• sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~aaa [31.182.182.*]
    Pozwolicie ze odpale nowy watek bo na komorce poprzedni jest trudny do przejrzenia

Szacun dr_wezol bo to dzieki tobie od roku śledzę papier ale do tej pory mialem tylko kilkaset sztuk na IKE , a ostatnio przyszedł czas na wieksze zakupy . 

Ja traktuje jednak polską linie notowań jako przypadek i jakąś próbe w tamtych czasach skorzystania z wysko wycenionego rynku polskiego . Jako finasista uwazam za dla uproszczenia i przejmowaniu biznesu polska linia będzie zdjeta z rynku , pytanie czy przez społke matkę czy przez kupującego biznes? .  

Dlatego dla uproszczenia dealu - polska linia będzie zdjeta z rynku a w szczególności ,że jest to łatwe do wykonania i mniejszościowi nie maja nic do gadania bo to jest wykup obowiazkowy bez zwoływania WZA . Gdybym doradzal przy takiej transakcji tak bym tak doradzil Zarzadowi Milestona . Unikamy wiele klopotów z polskimi instytucjami , nie musimy niczego zgaszac do KNF do UOKu o przejecie itp . To przyspiesza proces przejecia i ułatwia go . Lets make it simple !!! 

Nie widze żadnej wartości w spólce wydmuszce przy promocji produktu ani efektu marketingowego bo jest to cos notowane ( to akurat duże słowo biorac pod uwage obroty) w Europie . Idea jest z USA i siedziba polskiej linii w USA wiec notowanie w polsce raczej przypomina ADR inych spólek i nie ma zadnej aktywnosci ze strony spółki . 

Kwestia ceny przy squeezu out - jezeli wczesniej przed dealem to pewnie srenia za 6 miesiecy , jezeli w trakcie dealu to moze nawet cena transakcyjna jak dla calego biznesu? Sprawa otwarta . Uwazam ze skupienie sie tylko na polskiej linii notowan jest zbyt ryzykowne jezeli chce sie skorzystac z potencjału milestona 

Całe dywagacje oparta jest o założenie że : milestone nie ma pieniedzy ani umiejtnosci aby w pełni skomercjalizowac swój produkt dlatego idea/produkt bedzie przejety prez dużego gracza oby za grube pieniądze. 
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~dr_wezol [83.168.117.*]
    No widzisz aaa - teraz nam duzo bliżej do siebie.
    Ja też uważam, że wczesniej czy później MIlestone Medical zniknie z giełdy. Tyle, że ja myślę, że to będzie dużo później niż ty zakładasz.
    Mógłbym długo uzasadniac, ale skoro z fachowcem i finansistą mam do czynienia, będzie krótko: Osser już dawno temu mówił, że wkurza go to żerowanie gigantów z kapitalizacją dziesiątków miliardów dolarów na małych, technologicznych spółkach. Te małe prowadzą latami badania, a jak coś zbudują i opatentują i potrzebują pieniędzy - zjawia się gigant i odkupuje od nich ten patent za marne 5 czy 10 mln USD.

Dlatego Osser mówił tak: założyliśmy Milestone Medical jako osobny byt, wsadzilismy tam wszystkie prawa do dwóch urządzeń i teraz niech Milestone Medical to rozwija, zdobywa wszystkie potrzebne kwity, zdobywa poparcie świata medycznego i - na koniec - niech zacznie sprzedawać. Zeby te giganty widziały że można na tym zarobic . I ile. I wtedy siadamy do stołu, rozmawiamy za ile cały biznes możemy sprzedać.
    My jestesmy - mówił Osser- spólką badawczo-rozwojową. My wymyślamy, zdobywamy patenty, certyfikaty FDA, CE i wszelkie inne. Ale my nie jesteśmy fachowcami od sprzedaży, bo nie mamy armii handlowców - możemy zrobić jakąś ograniczoną sieć, żeby pokazać, że to co stworzyliśmy da się z superzyskiem sprzedawać na całym świecie. Ale to po to, żeby przyszedł do nas taki Johnson&Johnson, Medtronic czy ktoś inny i chciał to od nas kupic. Ale nie za 5 czy 10 mln USD.

