• Dywidend nie będzie Autor: ~Aleksiej [89.64.68.*]
    Póki co bankom KNF rekomenduje nie wypłacać dywidend. Ciekawe czy firmy pójdą w te samą strone.
    link 
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Dnia 2020-03-26 o godz. 09:44 ~Aleksiej napisał(a):
    > Póki co bankom KNF rekomenduje nie wypłacać dywidend. Ciekawe czy firmy pójdą w te samą strone.
    >link

Pójdą/Kryzys dopiero wkracza w początkową fazę/Jak bezrobocie wzroście do 10-15% to pis szybko oprzytomnieje i zaczną się cięcia
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    A ja w Ferro dywidendy nie wykluczam. Z 10mln na dywidendę wizerunkowo wskazane. Decyzja musi byc odroczona na drugą połowę roku.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    Dywidenda w ferro to już tradycja i faktycznie może się okazać że coś wypłaca.symbolicznie. Pewnie by byli jednym z wyjątków na giełdzie. Nie mówię że tak się nie stanie. Ale jeśli tak się stanie jak Leśny pisze to tylko żeby podtrzymac tradycje. Kasa będzie bo rok 2019 był rekordowy o czym się przekonamy w poniedziałek.ja jednak uważam że te 40 mln zysku powinno zostać w spółce. Sytuacja jest wyjątkowa.jak znam życie to będzie rozczarowanie, kurs zaliczy minima Ale taka decyzja może kiedyś zaprocentuje.na dziś I tak mamy bardzo dużo szczęścia że sklepy są otwarte I produkty spółki można kupić codziennie. Może się okazać że biorąc pod uwagę ten fakt ten pierwszy kwartał nie będzie dramatyczny.ceny surowców wyrażone w zlotym też są rekordowo tanie. To są plusy. Ciekawe jak z płynnością. Dowiemy się wszystkiego w pn. Pozdrawiam
    1kw jest udany. Wszelkie ewentualne problemy będą w 2kw. Ale to czas pokaże.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~mateusz [212.87.242.*]
    Dziwię się, że KNF zajmuje się tym co nie trzeba, natomiast nie zrobił prawie nic w sprawie, która była w jego gestii czyli aferze Getbacku.
    P.S. Także mam nadzieję, że tradycji stanie się zadość i dywidenda będzie.
    Nie tylko firmy przeżywają trudny czas. Przeciętny Kowalski także nie ma lekko.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    w sprawie getback to uwazam ze wszyscy akcjonariusze powinni wytoczyć skarbowi państwa pozew zbiorowy za to ze dopuszczono getbeck do giełdy gdzie po czasie sie okazało że sfałszowali sprawozdania już zanim weszli na gpw. KNF to wszystko klepnął dopuścił prospekt emisyjny przez co ludzie potracili pieniądze to raz, a dwa cała rzesza ludzi zaufanie do giełdy i organów państwa.
    Dnia 2020-03-27 o godz. 10:28 ~mini24 napisał(a):
    > w sprawie getback to uwazam ze wszyscy akcjonariusze powinni wytoczyć skarbowi państwa pozew zbiorowy za to ze dopuszczono getbeck do giełdy gdzie po czasie sie okazało że sfałszowali sprawozdania już zanim weszli na gpw. KNF to wszystko klepnął dopuścił prospekt emisyjny przez co ludzie potracili pieniądze to raz, a dwa cała rzesza ludzi zaufanie do giełdy i organów państwa.

Nie pisz bzdur/Skąd KNF mógł wiedzieć że coś w prospekcie czy sprawozdaniach było nie tak?Audytor był?Był!
    2.KNF zrobił tylko jeden błąd-WAŻĄCY-dopuszczał kolejne emisje obligacji Getbacka-choć pp.wiedział że spółka ich nie jest w stanie wykupić za tak wysoki kupon%
    3.Dopuścił KNF do wolnej amerykanki ; czyli wciskania przez banki tych obligacji- ulicy ; zapewniając (banki) ulicę że obligacje są jak LOKATY
    A że spółka była p.Czarneckiego?No to inny problem/Ja co Czarneckiego się nie dotykam(choć na Getbacku trochę zarobiłem, troche straciłem-jestem na ZERO/Co byłó do udowodnienia/PiS winien za to odbekać-bo KNF podlega RZĄDOWI
    Bredzisz.
    Dla mnie każda inwestycja kapitałowa to sprawa mojego ryzyka. W takim razie komu mam wytoczyć sprawę za to że ferro nie zapłaciło podatku przy akwizycji? I kurs mi zwaliło?
    Podobnie kredyty frankowe itp. KNF zawsze będzie ułomna bo rynek spory i zbyt innowacyjny. A że ktoś wiele razy wchodzi do tej samej wody to jego sprawa.
    Jakoś nie mam problemu przypisać sobie własnej porażki że powierzam kasę tam gdzie nie należało. Dla całej reszty zawsze winny PiS Tusk i Balcerowicz
    Leśny/Nie lubę cię ; choć nie jesteś burakiem którego też nie lubię/Widzę że NIE MASZ POJĘCIA O TYM CO PISZĘ A MNIE ZACZEPIASZ.Schowaj się w Leśne ostępy i ....tyle
    Zima w ofensywie więc więcej w lesie bywam za chrustem.

