• c/z = 3,91 Autor: ~kocik [83.26.245.*]
    według wartości skonsolidowanych. ale jaja. WK = 8,28 zł. jeszcze lepiej.

• Re: c/z = 3,91 Autor: ~kocik [83.26.245.*]
    właściwie to jeszcze trzeba wziąć pod uwagę akcje własne... wskaźniki są niesamowite.
  • Re: c/z = 3,91 Autor: ~jack [5.173.168.*]
    kocik, tylko sie nie z.esraj z radości,
    tu i tak nic sie już nie wydarzy,

• Re: c/z = 3,91 Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    cierpliwości
    ale jooseq męczy wora
    niech ktoś zadzwoni do jossqa i mu powie żeby kończył tą farsę
    8 z groszami i niech bierze
  • 3 wpis to durnowaty chłopek ... Autor: ~jack [77.255.231.*]
    tzw. rolnik ! NIE JA !!! adres IP. 5 z przodu to ta niemota podszywająca się pod " jack " ŻAŁOSNE.
  • Re: 3 wpis to durnowaty chłopek ... Autor: ~jack [5.173.168.*]
    tak to ja ta niemota podszywająca sie pod "jack" !
  • Re: 3 wpis to durnowaty chłopek ... Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    co bedzie dalej z tym papierem?
    jest z nami pzu, czy już nie ma?
    30 grudnia było:link
    na dzień 5 marca jooseq był ponizej 90%
    link
    a na bankierze takie info: https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/JWCONSTR/akcjonariat

• Re: 3 wpis to durnowaty chłopek ... Autor: ~Ian [83.26.245.*]
    nie wziąłeś pod uwagę akcji własnych.
  • Re: 3 wpis to durnowaty chłopek ... Autor: ~rolnik [5.173.168.*]
    skąd sie biorą takie ewenementy jak: jack czy Ian ?!
  • vel jack Autor: iluminat [77.255.231.*]
    Jestem tutaj od zawsze ! od samego początku na dobre i na złe ,ale zawsze zarobiony na +++ teraz interesuje mnie Badziewiak po 5 zeta i wielka wygrana.
  • Re: vel jack Autor: ~123 [89.64.92.*]
    @jack

przecież akcj jwc są warte widocznie więcej niż 5 zł. mamy 2 bardzo silne opory na jwc. Jeden to jest pozim 3,4 - 3,5 zł i jeśli go przebijemy to jedziemy na 4,8 - 4,9zł . A potem jest poziom 4,8/4,9 - 5, 2 zł i tu nie wiem co musiałoby się wydarzyć aby pokonać ten opór.

aha, na teraz aktywa hotelowe to jednak jakieś obciążenie i na najbliższy czas wyceny tych aktywów idą mniej lub bardziej ale w dół.

sprzedaż mieszkań może zmaleć w tym roku , ale ważniejsza będzie liczba przekazanych mieszkań w tym roku - a i tu mogą pojawić się problemy ze względu chociażby na przestoje na budowach.
  • Re: vel jack Autor: ~Grabasz [83.26.245.*]
    nie ma przestojów na budowach. budowlańcy pracują. gorzej z hotelami, bo są zamknięte. To wpłynie na wynik, na szczęście marzec-kwiecień to są raczej martwe sezony, może poza hotelem w Krynicy, gdzie jeszcze wyciąg mógłby działać w marcu. Gorzej jeśli panika przeciągnie się do maja. Wtedy będzie problem.
  • Re: vel jack Autor: ~jack [5.173.168.*]
    kolego, panika to się przeciągnie do końca roku,
    a skutki będą widoczne jeszcze na koniec 2021 !

• IP 5 chłopek Autor: ~jack [213.146.62.*]
    Wszystko się zgadza ,ale kto ma wygenerować wzrosty ??? ostatnio sporo dobrałem bo cena promocyjna do wyników !!! Jak brałem to i obroty były a teraz co się dzieje ?. 1 tr. 50 szt. NIC kompletnie się nie dzieje. Bez popytu zero wzrostu bez znaczenia wyniki ,technika itd. tu nic nie działa od wielu lat. A ten kurs to SKANDAL i istny cyrk. JWC to jedna z wielu moich spółek jednak mam sporo tego Badziewiaka. Cena 5 jest dla mnie jak najbardziej odpowiednia- ba! nawet 4 wystarczy. Nie oddałem po 5,20 i to był m.błąd. W najczarnirjszych snach nie przewidziałem tego SYFU jaki teraz mamy. Mimo to nie oddam poniżej 5,20 chyba ,że złodzieiskooo mnie zmusi wykupem- przymusowym ,który może zrobić kiedy tylko zechce. F.F. wynosi niecałe 2,50 % i jest za duże na dywidendę. joSSek całą kasę chce dla siebie i to z czasem zrobi jak zostaną śladowe ilości na GPW. Różne sztuczki widziałem ,ale ta K.... jest mistrzem w krętactwie i okradaniu akcjonariuszy. Brak słów ,gdzie KNF ,URZĄD SKARBOWY ??? za zaniżanie podatków przez fikcyjne sprzedaże np. działka za część wartości w celu obniżenia kursu akcji. CYRK / CYRK.
  • Re: IP 5 chłopek Autor: ~rolnik [5.173.168.*]
    czytam i nie wierze,
    słucham i nie wierze,
    myślę i nie wierzę,
    chłopie ty codziennie cos dobierasz i to jak piszesz w dużych ilościach,
    napisz konkretnie ile dobrałeś przez ostatni tydzień,
    i co ważne wczoraj !

