Jak zawsze szeroki rynek mnie nie zawiódł i pokazał ile jest wart. Czyli mniej niż 0. Potrafię rozumieć realizację zysków w USA po "Historycznych wzrostach od wielkiego kryzysu", ale czym pochwalił się WIG wczoraj i co dzisiaj realizują? Dziękuje rządowi za szybką reakcję, Morawiecki jak zawsze pokazał klasę i dał podłoże do wzrostów. Nie zdziwię się jeżeli stany zamkną się dzisiaj i jutro na zielono, a GPW dopiero po fakcie obudzi się ze swojego mokrego snu. PS. Ghost, wiem Psychika, ale nie zdzierżę ... normalnie.
odpowiem Ci tak : STERNIK ma na nowej serii worek S i tyle w temacie .. przedwczoraj zniknęło z z lopu 4 tys kontraktów otworzyli sie spora luka UP i powoli odnowili te 4 koła ponownie w S .. dziś na nich zarobili 100 pkt i obstawiam że to nie koniec jeszcze dziś nie zdziwią mnie widły dolne na korkach
Ważne że inwestycja na plus jak kierunek dobry to 30 pkt cieszy a jak zły 10 straty wystarczy . Jak rynek pewniejszy to i wiekszym plusem nie wzgardze , pisałem o stronach dla pomocy , ale wiedza + techniczna mi pomagają , nie narzekam
Lop jest ważny też patrze , Myślę że USA więcej nie spadnie bo system emerytalny się zawali i wybory idą i Fed i Tramp muszą się postarać
Wojna z Chinami była i USA rosło aż WIRUS zawalił rynek
On był wszystkim na rękę ale emerytury najważniejsze dla wszystkich,
dużych spadków nie zakładam
Napisałem aż za dużo
Pozdrawiam
Dnia 2020-03-25 o godz. 15:25 ~Ser napisał(a): > Ważne że inwestycja na plus jak kierunek dobry to 30 pkt cieszy a jak zły 10 straty wystarczy . Jak rynek pewniejszy to i wiekszym plusem nie wzgardze , pisałem o stronach dla pomocy , ale wiedza + techniczna mi pomagają , nie narzekam > > Lop jest ważny też patrze , Myślę że USA więcej nie spadnie bo system emerytalny się zawali i wybory idą i Fed i Tramp muszą się postarać > > Wojna z Chinami była i USA rosło aż WIRUS zawalił rynek > > On był wszystkim na rękę ale emerytury najważniejsze dla wszystkich, > > dużych spadków nie zakładam > > Napisałem aż za dużo > > Pozdrawiam
mnie kusiła S dziś z rana ale obiecałem sobie że nie wrócę na kontrakty i staram się za wszelką cenę swojej decyzji nie zmieniać .. od 2 lat wytrwałem ...przy takich jazdach jak obecnie sadze ze bym zarobił 50 razy tyle co na akcjach czy tego żałuje ..?? nie ... zdecydowanie nie ... moja psychika jest dla mnie ważniejsza niż wszystkie pieniądze które mógłbym zarobić ... mam spokojny umysł grając na akcjach i mogę zajmować sie firmą czyli tym z czego żyje ..giełda jest dodatkiem tylko i takim juz zawsze pozostanie
P.S. 30 pkt to całkiem fajny wynik ..:) :) moim zdaniem ale pewnie znalazłoby się ze stu którzy napisaliby że spokojnie można było wyciągnąć dziś 70 - 80 pkt ..:) :)
Taki rynek masz w kieszeni i to się liczy , ja ten co się doczepia,
Parę dni temu miałem 50+ i tak szybko stopa wybili że -10 się zrobiło już nie powtórzylem S wyzej- też mam zdrowie i odpoczynek wskazany
Ale nie potrafię ogarnąć tyłu spółek (fundamentalnie jestem zero)
To fajne każdy se coś dorabia
Nie namawia ale zerkasz na Fut mnie trzyma to że tamten rok miałem dość dobry i to zadowolenie + zysk w tym roku daje mi psychikę ok.