Pamiętaj Państwo ma bronić maluczkich, a nie ludzi co sami nie wiedzą co z własną kasą robić. Pretensje do KNF to jak pretensje np do policji że wszystkich bandytów jeszcze nie złapała.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~aleks__ [31.130.96.*]
    16 osób zmarło w 40 milionowym kraju ( przez miesiąc - dodatkowo to były osoby obciążone innymi chorobami ).

I z tego powodu kraj prawie bankrutuje wywieszamy białą flagę. Wartość spółek w dół o połowę.

Podczas gdy codziennie w Polsce umiera 1000 osób z powodu raka, schorzeń układu sercowo-naczyniowego i wszystkich innych chorób, i po prostu ze starości.

Moi drodzy forumowi znajomi Covid 19 to nie koniec świata.

Ja myślę, że po prostu staliśmy się mięczakami i w razie czegoś poważnego np. wojna to ręce do góry majtki w dół.

Mi się najbardziej podoba postawa Łukaszenki i Szwedów . Łukaszenka mówi traktory was wyleczą a w Szwecji business as usual.

• Re: Dywidend nie będzie Autor: ~bartek [89.64.82.*]
    1000 zgonów dziennie we wloszech

to zajawka co moze nas czekac

w USA beda setki tysiecy zgonow

wiec uważaj na to co piszesz w zaciszu domowym nma koncu swiata tzn w PL....
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: patrick-o [81.190.148.*]
    W 2018 roku (z tego roku znalazłem dane) w Polsce zmarło ok 410 tyś. osób. Dzieląc to przez 365 dni, daje to ok. 1100 osób dziennie. I teraz wyobraź sobie że dzienna liczba zgonów wzrasta o niemal 800 jak to miało miejsce w rekordowym dniu we Włoszech. To byłby wzrost zgonów o 70%. Taki scenariusz mógłby się spełnić gdyby nie ograniczenia.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~aleks__ [31.130.96.*]
    Dnia 2020-04-13 o godz. 09:34 patrick-o napisał(a):
    > W 2018 roku (z tego roku znalazłem dane) w Polsce zmarło ok 410 tyś. osób. Dzieląc to przez 365 dni, daje to ok. 1100 osób dziennie. I teraz wyobraź sobie że dzienna liczba zgonów wzrasta o niemal 800 jak to miało miejsce w rekordowym dniu we Włoszech. To byłby wzrost zgonów o 70%. Taki scenariusz mógłby się spełnić gdyby nie ograniczenia.

Starałem się przeczytać ze zrozumieniem Twój post ale nie wiem o co w nim chodzi. Mieszasz Polskę z Włochami - groch z kapustą wychodzi z tego.
    We Włoszech jest ponad 60 mln ludzi więc prawie 2x tyle co w Polsce
    Lepiej porównaj ile osób zmarło we Włoszech w marcu 2019 r a ile zmarło w marcu 2020r. Wtedy będziesz miał jakiś prawidłową ocenę

A całe to epatowanie trumnami, że już nie ma ich gdzie składować i wojsko wywozi ciężarówkami to zwykła medialna hucpa.
    Nie dziwi mnie że tak się stało skoro firmy pogrzebowe zamknięto. Kto niby miał zająć się pochówkami?

Dodam jeszcze ze w Polsce rok w rok popełnia samobójstwa ponad 5000 osób, są to przeważnie ludzie młodzi w sile wieku. Dla nich nie ma pomocy, nie ma miliardowych tarcz finansowych. Nikt nie zamyka całego Państwa.
    A te tarcze za chwile będziemy spłacać wszyscy solidarnie, myślę że buchą w końcu tą pozostałość OFE ( z której już niewiele zostało po wodospadzie na wig 20) , pojawi się kataster i pewnie VAT jeszcze za 2 oczka w górę.
  • Re: Dywidend nie będzie Autor: ~merkel [89.64.83.*]
    ktoś już wie że tak spada?
[x]
FERRO -0,70% 28,50 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.