• Re: IP 5 chłopek Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    uwierz
    link

to nas czeka
    pewnie kilka lat
    ale 5,20  to mało
  • Re: IP 5 chłopek Autor: ~LasVegas [165.225.207.*]
    Człowieku, o czym ty marzysz. Za kilka tygodni będziesz żałował, że nie pozbyłeś się tego przy 3. Całą deweloperke czeka krach. W dodatku JWC ma teraz niedokończone inwestycje typu Bliska Wola na której połyną, bo nikt się teraz nie nabierze na apartament pod wynajem "z gwarantowanym zyskiem" (zawsze jak widze takie slogany na billboardach to pękam ze śmiechu). Te apartamenty będą stały puste, bo kto ma wynajmować, jak bezrobocie wzrośnie x3? Bańka właśnie pęka. Każdy kto był zainteresowany kupnem na własne potrzeby odczeka teraz kilka miesięcy, aż ceny spadną o 15-20%.
    nie zgodzę się z Tobą
    mieszkań brakuje bardzo dużo
    a inne Twoje twierdzenia są równie niedorzeczne

• Re: IP 5 chłopek Autor: ~Hefajstos [83.26.245.*]
    spadek cen mieszkań o 15%-20% nie będzie problemem. marże pozostaną wysokie. spółka będzie dochodowa.
  • Re: IP 5 chłopek Autor: ~LasVegas [165.225.207.*]
    A nie mówiłem?
  • Re: IP 5 chłopek Autor: ~koń [91.235.230.*]
    no mówiłeś
    jwc śpi na kasie
    marże są kosmiczne
    2 - 3 miesiące przestoju w budowlance nie maja tutaj znaczenia
    tutaj nie ma obrotu
    jooseq sam sobie ze sobą obraca
  • Re: IP 5 chłopek Autor: ~koń [91.235.230.*]
    oprócz tego trzeba pamiętać o banku ziemi
    o zatrzymanych zyskach
    a perspektywy są nadal wyśmienite
    spośród developerów to najtańsza i moim zdaniem najlepiej zarządzana spółka
    ale też i kurs najlepiej na całym gpw sterowany
    jw to niezły lisek
    ofe mu bardzo pomogły
    ale mimo wszystko pełny szacun
    ale tutaj
    teraz
    przy tym akcjonariacie - raczej gotowym do procesowania się, łatwiej mu bedzie podnieść kurs, niż się bawić w to co teraz
    zobaczymy co będzie, ale pierwszej młodości nie jest, to i powoli pora się wycofać z interesów