Ale wiem o czym pisałeś wyżej ja najszybciej straty odrobilem na Fut
I to tyle , nie namawiam , może miałem szczęście jak znajomi mówią
ja w tym siedziałem wiele lat ..grałem również na SP500 i przez około 2 lata na DAX ..tam niestety psychicznie dawka okazała sie za duża i całkowicie wpadłem na parę lat z giełdy w tym czasie 30 pkt to było 100% zysku lub straty z depozytu :) :) .. teraz bawię sie na akcjach z zupełnie inna głową i nie zamierzam powtórnie wracac do tego co przechodziłem ... wole zdecydowanie zarabiać sobie na spokojnie w firmie .. :) :)
jeśli chodzi o TBL to nasz mistrz myśli że gra ze ślepcami ..
położył 5 koła na kupno poniżej wideł dolnych i liczy na to że ślepcy będą mu wypychali kurs w gorę myśląc ze ktos chce kupić 5 tys akcji ..nie lobię kiedy ktoś chce ze mnie zrobić idiotę ... :( :(
Dnia 2020-03-25 o godz. 16:06 ~Ser napisał(a): > Taki rynek masz w kieszeni i to się liczy , ja ten co się doczepia, > > Parę dni temu miałem 50+ i tak szybko stopa wybili że -10 się zrobiło już nie powtórzylem S wyzej- też mam zdrowie i odpoczynek wskazany > > Ale nie potrafię ogarnąć tyłu spółek (fundamentalnie jestem zero) > > To fajne każdy se coś dorabia
Niestety nie każdy :/ Ser byłbyś skłonny odpowiedzieć na 2, 3 pytania? Jeśli tak, to odezwij się na chooh22@gmail.com .
Dnia 2020-03-25 o godz. 17:17 ~Ser napisał(a): > Ja tego czegoś nie mam , to skrzynka E-mail owe jak kumam > > > > Ale nie śmiej się , kiedyś kolega mi zakładał z @ w tle
Nowu tys pisał że TBULLa ktoś zbiera , tak wygląda i po mojemu . Pasuje ładna świecia do końca tygodnia
Inwestorek pilnuje i pewnie przekłada z kosza do koszyka bo dziwny obrót ,,duży,,
Myślę że wie pod co gra i tylko termin się ,, przesuwa,, Info +
"inwestorek" siedzi pośród nas na forum i dokładnie je czyta świadczy o tym błyskawiczna reakcja na zleceniach po moim wpisie ..więc :
po pierwsze to dowód na to że jest to naprawdę inwestorek przez bardzo małe " i " po drugie nie ma juz sensu zamieszczać tu niestety żadnych analiz publicznie bo będzie je wykorzystywał dla swoich celów
dlatego nic już niestety publicznie nie będę wklejał na forum jeśli chodzi o te spółkę ..
Twój ostatni wykres mam w archiwum , a co myślisz o obrotach ? wykres jak na wybicie górą a tu ktoś zbiera drugi oddaje
W swojej karierze giełdowej znałem dwóch ,,inwestorów,, na DELI jeden a drugi na jakiejś budowlanej mali gracze i im się udało były wezwania
To historia nawet kredyty brali szok,
miesza ..cześć zleceń sprzedaży i zakupu jest jego .. próbuje wciągnąć ulice do gry ale nie chce albo bardziej boi się spuścić kurs niżej i sztucznie utrzymuje na poziomie aby mu na koncie nie wychodził minus ... wyczekuje na odpowiedni czas i myślę że cena pomiędzy 11 a 12 do tego wyczekiwania mu odpowiada nie bardzo jest sens pisania o konkretach obecnie na forum bo sie ujawnił że czyta te wpisy i to dokładnie skoro tak błyskawicznie wyłowił mój wpis o tym batoniku 5 tys i go zdjął w przesięgu chyba minuty ... tego nie można zakwalifikować jako przypadek
Dnia 2020-03-25 o godz. 17:42 ~Ser napisał(a): > Nowu tys pisał że TBULLa ktoś zbiera , tak wygląda i po mojemu . Pasuje ładna świecia do końca tygodnia > > Inwestorek pilnuje i pewnie przekłada z kosza do koszyka bo dziwny obrót ,,duży,, > > Myślę że wie pod co gra i tylko termin się ,, przesuwa,, Info +
Ser, niestety to nie ja, ja nie widzę takich rzeczy, naprawdę giełdowy plebs z ulicy jestem. Może tylko trochę sprytniejszy i z większym fartem, ale nadal amator popełniający amatorskie błędy.
