• Cos Wam napisze . Autor: ~Zolw [85.198.197.*]
    Słuchajcie moi drodzy Enterowcy. Co widziałem osobiście. Dwa dni temu do Pyrzowic przyleciał Enterek z Izraela z pasażerami , ludzie uśmiechnięci , zadowoleni po bezpiecznej podróży.
    Teraz dopiero co wystartował Enter do lotniska Iasi, widziałem jak się wznosił, wiem co nieco o tej branży. Wiem ze ta linia lotnicza z każdym dniem lata więcej. Dziwi mnie ze ktoś się akcji pozbywa po 21 zeta kiedy one będą moim skromnym zdaniem po sto za sztukę na koniec tego roku.
    W dobrym guście wiec jest mieć w swoim portfelu przynajmniej po sto akcji tej spółki. Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: winchester [188.127.26.*]
    W najlepszym okresie te akcje były po ~55 zł sztuka. Czyli mają wzrosnąć o 100% w odniesieniu do tamtego okresu, a 500% do obecnego? Radzę bardzo ostrożnie podchodzić do takiej prognozy

Dla mnie osobiście Best Case scenario to jest odrobienie części wartości w obrębie tego roku (powrót na ~40 zł/szt). Base scenario (najbardziej prawdopodobny) to wirowanie w okolicy 17-25, a Worst scenario to spadek i loty w okolicy 10-15 (raczej nie będzie takiego spadku do 5 zł / szt jak ktoś tu prognozował, ale kto wie).

O ile spółka wydaje się być sensowna, to obecne obostrzenia ruchu lotniczego zmieniają się z tygodnia na tydzień, ciężko powiedzieć jak ich model biznesowy obroni się przy dłuższym okresie takiej niepewności i braku latania lub mocnych jego ograniczeniach.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Enter_fan [83.7.52.*]
    Nareszcie ktoś napisał coś wielce prawdopodobnego. Loty w okolicy 10-15 wytrzymam. Aby bez pikowania.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Bubu [37.47.94.*]
    Bardzo sensowny komentarz, z którym zgadzam się w 100%
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Baron [31.60.38.*]
    Grecja się otwiera. Bardzo dobre info. Będą latać z Polski. Enter zarobi https://www.salon24.pl/u/zgrecji/1040508,grecja-panstwa-polakow-zapraszamy-od-lipca-i-nie-bedzie-tloku-turystow
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Lp [178.73.12.*]
    Ja nie mogę się zgodzić. Oczywiście wypowiedź przedmówcy o akcjach po 100zł to idylliczna wersja.
    Jednak pisanie o zapaści lotnictwa i ograniczeniach etc. ma oczywiście przełożenie ALE bardziej odczuje to linia regularna (LOT, Lufthansa, KLM, Air france, nawet WZZ czy Ryanair sa liniami REGULARNYMI). Ludzie mylą pojęcia, linia niskokosztowa to też REGULAR.

Natomiast linie takie jak Enter Air to linie czarterowe - o wiele bardziej podatne na zmiany co w chwili obecnej jest dla nich na wielki plus. Jeśli rynek np we Francji gdzie zresztą Enter już lata/latał i woził ludzi na wakacje otworzy się a jak wiecie tam ludzie są bardziej majętni i będzie popyt to dla takiego Entera nie jest problemem przenieść się operacyjnie na Zachód.
    Ale tak jak już wielokrotnie powtarzałem - nawet o loty z PL nie ma się co martwić - to jest kwestia przełomu połowa czerwca/ początek lipca.
    Uznajcie to za wiadomość z pierwszej ręki... nie będę się tutaj obnażał ale nie piszę tego dla zabicia czasu tylko przekazuję informację na temat postępu planów "na latanie".

