A ile jest ludzi którzy kupowali po 300 pln za akcje . Wystarczy popatrzeć w dane finansowe jaka jest wartość wierzytelności przysługujących od Skarbu Państwa , jaki jest bank ziemi i ile dzisiaj są te akcje warte .Mam nadzieje że BGK i inni akcjonariusze instytucjonalni nie będą naiwni .
W przypadku gdy przekroczenie progu 33% ogólnej liczby głosów nastąpiło w wyniku pośredniego nabycia akcji, objęcia akcji nowej emisji, nabycia akcji w wyniku oferty publicznej lub w ramach wnoszenia ich do spółki jako wkładu niepieniężnego, połączenia lub podziału spółki, w wyniku zmiany statutu spółki, wygaśnięcia uprzywilejowania akcji lub zajścia innego niż czynność prawna zdarzenia prawnego, akcjonariusz lub podmiot, który pośrednio nabył akcje, jest obowiązany, w terminie trzech miesięcy od przekroczenia 33% ogólnej liczby głosów, do: 1) ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę akcji tej spółki w liczbie powodującej osiągnięcie 66% ogólnej liczby głosów albo
to było i było wezwanie pierwsze
Art. 74. 1. Przekroczenie 66% ogólnej liczby głosów w spółce publicznej może nastąpić, z zastrzeżeniem ust. 2, wyłącznie w wyniku ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę wszystkich pozostałych akcji tej spółki.
Dnia 2020-05-29 o godz. 09:17 ~blebleble napisał(a): > chyba że chodzi o to : > > - z emisji mieli > 64.042.109 akcji Polnordu, co stanowi 65,66 proc. > > - przy wezwaniu > a ponadto poza rynkiem regulowanym 1.181.000 akcji spółki > > wtedy przekroczyli 66% nie w wezwaniu????????????????
czy ktoś jest w stanie wyjaśnić ????
czy jedynie mosz i gomoła to i tamto albo że zaraz odszkodowania i kurs kosmos ???? no i datek tysiąclecia może zaraz wróci i poukłada bałagan
Dnia 2020-05-29 o godz. 12:54 ~Xxx napisał(a): > Po przekroczeniu 66 procent wezwanie jest obowiązkowe niezależnie od sposobu przekroczenia progu min 3,55 zł
Już wielokrotnie wyjasnialem, że Cordia nie ma obowiązku robienia wezwania. Dokładnie taka sama jest sytuacja na ENG z PKN. Chyba, że uważasz, że PKN też musi zrobić drugie wezwanie?
Ja się boję kolejnej emisji w celu dobicia do 95% przez Cordię. Później zaniżanie kursu i wykup po średniej 6 miesięcznej. Deloitte uzna każdą cenę za godziwą jak im ładnie posmarują :)
Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Dnia 2020-05-28 o godz. 11:51 ~as napisał(a): > Ja się boję kolejnej emisji w celu dobicia do 95% przez Cordię. Później zaniżanie kursu i wykup po średniej 6 miesięcznej. Deloitte uzna każdą cenę za godziwą jak im ładnie posmarują :) > > Mam jednak nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Moim zdaniem Cordia ma duzo szczescia bo uzyskanie powyzej 90% zalezne bylo od ogolnej sytuacji spowodowanej covid-19 . Posiadacze akcji pozbyli sie ich poniewaz czasy niepewne a 3,55 to nie 1,2. Czas pokaze kto mial racje, ja akcje mam i nie oddam za taka cene.
Futureal chciał wejść na Warszawską Giełdę i wszedł, równie dobrze może podkręcić wyniki, wypłacić sobie przecież głównie sowitą dywidendę wyższą od ceny zakupu i sprzedać częśc akcji na GPW , ale 10- 20 razy drożej
Dnia 2020-05-29 o godz. 11:35 ~Sel napisał(a): > Futureal chciał wejść na Warszawską Giełdę i wszedł, równie dobrze może podkręcić wyniki, wypłacić sobie przecież głównie sowitą dywidendę wyższą od ceny zakupu i sprzedać częśc akcji na GPW , ale 10- 20 razy drożej
ja myślę że sto razy drożej nawet i pewnie do wakcji albo początku kwietnia
Ustawka była możliwa, ponieważ Mosz, Wożniak, Gomoła i Janas zatrzymali działalność operacyjną spółki i zdołowali notowania, żeby oddać papier za bezcen, przy 0,16 WK. Dotychczasowi akcjonariusze stracili na tym ok. 200 mln zł, a straty funduszy SP wyniosły ok. 100 mln zł.
Ponoć Rydzyk już kupuje i gadał z Dudusiem czas narty zapinać i w góry. Ciepłego lata życzę nad polskim morzem, tylko w drodze koniecznie o Toruń zahaczyć i do ucha Rydzykowi obiecać każdy swoją połowę akcji Poldka , ale musi cena być min. 100 zł / akcja.