Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,60 zł , zmiana od tamtej pory: -56,11%

Re: sytuacja w milestone cz 2

No widzisz aaa - teraz nam duzo bliżej do siebie.
Ja też uważam, że wczesniej czy później MIlestone Medical zniknie z giełdy. Tyle, że ja myślę, że to będzie dużo później niż ty zakładasz.
Mógłbym długo uzasadniac, ale skoro z fachowcem i finansistą mam do czynienia, będzie krótko: Osser już dawno temu mówił, że wkurza go to żerowanie gigantów z kapitalizacją dziesiątków miliardów dolarów na małych, technologicznych spółkach. Te małe prowadzą latami badania, a jak coś zbudują i opatentują i potrzebują pieniędzy - zjawia się gigant i odkupuje od nich ten patent za marne 5 czy 10 mln USD.

Dlatego Osser mówił tak: założyliśmy Milestone Medical jako osobny byt, wsadzilismy tam wszystkie prawa do dwóch urządzeń i teraz niech Milestone Medical to rozwija, zdobywa wszystkie potrzebne kwity, zdobywa poparcie świata medycznego i - na koniec - niech zacznie sprzedawać. Zeby te giganty widziały że można na tym zarobic . I ile. I wtedy siadamy do stołu, rozmawiamy za ile cały biznes możemy sprzedać.
My jestesmy - mówił Osser- spólką badawczo-rozwojową. My wymyślamy, zdobywamy patenty, certyfikaty FDA, CE i wszelkie inne. Ale my nie jesteśmy fachowcami od sprzedaży, bo nie mamy armii handlowców - możemy zrobić jakąś ograniczoną sieć, żeby pokazać, że to co stworzyliśmy da się z superzyskiem sprzedawać na całym świecie. Ale to po to, żeby przyszedł do nas taki Johnson&Johnson, Medtronic czy ktoś inny i chciał to od nas kupic. Ale nie za 5 czy 10 mln USD.

Dlatego myślę, że na razie to Osser zdąży wysłać jeszcze Milestone Medical na główny parkiet GPW zanim ten gigant przetrawi wszystkie dane.
Ale wartość MIlestone Medical będzie wtedy większa :-)
I nasze zyski również

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.