• vel jack Autor: iluminat [62.244.129.*]
    Wszystko się zgadza a kurs dzisiaj ? to jakiś cyrk ,poniżej 3 zł. można brać z 40 000 sztuk. Ustawiłem się na 2,80 -2,75 , 2,71 ale nic nie kupiłem bo raptownie 2,81 ,2,85 i 1000 po 2,86 od jakiegoś czasu. Czy ktoś z Was stoi na K ??? . ROBI CO CHCE bo nie ma obcych zleceń !!!!!!!!!! a jak się pojawiły moje to lekko do góry. Tak więc nic tutaj kompletnie się nie zmieni bez popytu z naszej strony. Po 3,15 z P.P. nikt nie chciał brać - pamiętacie to jeszcze ?. Wszystko to złodziejskie zagrywki i tanie sztuczki ,ale skuteczne dla joSSka. Ta cena to CYRK i śmiech na sali.
  • Re: vel jack Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    są dwa wyjścia:
    albo jw będzie się bawił z tymi akcjami przez najbliżesze 3,5 roku (nie pamietam od kiedy spółka prowadzi skup akcji własnych, ale zdaje się że miało to trwać przez pięć lat), albo da przyzwoitą cenę i ściągnie z giełdy
    i ta najlepsza
    sprzeda swój pakiet inwestorowi - i niech on sobie skupuje resztę z giełdy - wydaje się być najbardziej prawdopodobna
  • ach dzięki -już mi wystarczy ... Autor: ~jack [62.244.129.*]
    Na dzisiaj ,ktoś z Was taki łaskaw i mi wrzuca ???. Ale -ale bez przesady mam już dużo -BARDZO DUŻO !!!
  • Re: ach dzięki -już mi wystarczy ... Autor: ~Kon [91.235.230.*]
    Ale dzisiaj obrót zrobili
  • Re: ach dzięki -już mi wystarczy ... Autor: ~koń [91.235.230.*]
    życzę wszystkim akcjonariusz cierpliwości i nagrody za ta cierpliwość
  • Re: ach dzięki -już mi wystarczy ... Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    spoko towarzycho jest na tym walorku skoro nikt nie daje się prowokować
  • chłopek prowokator ... Autor: iluminat [62.244.135.*]
    mamy tu 1 prowokatora - chłopka z PGR-u ,ale już nie ma szans w niczym. Zakończył " żywot " na tym forum !!! CAŁKOWICIE.
  • Re: chłopek prowokator ... Autor: ~Kon [91.235.230.*]
    obrót powala
  • i co się dzieje ? Autor: ~jack [77.255.235.*]
    Jak jestem na " wakacjach " całkowite 0,00 obrotów ! zresztą ,tak jak widać od kilku dni. Przy 2,80 wejdę znowu na ( K ) lub na S przy lepszym kursie - toż mam czym szaleć po ostatnich zakupach. Teraz się czaję i obserwuję codziennie od 8,30 d0 17,05.
  • 105 na zarobki / dobranie po 2,XX Autor: ~jack [77.255.235.*]
    Liczyłem na trochę inne info a tu 105 dni jeszcze trzeba czekać na sprzedaż ? w zależności ile spadną nieruchomości w tym czasie. Teraz KORONA dyktuje warunki. Coś opuści i wywali z dobrym zyskiem -joSSek oczywiście. A może szykuje się znacznie większa tranzakcja ??? do przemyślenia. Tutaj wszystko jest możliwe.
  • Re: 105 na zarobki / dobranie po 2,XX Autor: ~Gamoń [83.26.245.*]
    ja myślę, że teraz kupujący będzie chciał zbić cenę. Ale Józek nie powinien się na to godzić, żeby sprzedawać za bezcen. Epidemia kiedyś minie.
    Więc najpewniej do transakcji nie dojdzie.
  • Re: 105 na zarobki / dobranie po 2,XX Autor: iluminat [77.255.235.*]
    Bankowo będzie chciał zbić cenę ,pytanie jest tylko 1 o ILE ???.
  • Re: 105 na zarobki / dobranie po 2,XX Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    wszystko służy uwaleniu kursu
    nawet jak pójdzie za 75 mln to to jest ile na jedną akcję
    a to tylko jedna z nieruchomości w banku
    i właściwie nie pasuje do portfolio jwc
  • Re: 105 na zarobki / dobranie po 2,XX Autor: ~kon [37.47.114.*]
    obrót ostatnio nawet spory jak na joosqa
    no cóż czekamy
    pewnie jak spadnie do zera to uruchomi kasę do może 7 - 8 zł
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.124.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.186.124.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: c/z = 3,91 Autor: ~jack [62.244.131.*]
    Siedzę teraz na PEKAO -- OBROTY DUŻE I PŁYNNOŚĆ ZAJEFAJNA ! od kilku dni po 2-3 % na banku ,ale codziennie i wystarczy. Odpuściłem SYFA bo nie mam już nerwów na to dziadostwo. Jak spadnie poniżej 2,70 to znowu wchodzę. I tak codziennie siedzę od 8,30 do 17,05 więc mam dużo czasu. Ale odjazd na XTB , NIE ZDĄŻYŁEM WSKOCZYĆ wczoraj było już za późno -niestety. pozdrawiam.
  • Re: c/z = 3,91 Autor: ~koń [91.235.230.*]
    ale obrót
    kto tak wyrzuca ?
    i kto kupuje ?
    jak na jwc to naprawdę sporo przy tej płynności
    chyba jw kończy się cierpliwość
  • Re: c/z = 3,91 Autor: ~jack [213.146.53.*]
    To umówione / zaplanowane transakcje . JA w tym cyrku dzisiaj nie biorę udziału !!!.
    pewnie tak
    ale powoli kończą się akcje na rynku
[x]
JWCONSTR -0,48% 4,16 2021-05-20 16:16:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.