• Varsav czy Klabater Autor: ~Lucek [195.42.249.*]
    Dwie niezwykle ciekawe spółki pokazują raporty... ciekawe, która okaże się lepsza. Za pewne za kilka miesięcy o takiej wycenie i na jednej i na drugiej spółce będzie można pomarzyć. Ciekawe natomiast, która wzrośnie mocniej!!
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: glovesmaker [78.131.161.*]
    ani jedna ani druga, wystarczy popatrzeć na akcjonariat
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~Lucek [195.42.249.*]
    A ja się nauczyłem, że gdzieś na końcu mimo wszystko jest liczba.

Na dzisiaj kapitalizacja Varsav to raptem 48mln
    Kapitalizacja Klabater jeszcze mniejsza 38mln.

Obie spółki natomiast mogą pokazać raporty z zyskiem w okolicach miliona zł.

Byłyby to wręcz gigantyczne zyski względem kapitalizacji tych spółek.

Nie wiem czy znajdziecie jakiekolwiek spółki z gameingu, których zysk kwartalny przekracza choćby 1% kapitalizacji. To sytuacje wyjątkowe i czysto logicznie patrząc. W przyszłości kapitalizacja powinna ustawić się gdzieś na poziomie znacznie przekraczającym 100-krotność kwartalnego zysku. Nie ciężko policzyć ile musiałyby wzrosnąć akcje wyżej wymienionych spółek by to osiągnąć.

Teoretyczne gdybanie, pokaż mi spółkę gdzie na chwilę obecna kapitalizacja równa jest faktycznej wycenie. O ile jeszcze potrafisz policzyć DCF, dla odpowiedniej marży.
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~wers [89.64.90.*]
    Te, glovesmaker. jak ci się akcjonariat nie podoba to zjeżdżaj.
    Nie ma co się przejmować wariatami. Widać, że obie spółki są mocno niedocenione. Osobiście mam obie w portfelu i tylko zastanawiam się, która lepiej się spisze:) Bo że w obu przypadkach wyniki mnie nie zawiodą to jestem niemal pewien:)
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~wers [89.64.90.*]
    Ja na giełdzie jestem pewny że nie ma nic pewnego. Natomiast pewną rzeczą jest fakt, że wzrosty bolą tych, którzy oddali na dołkach :).
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    Hihihi, ale muszą być wkurzeni, mogą jedynie obrócić ekran do góry nogami, żeby myśleli, że spada...
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~Tomi [37.248.214.*]
    Klabater 966 tyś zysku netto a debiut pazdziernik a Varsav ile ?
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~wers [89.64.92.*]
    tego nie wie nikt. sprzedaż gry w większości nie wchodzi do raportu. nie wiadomo ile dostali finalnie od bigben. nic nie wiadomo :)>>>>>>>>>.
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~Reznor [89.64.89.*]
    Dalej na gotówce jesteś czy coś kupiłeś ostatnio, nie chodzi tylko o VAR ? Tak, jak pisałem jestem aktualnie zapakowany w akcje, ale myślę, że niedługo będą realizacje zysków po ostatnich wzrostach
    Nadal głównie gotówka. Scashowałem jakieś 2 tyg. temu wszystkie zarobione pozycje. Mam jeszcze jakieś resztki ( również trzymane w stracie) ale to już raczej bez znaczenia. Co do Varsav to bez względu na stan posiadania - zawsze będę kibicował tej spółce. Obawiam się też, że dzisiejszy raport niewiele wniesie. Zobaczymy jak będzie.. Kupiłem ropę 2 dni temu :))) ale też już wywaliłem. Dziś 3 wiedźmy i może być ciekawie. Co do korekty na wig20 - to dojadą pewnie do 1650 i tyle.
    Wszyscy widać siedzą jak na szpilkach i czekają na raport. Czy lepszy czy gorszy od Klabatera.

PS. Swoją drogą to ciekawe czego ludzie się spodziewają, bo na Klabater o mniejszej kapitalizacji pokazuje blisko milion złotych zysku netto, a kurs -10% i wciąż leci:P
    Wszyscy akcjonariusze Varsav mają w du.pie Klabatera. Zapewniam Cię Lucek. Giełda dyskontuje przyszłość i tam widocznie realizują zyski. Każda spółka ma swoją historię. Gdyby nie pandemia to Varsav startowałby pod spekulacyjny wzrost pod wyniki z poziomów na których jest dzisiaj. Jeśli kurs podnieśli spekulanci to mogą się rozczarować. Jeżeli kurs podnieśli insiderzy to wiedzieli po co to robią. Czas pokaże. O wiele ważniejsza wydaje mi się poniedziałkowa konferencja. IMO :).
    Znam osobiście conajmniej 3 osoby, które w swoim portfelu mają obie spółki, więc Twoja teza już jest obalona. Nie wszyscy akcjonariusze Varsav mają w dupie Klabatera. Podobnie jak nie wszyscy akcjonariusze Klabatera mają w dupie Varsav. Śmiem nawet stwierdzić, że wśród osób, które szukają perełek w geameingu to obie spółki mogą się często powtarzać.
    Masz rację Lucek. Twoja obecność tutaj świadczy o tym, że się mylę. Choć mam nadzieję, że spekuła drżąca ze strachu przed wynikami raportu, szukająca panicznie analogii między spółkami bez fundamentów na NC - jest niewielka. W przeciwnym razie po nieujawnieniu milionów w raporcie, spółka Varsav powróci szybciutko na 1.xx. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. bez odbioru.
    no i co chłopaki Lucek i wers? Wszystkie spółki z branży w górę, a wasze w dół? Zastanówcie się co poszło nie tak :)
    u mnie chyba to poszło nie tak, że wychodziłem po 3.05 :))). Także to by było na tyle spadochroniarzu naganiaczu glovesmaker :).
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~Rzeczowo [89.229.78.*]
    Ja również mam mam i klabater, także tego... Niech o tym, co się dzieje na Varsav świadczy wysyp wypowiadających się znawców, których nicków jakoś nie było 2,3,4 tygodnie temu. Np jacyś wytwórcy rękawiczek itp
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~alexs [91.123.188.*]
    Widzę że forum panuje cisza przedwyborcza, być albo nie być oto jest pytanie :)
    Póki co spółki, które miały walczyć o wzrostu to walczą o to, która zaliczy bardziej spektakularny zjazd...
  • Re: Varsav czy Klabater Autor: ~sted [194.5.104.*]
    Klabater, miał falstart !
    wystartował dzień wczesniej
[x]
VARSAV -2,14% 0,46 2026-07-01 11:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.