętu ale z czego wynika rosnący kurs akcji?

Czy opiera się on jedynie na raporcie (zgodzę się - był świetny)?

Patrząc na ilości zamówień to nie ma rewelacji. ZPUE coś produkuje, ale jedynie tyle, aby się utrzymać.

Czy o czymś nie wiemy?
  • Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~Faza [188.147.97.*]
    Może skupujemy przyszłość opierając się na
    raporcie za 2019 rok?
    .moze ktoś kto ma spory pakiet akcji chce w księgach finansowych wykazać duży zysk z przeszacowania ilość akcji razy wartość rynkowa?
    Może duży inwestor się czai...np. Skarb Państwa za pośrednictwem spółki zależnej ...?
    Pytań jest wiele....Co sądzicie?
  • Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~andy303 [83.10.53.*]
    Po co pytasz jak Ci się nie chce czytać . W necie jest dużo informacji o spółce z jej stroną firmową włącznie.
  • Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Te dziwne wpisy o tragicznych kontraktach to tylko w celu odebrania akcji, cały świat spowolnił, a ZPUE nie oberwało zbytnio więc wymyślają bajeczki aby wyrwać na nie choćby i jedną akcję bo tu tylko 300 tyś w obrocie. Nie dać się wyleszczyć, a nawet podkupować to ich zniechęca do brzydkich zagrań.
  • Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: szkk [89.75.41.*]
    Pierwszy raz tu jestem, ale skoro mamy sobie odpowiadać na pytania, to ja mam kolejne dwa:

1. "Ktoś skupuje". To mi przychodzi na myśl sprawdzenie wartości transakcji. Jeżeli "ktoś skupuje" miałoby być tożsame z transakcjami za 1 tysiąc złotych, to nikt nie skupuje, tylko ulica kupuje. Czyli norma i żadna rewelacja. Chyba, że ktoś steruje kursem, kupując małe pakiety. Też o czymś takim ogólnie na forum czytałem tu i tam. Jak jest, czy jest, czemu jest jak jest, pytania otwarte teoretyczne, jak każde inne.

2. To, że walor nie spadł może równie dobrze oznaczać, że niewiele kupiło i niewiele sprzedało. Równie dobrze można zainwestować w dowolnego żółwia.

3. To, że zrobił się hype, to raczej widać. Pytanie właśnie - dlaczego.
  • Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~Korben [31.1.190.*]
    Moim zdaniem jest tanio po prostu - w stosunku do innych (niektorych) spolek z sektora. Godziwie nalezy sie wzrost z 50%.
    Troche mam, jak troche spadnie, to troche dokupie. Moze nie jestem jedyny z takim nastawieniem?

• Re: Cena akcji a rzeczywistość Autor: ~zibi [46.238.208.*]
    Dnia 2020-06-23 o godz. 22:50 ~Korben napisał(a):
    > Moim zdaniem jest tanio po prostu - w stosunku do innych (niektorych) spolek z sektora. Godziwie nalezy sie wzrost z 50%.
    > Troche mam, jak troche spadnie, to troche dokupie. Moze nie jestem jedyny z takim nastawieniem?
    >

Ja jak gdzieś się skracam to dobieram ;)
    Ale niebawem skrócę się na dużej spółce to dobiorę więcej :D
    Mój target odległy i w czasie i kwocie więc wszystko jak narazie to promocja ;D
[x]
ZPUE -3,36% 374,00 2022-12-01 09:16:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.