• ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~maarc [87.205.195.*]
    Tyle będzie w ciągu 2 tygodni. Niestety panikę jest w stanie zatrzymać jakieś pozytywne info, s póki co rysują sie tylko czarne scenariusze. Jeżeli uda im się przetrwać, to zakup akcji w dolku może być inwestycja stulecia.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~klient [89.73.137.*]
    proszę o dwa tuziny akcji
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~kupsemarchew [185.244.214.*]
    a w ogóle to ile to może być warte w obecnej sytuacji? i po co kupować akcje
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Bubu [37.47.72.*]
    No i jak mądrale? Jsk znam życie to i wy tak swoje wiecie. Tacy antyszczepionkowcy na giełdzie.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Max [89.64.76.*]
    cierpliwosci, wkrotce w polsce wzrost zachorowan wyrwie sie z pod kontroli tak jak w przypadku innych panstw, przedluzenie bana to oczywista oczywistosc
    W przeciwieństwie do ciebie przeznaczyłem cały weekend, żeby zapoznać się z działaniem epidemii/pandemii. Poczytałem jak to przebiegało w innych przypadkach np. kiedy szalała grupa hiszpanka. Po takiej porcji wiedzy bardzo się uspokoiłem. Zalecam to każdemu kto aktualnie sra w majty z powodu tego co będzie. Wg moich wniosków wcale nie jest tak źle jak się wszystkim wydaje. I na tym zakończę mój wywód, bo kilkanaście godzin spędzonych nad różnego rodzaju opracowaniami i analizami zagranicznymi, a nie tylko nagłówkami z gazety czy onetu, to mój bezcenny know-how, A i nie cieszcie się, że mamy teraz 200 przypadków w Polsce. Zapewniam, że jest ich już ponad 4 tys...
    a wystarczylo tylko spojrzec na wykres z Chin, nie zmarnowalbys calego weekendu... tylko w EU wszystko nalezy pomnozyc x2,5
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~ANAKONDA [94.172.188.*]
    Chiny to trochę inna filozofia działania, natomiast nie jest zbadana sezonowość tego wirusa. I myślę że przy odpowiedzialnym działaniu ta epidemia będzie zanikać. Ona prawdopodobnie wróci w przyszłym roku, natomiast ludzie już będą na nią gotowi, poza tym to spowszednieje. Większość osób przechodzi wirusa zupełnie bezobjawowo, więc obecne statystki procentu osób hospitalizowanych oraz przypadków śmiertelnych należy mocno podzielic.
    Chorób, które codziennie nas zabijają jest mnóstwo. Ogólna śmiertelność tego wirusa nie wynosi więcej niż 1/1000, biorąc pod uwagę statystyczna ilość przypadków niestwierdzonych wirusa.

Poczekajmy chwilę i wszystko będzie wracać do normy. Ludzie nie dadzą się utrzymać zamknięci w domach przez dwa miesiące.

Idzie wiosna, kwiatki kwitną, ja planuję już wakacje, póki jeszcze ceny nie wystrzeliły w górę :)

Trzymajcie się zdrowo!

