Kolego aaa zgadzam się, że lepiej mieć więcej akcji MLSS niż MMD ale bardziej ze względu na płynność, jak zaczynały się spadki to bez problemu akcjami MLSS można było obracać a u nas tylko w dół, co fix to kilka lub kilkanaście procent spadku, współczuje tym co wskakiwali powyżej dyszki ale i ja mając średnią 5,9 na dzień dzisiejszy mam 40% straty a to już sporo. Najwyższa cena jaką płaciłem za MLSS to było 2,3$ a potem podejmowałem próby małych trejdów ale bardziej dla sportu niż zysku, moim założeniem było kupić po dolarze i na tej sesji kiedy kurs nurkował na chyba 0,85$ kupiłem połowę zaplanowanego pakietu ze średnią 0,96$. Teraz cena jest 1,4-1,5 i powiem szczerze, że mam poważny opór by po tyle brać, to jednak już 50% od mojej średniej a tu trzeba przyjąć chyba horyzont kilku miesięcy na wyklarowanie sytuacji i nie wiem czy nie potestujemy jeszcze strefy 1,1-1,2. Poza tym mam drugą perłę PAVM i tam również widzę ogromny potencjał, myślę, że po akceptacji ich urządzenia carpx mogą akcje w krótkim terminie zyskać 30-50%, tak więc postanowiłem zdywersyfikować delikatnie portfel i oprzeć go na dwóch projektach o sporym potencjale + gotówka do krótszych zagrań.