miłego dnia życzę
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: winchester [188.127.21.*]
    Przydałoby się zobaczyć jakieś statystyki odnośnie planów wakacyjnych ludzi, ile zamierza spędzić wakacje w kraju, ile za granicą, a ile odpuszcza, ale w porównaniu z rokiem ubiegłym. Widziałem statystyki tylko za rok bieżący, bez porównania, niestety z takich za dużo dla mnie nie wynika.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: szkk [89.75.41.*]
    50 na 100 to jest wzrost o 100%
    20 na 100 to jest wzrost 400%
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Zolw [5.173.96.*]
    Po sto złotych za akcje będzie na koniec roku , c..y sprzedają bo maja w spodniach pusto .
    Wiec trzymać Panowie w portfelach swoich , nie ma lepszego cukierka.
    Już kiedyś pisałem i się sprawdzi zobaczycie!
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~zolw [85.198.197.*]
    kto żyw niech kupuje, poszła rakieta ku czterdziestu,
    ha
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ja3 [83.22.11.*]
    Cierpliwość panie. Do 40 to jeszcze daleko.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~ar [5.173.249.*]
    pamietajcie ze cena akcji zalezy od przyszlych zyskow spolki. Enter ma madry sposob zarzadzania kosztami. moze byc tak ze przychody spadna o 80% a mimo to niewielki zys spolka wygeneruje zachowujac potencjal do duzych zyskow w przyszlosci. zobaczcie na 2 i 3 kw 2019. przychody nizse o 30% a zysk prawie ten sam. spolka przez kryzys moze wyjsc bez szwanku i zakonczyc 2020 z mala strata. Watpie by byly duze ograniczenia w lataniu w 2021. wiec na koniec 2020 spolka moze byc warta ok 45 tak jak na koniec 2019
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Wihajster [89.72.82.*]
    Gdy wykluczymy mssf za rok 2020 to bedziesz miał plus. Niech tylko granice otworza, a spragnieni koloru ludzie zaczna spowrotem latac. Młodzi ludzie chca podrozowac i tylko ciesza sie na okazje cenowe. Przy okazji wiekszosc z Nas zaciagnrla pasa w ostatnich miesiacach, gdzies te oszczednosci trzeba wydać.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~wwe [89.64.47.*]
    Większość to żyła z oszczędności i teraz jest głodna zarabiania a nie wydawania, niestety
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Inwestor [89.64.78.*]
    Mieszkam nad Bałtykiem i tylko czekam kiedy będzie można latać znudziło mi się Polskie niestety zimne morze
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Prezes [83.22.132.*]
    Ja też lecę z rainbow sierpień Turcja 8 dni z bonusem 300 zł i październik 600 za polecenie egipt wiecie kto mnie samolotem przewiezie e... A.... Ale cichoooo
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~ar [85.221.140.*]
    ale o co chodzi?
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: wdech [196.3.50.*]
    Czy nikt nie czyta między wierszami?
    Bilety mają podrożeć o 100 % z racji idiotycznej przerwy pomiędzy pasażerami, którzy omg moga się zakazić przeziębieniem (zakazić, nie zachorować).
    Nie dociera do człowieka jeszcze to, że nie wróci już ruch lotniczy w poprzedniej wersji.
    Tak jak nie wróci już poprzednia wersja świata, wkraczamy w nową erę absurdyu, w którego oparach łatwiej manipulować ludźmi poprzez strach.
    Wg mnie zobaczymy tu jeszcze mocniejszą korektę za kilka miesięcy.
    A szkoda, bo latałem tymi liniami i lubię tę spółkę i dobrze im życzę w głębi serca.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Magazynier [5.173.176.*]
    A ty nie wracaj razem z tym światem trolu.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Lp [89.64.33.*]
    Nie zachowuj się, jakbyś był zablokowany bardziej niż ten cały środkowy rząd :) To tylko propozycje, ktoś walnie pięścią w stół, bo o to są konkretne pieniądze i wszystko się wyjaśni... Nadal samolot że 189 miejscami będzie zabierał 189 palców. Jeśli nie wiesz który z samolotów ma taką pojemność to na pewno pomoże internet. Prezes EA zaznaczył tylko, że gdyby zablokować środek to bilety skoczą o 100% i tym samym wyjaśnił temat = to nie ma prawa się wydarzyć i się nie wydarzy
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Lp [89.64.33.*]
    Errata: *189paxów ah ten słownik w tel.