Do tej pory wszystkie swoje decyzje podejmowałem w oparciu o informacje wyszukane w sieci, (typu https://www.youtube.com/watch?v=uwwe51FtP8Q klatka 9:39) a że poświęcałem na to masę czasu, na pewno więcej niż większość inwestujących na giełdzie, to miałem wystarczającą przewagę nad rynkiem żeby być na + X0% rocznie. (co mi całkowicie wystarczało).
Poco to piszę? Bo pewnie ciągnął bym to dalej, ale w tej chwili już to nie działa. I faktem jest, że analizy Ghosta były pierwszą z wielu rzeczy z forum które otworzyły mi oczy. Wiem że tutaj każdy gra o swoje, ale za tą wiedzę którą chcieliście się podzielić szczerze Wam dziękuję.
W 100% zgadzam się z Dandim, że "czapeczki" wyrolowały inwestorów, nie graczy tylko ludzi którzy im zaufali, i totalnie zniszczyli opinię spółki. Ale nie licząc tymczasowych osób i typków pokroju (~katecheta [37.249.126.*] 2020-03-11 18:18) którymi z całego serca gardzę, to poziom tego forum na tle reszty Bankiera i całego Gamedev po prostu błyszczy.
Odnośnie T-Bull uważam, że jeśli nie trzymają kolejnego trupa w szafie, to w tej chwili niewiele trzeba żeby ich sytuacja odwróciła się o 180^. Wliczając obecną korektę i najbliższy kwartał, to potencjał wzrostów wydaje mi się wyjątkiem na naszym gamedev, musieli by naprawdę nic nie robić w firmie żeby to zmarnować. Dlatego Ser, dbam o pole manewru i akcje trzymam "Bezapelacyjnie, do samego końca... mojego lub T-Bull'a..." ;)
Niestety nie mam optymizmu jak Ty co do 2-giego kwartału, i uważam, że będzie jeszcze bardziej "wyjątkowy" niż wszystko do tej pory. Ale liczę na to że 4-ty, może 3-ci kwartał przyniosą okazje na całym rynku, które trafiają się raz na 10 lat.
Poza tym, o tym co się teraz dzieje na świecie będą książki pisać i nie zamierzam tego przegapić stojąc z boku :]
Ja już prawie 60 tka na karku od 95 roku zeszłego wieku na Gpw inwestując , jak wiele czytałem ulegalem ,,prasie,, (naganiaczom) teraz analiza techniczna , świece, cykle, ocena rynku ,pomoc stron o których pisałem dodaje mi odwagi , Fut to ryzyko , teraz kupujesz dwa w jednym W20 , wykorzystuje do analizy różne wykresy często 60 min, + formację analizy technicznej (dywergencje). Często gram 1-ym do 5-ciu fut W20 , Mam znajomych z którymi wymieniam poglądy . W moich wpisach pisałem wiele o Fut ale tu TBULLowi inwestorzy i nie pasuje
Koledzy mówią ,, a masz szczęście ,, a wystarczyło 3-4 ruchy i tyle .
Jak pamiętam S-ka przed wyrokiem TSUE o frankowiczach , pod PMI grałem , czy teraz wirus , nie czuję się kimś lepszym od innych - miałem gotówkę w odpowiednim momencie tak tłumaczę
Późno dzięki Powodzenia
Odnośnie TBULLa to jest wiele informacji które mi podpowiadają że spółka się zbiera (tylko zysków brak) pisano już o wymianie pakietowej , emisji po 50zl - chyba, i jeszcze zarząd coś sprzedał
Po zejściu do 8,50 na fali ,, wirusa,, ktoś to pozbierał i jak widać kurs jest ,,broniony,, nad 11,50 Szkoda że nie nad 14 ,00
Jakiś fundusz wychodzi ale ktoś odbiera akcje Mała płynność daje szansę na zrobieniem z kursem wiele ale rynek musi mieć pod co grać
i to się zbliża mam nadzieję bo nikt nie robi biznesu charytatywnie