Jestem tutaj od zawsze ! od samego początku na dobre i na złe ,ale zawsze zarobiony na +++ teraz interesuje mnie Badziewiak po 5 zeta i wielka wygrana.
przecież akcj jwc są warte widocznie więcej niż 5 zł. mamy 2 bardzo silne opory na jwc. Jeden to jest pozim 3,4 - 3,5 zł i jeśli go przebijemy to jedziemy na 4,8 - 4,9zł . A potem jest poziom 4,8/4,9 - 5, 2 zł i tu nie wiem co musiałoby się wydarzyć aby pokonać ten opór.
aha, na teraz aktywa hotelowe to jednak jakieś obciążenie i na najbliższy czas wyceny tych aktywów idą mniej lub bardziej ale w dół.
sprzedaż mieszkań może zmaleć w tym roku , ale ważniejsza będzie liczba przekazanych mieszkań w tym roku - a i tu mogą pojawić się problemy ze względu chociażby na przestoje na budowach.
nie ma przestojów na budowach. budowlańcy pracują. gorzej z hotelami, bo są zamknięte. To wpłynie na wynik, na szczęście marzec-kwiecień to są raczej martwe sezony, może poza hotelem w Krynicy, gdzie jeszcze wyciąg mógłby działać w marcu. Gorzej jeśli panika przeciągnie się do maja. Wtedy będzie problem.
Wszystko się zgadza ,ale kto ma wygenerować wzrosty ??? ostatnio sporo dobrałem bo cena promocyjna do wyników !!! Jak brałem to i obroty były a teraz co się dzieje ?. 1 tr. 50 szt. NIC kompletnie się nie dzieje. Bez popytu zero wzrostu bez znaczenia wyniki ,technika itd. tu nic nie działa od wielu lat. A ten kurs to SKANDAL i istny cyrk. JWC to jedna z wielu moich spółek jednak mam sporo tego Badziewiaka. Cena 5 jest dla mnie jak najbardziej odpowiednia- ba! nawet 4 wystarczy. Nie oddałem po 5,20 i to był m.błąd. W najczarnirjszych snach nie przewidziałem tego SYFU jaki teraz mamy. Mimo to nie oddam poniżej 5,20 chyba ,że złodzieiskooo mnie zmusi wykupem- przymusowym ,który może zrobić kiedy tylko zechce. F.F. wynosi niecałe 2,50 % i jest za duże na dywidendę. joSSek całą kasę chce dla siebie i to z czasem zrobi jak zostaną śladowe ilości na GPW. Różne sztuczki widziałem ,ale ta K.... jest mistrzem w krętactwie i okradaniu akcjonariuszy. Brak słów ,gdzie KNF ,URZĄD SKARBOWY ??? za zaniżanie podatków przez fikcyjne sprzedaże np. działka za część wartości w celu obniżenia kursu akcji. CYRK / CYRK.
czytam i nie wierze,
słucham i nie wierze,
myślę i nie wierzę,
chłopie ty codziennie cos dobierasz i to jak piszesz w dużych ilościach,
napisz konkretnie ile dobrałeś przez ostatni tydzień,
i co ważne wczoraj !
Człowieku, o czym ty marzysz. Za kilka tygodni będziesz żałował, że nie pozbyłeś się tego przy 3. Całą deweloperke czeka krach. W dodatku JWC ma teraz niedokończone inwestycje typu Bliska Wola na której połyną, bo nikt się teraz nie nabierze na apartament pod wynajem "z gwarantowanym zyskiem" (zawsze jak widze takie slogany na billboardach to pękam ze śmiechu). Te apartamenty będą stały puste, bo kto ma wynajmować, jak bezrobocie wzrośnie x3? Bańka właśnie pęka. Każdy kto był zainteresowany kupnem na własne potrzeby odczeka teraz kilka miesięcy, aż ceny spadną o 15-20%.
no mówiłeś
jwc śpi na kasie
marże są kosmiczne
2 - 3 miesiące przestoju w budowlance nie maja tutaj znaczenia
tutaj nie ma obrotu
jooseq sam sobie ze sobą obraca
spośród developerów to najtańsza i moim zdaniem najlepiej zarządzana spółka ale też i kurs najlepiej na całym gpw sterowany jw to niezły lisek ofe mu bardzo pomogły ale mimo wszystko pełny szacun ale tutaj teraz przy tym akcjonariacie - raczej gotowym do procesowania się, łatwiej mu bedzie podnieść kurs, niż się bawić w to co teraz zobaczymy co będzie, ale pierwszej młodości nie jest, to i powoli pora się wycofać z interesów
Wszystko się zgadza a kurs dzisiaj ? to jakiś cyrk ,poniżej 3 zł. można brać z 40 000 sztuk. Ustawiłem się na 2,80 -2,75 , 2,71 ale nic nie kupiłem bo raptownie 2,81 ,2,85 i 1000 po 2,86 od jakiegoś czasu. Czy ktoś z Was stoi na K ??? . ROBI CO CHCE bo nie ma obcych zleceń !!!!!!!!!! a jak się pojawiły moje to lekko do góry. Tak więc nic tutaj kompletnie się nie zmieni bez popytu z naszej strony. Po 3,15 z P.P. nikt nie chciał brać - pamiętacie to jeszcze ?. Wszystko to złodziejskie zagrywki i tanie sztuczki ,ale skuteczne dla joSSka. Ta cena to CYRK i śmiech na sali.
są dwa wyjścia: albo jw będzie się bawił z tymi akcjami przez najbliżesze 3,5 roku (nie pamietam od kiedy spółka prowadzi skup akcji własnych, ale zdaje się że miało to trwać przez pięć lat), albo da przyzwoitą cenę i ściągnie z giełdy i ta najlepsza sprzeda swój pakiet inwestorowi - i niech on sobie skupuje resztę z giełdy - wydaje się być najbardziej prawdopodobna
Jak jestem na " wakacjach " całkowite 0,00 obrotów ! zresztą ,tak jak widać od kilku dni. Przy 2,80 wejdę znowu na ( K ) lub na S przy lepszym kursie - toż mam czym szaleć po ostatnich zakupach. Teraz się czaję i obserwuję codziennie od 8,30 d0 17,05.
Liczyłem na trochę inne info a tu 105 dni jeszcze trzeba czekać na sprzedaż ? w zależności ile spadną nieruchomości w tym czasie. Teraz KORONA dyktuje warunki. Coś opuści i wywali z dobrym zyskiem -joSSek oczywiście. A może szykuje się znacznie większa tranzakcja ??? do przemyślenia. Tutaj wszystko jest możliwe.
ja myślę, że teraz kupujący będzie chciał zbić cenę. Ale Józek nie powinien się na to godzić, żeby sprzedawać za bezcen. Epidemia kiedyś minie. Więc najpewniej do transakcji nie dojdzie.
wszystko służy uwaleniu kursu nawet jak pójdzie za 75 mln to to jest ile na jedną akcję a to tylko jedna z nieruchomości w banku i właściwie nie pasuje do portfolio jwc
Siedzę teraz na PEKAO -- OBROTY DUŻE I PŁYNNOŚĆ ZAJEFAJNA ! od kilku dni po 2-3 % na banku ,ale codziennie i wystarczy. Odpuściłem SYFA bo nie mam już nerwów na to dziadostwo. Jak spadnie poniżej 2,70 to znowu wchodzę. I tak codziennie siedzę od 8,30 do 17,05 więc mam dużo czasu. Ale odjazd na XTB , NIE ZDĄŻYŁEM WSKOCZYĆ wczoraj było już za późno -niestety. pozdrawiam.