    Przepraszam
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~SrodkowyNieRzad [79.184.236.*]
    Ten pomysł z pustym środkowym rzędem jest tak samo poronionym pomysłem, jak zamykanie lasów w trakcie pandemii. Prawda jest taka, że jeśli ktoś na pokładzie będzie nosicielem to czy będzie pusty środkowy rząd czy nie to szansa na zarażenie będzie tak czy inaczej. Uwagę powinni skupić na prewencji w postaci obowiązkowych maseczek, braku posiłków/napojów (na krótkich trasach) oraz weryfikacji pacjentów przed wpuszczeniem na lotniskowe i do samolotu.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~zolw [85.198.197.*]
    pamiętajcie co Wam przyjaciele napisałem, po sto złotych za akcje na koniec roku,
    sam Pan Prezes w jednym z wcześniejszych wywiadów powiedział, że jak loty po pandemii wystartują to może nastąpić przerost popytu firm na loty i samoloty czarterowe, i wtedy Enter będzie pierwszy, swoimi samolotami poleci nawet w kosmos.
    Rakieta poszła, kto kocha latanie to niech kupuje Enter Air.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~zolw [178.213.216.*]
    pamiętajcie co Wam przyjaciele napisałem, po sto złotych za akcje na koniec roku,
    sam Pan Prezes w jednym z wcześniejszych wywiadów powiedział, że jak loty po pandemii wystartują to może nastąpić przerost popytu firm na loty i samoloty czarterowe, i wtedy Enter będzie pierwszy, swoimi samolotami poleci nawet w kosmos.
    Rakieta poszła, kto kocha latanie to niech kupuje Enter Air.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~zolw [94.254.184.*]
    A nie mowilem!!!
    Rakieta poszła , kto kocha latanie niech kupuje Enter Air, na wiosnę akcje będą po sto złotych za sztukę.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Piter [83.28.21.*]
    Uważam podobnie akcje przed spadkami były nie dowartościowane a obecna cena to śmiech na sali uważam ,że nie tylko wrócimy szybko na te 50zł ale tak jak piszesz dojdziemy spokojnie do 100zł czas myślę ,że rok max czyli czerwiec 2021
    Myślę ,że warto zainwestować z 35tys aby wyjąć 100tyś tylko trzeba duzo cierpliwości
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Olo [5.172.255.*]
    Zastanówcie się nad PCC Exolem.
    Produkcja środków do odkażania idzie na 100 % możliwości firmy. We wrześniu po otwarciu szkół zapotrzebowanie na środki odkażające wzrośnie o kolejne 80 -100 % co oznacza dalszy wzrost marż dla firm tego typu.
    W zwykłym okresie akcje PCC Exola dochodziły do ok. 6 zł. Nawet dzisiaj te akcje to nadal taniocha.
    Spółka z bardzo mocnymi fundamentami, co roku wypłacająca dywidendę.
    Polecam.
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~Realista [5.173.113.*]
    W Pyrzowicach widzę, że jest akcja odmrazania floty ENTER
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ja3 [83.22.16.*]
    Byłem w tamtym tygodniu i widziałem :-) Potwierdzone info :-)
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~aviator [88.156.141.*]
    samoloty staly a idsetki leadingowe placic trzeba , to ile straty w 2 kwartale?
  • Re: Cos Wam napisze . Autor: ~aviator [88.156.141.*]
    tu jest po prostu drogo, pomijajac rok 2020 ( straty) i zakladajac odbudiwanie popytu turystecznego w 2021 ( niepewne) i odiagniecie zysku z 2019 to c/ z wychodz okolo 7 czyli slabo ( na chwile obecna sa tansze spolki z bardziej pewnymi perspektywami
[x]
ENTER 0,35% 56,70 2025-09-22 17:03:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.