Dlatego myślę, że na razie to Osser zdąży wysłać jeszcze Milestone Medical na główny parkiet GPW zanim ten gigant przetrawi wszystkie dane.
    Ale wartość MIlestone Medical będzie wtedy większa :-)
    I nasze zyski również
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: lawyer_mz [37.248.155.*]
    Kolego aaa zgadzam się, że lepiej mieć więcej akcji MLSS niż MMD ale bardziej ze względu na płynność, jak zaczynały się spadki to bez problemu akcjami MLSS można było obracać a u nas tylko w dół, co fix to kilka lub kilkanaście procent spadku, współczuje tym co wskakiwali powyżej dyszki ale i ja mając średnią 5,9 na dzień dzisiejszy mam 40% straty a to już sporo. Najwyższa cena jaką płaciłem za MLSS to było 2,3$ a potem podejmowałem próby małych trejdów ale bardziej dla sportu niż zysku, moim założeniem było kupić po dolarze i na tej sesji kiedy kurs nurkował na chyba 0,85$ kupiłem połowę zaplanowanego pakietu ze średnią 0,96$. Teraz cena jest 1,4-1,5 i powiem szczerze, że mam poważny opór by po tyle brać, to jednak już 50% od mojej średniej a tu trzeba przyjąć chyba horyzont kilku miesięcy na wyklarowanie sytuacji i nie wiem czy nie potestujemy jeszcze strefy 1,1-1,2. Poza tym mam drugą perłę PAVM i tam również widzę ogromny potencjał, myślę, że po akceptacji ich urządzenia carpx mogą akcje w krótkim terminie zyskać 30-50%, tak więc postanowiłem zdywersyfikować delikatnie portfel i oprzeć go na dwóch projektach o sporym potencjale + gotówka do krótszych zagrań.
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: lawyer_mz [91.212.223.*]
    Widzieliście zajawkę Dr_Fool na stocktwits? Ciekawa plotka, something is brewing ;)
    Dziś jeszcze promocja trwa więc dobrałem 750 sztuk po 3,7 i mam elegancką średnią 5,0 pln i tyle samo akcji MLSS i MMD, teraz możemy ruszać :) jakby ta plotka się potwierdziła to dopiero by się zadziało.
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~aaa [31.182.182.*]
    podeslij linka ,

tez dobralem 700 szt ale ktos ma cisnienie na wywalanie na GPW 5 k obrotu w tych cenach
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~dr_wezol [37.47.179.*]

Dr_FoolBullish01:33 AM
    $MLSS My speculator hat says this is being bought out by 3B scientific
    Zgadza się, jest sprzedający z kilkoma może kulkunastoma tysiącami akcji wyraźnie zadowolony z tych poziomów cenowych i upłynnia towar, jego prawo, odbierzemy i wtedy dopiero marsz na północ.
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: lawyer_mz [31.0.120.*]
    Panowie co powiecie na dzisiejszy raport? moim zdaniem nieźle ale inwestory w juesej w rozkroku.
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~dr_wezol [37.47.179.*]
    Info bardzo ok - przekonywania świata medycznego c.d.
    Do inwestorów w USA też chyba dotarło. Plus 17 procent.
    To już przepaść w wycenie MMD i MLSS. Ale wczesniej czy pozniej zniknie. Mamy co odrabiać
  • Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~milos [79.184.234.*]
    Myślę, doctore,że właśnie wbito ostatni gwóżdż do trumny, konwencjonalnej metodzie nakłuć wprowadzających, w anastozjologii. Co jak co, ale argument obniżki kosztów o 500$ dla jednego zabiegu/ pewnie nie liczono procesów o odszkodowania/ co przy dziesiątkach ml. zabiegów rocznie w samych Stanach, daje oszczędności zawrotne. Do tego dochodzi bezbolesność zabiegu i związany z tym stres pacjenta, czy może być lepszy argument za powszechnym stosowaniem naszego Copmpuflo? Nie wiem jak to się przełoży na nasz MM, bo na razie został sporo w tyle, być może, kurs będzie dryfował, bo niby kto ze starej gwardii,
    chyba tylko tacy mają akcje,zechce teraz sprzedać. Dziś w Stanach 1,66 $,+ 17,5% wystrzał w ostatniej godzinie handlu, po informacji o oszczędnościach zastosowania naszego urządzenia. Skazani na sukces,myślę że tak, po wyciszeniu pandemii z COV, świat medyczny wróci na normalną ścieszkę rozwoju.

• Re: sytuacja w milestone cz 2 Autor: ~aaa [31.182.182.*]
    Sytuacja w Stanach fajnie sie rozwija , dzisiaj poprzecum aPKC papier pomiedzy swoim rachunkiem IKZE a zwykłym rachunkiem wiec obroty beda sztuczne :-)

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.