PS. Akcje Entera kupione za 14,5. Zobaczymy, czyje wizje się sprawdzą.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Bubu [37.47.61.*]
    Haha, jasne. Gratuluje podejścia. Chiny i Polska to są 2 różne casey. Tam jednolity, bardzo zdyscyplinowany kraj, a tu Europa bez jednolitej polityki walki z wirusem, a jednocześnie z otwartymi granicami, które teraz dopiero teraz stopniowo są zamykane. Dziś pomagałem w matmie mojej córce z 2 klasy. Tam wystarczy pomnożyć x2.5. Bez urazy
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~maarc [37.128.12.*]
    Odbicie zdechłego kota odhaczone. Cel >> 5 pln aktualny
    Dla niektórych konsekwencja jest święta. Jak spada to uparcie wierzą, że wzrośnie, a jsk rośnie, to ze na pewno spadnie. To Psychologiczne zjawisko jest znane I szeroko opisane. Warto się z tym zapoznać, szczególnie w tych trudnych czasach.
    To na kiedy przewidujesz taki target price? Początkowo było 2 tygodnie, które przypada w tym tygodniu. Czy to nadal aktualne czy jest już nowy termin?
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~alik [89.64.76.*]
    spokojnie 5 pln niezagrozone, poczekaj na fale zachorowan w UK, wyniki braku restrykcji w poczatkowej fazie beda widoczne za 2-3 tygodnie, 100k zarazonych tam peknie bez problemu, w UK w przeciwieństwie do pl wykonuja odpowiednia ilosc testow, w polsce nedzne 3k w porywach, gdzie w UK wykonuja 10-15k dziennie, wiec w pl nawet nie bedzie mozliwy przyrost o 1k dziennie z braku wystarczajacej liczby testow dziennie a ludzie beda zdychac w domach
    Czyli oprócz ciebie nikt nie zakłada takiego scenariusza, wszyscy będą zaskoczeni i wtedy wysypią akcje i spadnie o 70-80% od obecnego poziomu. Jaaaasne, pozamiatałeś.
    sprawdz swoj post za 2 tygodnie i... zaplacz bo jak rozumiem ubrany na maxa jestes...
    Aaa czyli kolejne 2 tygodnie mam czekać. Wszystko jasne, szczególnie, ze w takich kryzysach największa panika jest na początku. Btw trochę mam akcji, ale niewiele, czekam aż to się uspokoi i wtedy Może się zapakuje po korek.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Rekin [94.254.132.*]
    Prawda jest taka ze można kupić na dłuższy okres i zarobić.... druga strona medalu ze jak ten kryzys potrwa długo to i ent może zbankrutować nikt nie jest nie tykalny nie ma ryzyka nie ma zabawy a spekulantom h... w d....
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~maarc [37.128.12.*]
    Target 5 aktualny. Nie spodziewałem się takiego odbicia w USA, ale i tam już zawraca na południe, a USA są dopiero na początku pandemii. Samoloty będą jeszcze uziemione przez wiele tygodni. We Włoszech pocieszają mieszkańców że BYĆ MOŻE pojadą na wakacje w sierpniu.
    Naprawdę nie życzę źle ENT ale w obecnej sytuacji lepiej stać z boku i zaczekać na rozwój sytuacji, niż pakować się w coś, co jest obarczone bardzo dużym ryzykiem utraty płynności.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Jolo [83.24.126.*]
    Póki co mają cięcia w postaci pół etatu dla wszystkich do końca maja
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Rrrrrr [205.201.55.*]
    Dzisiaj ladny zrzut obornika
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~lojf [85.202.55.*]
    cięcia o połowe, mechanikom o 70% - załogi chyba zostają nietkniete, więc jakiś tam bufor bezpieczeństwa jest.. ale ludzie, którzy odmawiają obniżenia pensji dostają druczek wypowiedzenia umowy, więc nie jest dobrze.
    Biorąc pod uwagę zachowania innych firm w świecie, obniżenie o 50% jest drastyczne, w większości obniżają o 20%. Dobrych prognoz raczej nie ma, loty są odwoływane, biura podróży mają ogrmne problemy, pandemia raczej tak szybko nie minie. Inni przewoźnicy blokują loty do września/października, czy Enter ma takie zaplecze, aby przetrwać do tego czasu? Może być bardzo cięzko, bo cały sezon na stratach.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~rekin [83.24.144.*]
    odnośnie mechaników to się mylisz , wszyscy są zatrudnieni na kontrakcie i nie maja 70 % pensji tylko godziny pracy zredukowane do połowy co za tym idzie dostają 50% tego co normalnie, fakt faktem marnych stawek godzinowych tam nie maja...........
    ty sie nie martw mechanikami tylko ratami leasingu za samoloty.... lol gdzie wydatki na pensje mechanikow a gdzie na raty leasingu.... przeciez to ulamki grosza w kontekscie leasingu samolotow
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Wihajster [89.72.82.*]
    Wiekszosc leasingodawcow wprowadza 3 miesieczne wakacje albo obniza wysokość rat na najblizsze miesiace. Radze poczytac i nie panikować. Leasingodawcy siedza w tym szambie razem z calym rynkiem lotniczym i beda optymalizować umowy, by razem z tego szamba wyjść. Przyklad w przypadku lini Aeroflot. Period of grace jest stosowany teraz na szeroka skale miedzy wszystkimi instytucjami.

http://www.rusaviainsider.com/aeroflot-granted-a-period-of-grace-for-lease-payments-on-67-aircraft/
    Tja leasingodawca sam pokryje koszta no i jeszcze doplaci cos extra, przeciez kazdy z leasingodawcow jest ubrany po korek w kredyty...
    Leasingodawca tez wezmie urlop od rat wobec instytucji finansowych. Zreszta widze, ze nie znasz sytuacji podmiotow leasingujacych samoloty. Wiekszosc z nich śpi na gotówce więc nie siej paniki. Jak enter zacznie odbijac to po kilkanascie procent dziennie, jak ostatnio zreszta.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Evelyn [83.28.244.*]
    Nie zacznie dopóki, nie otworzą granic, a patrząc na sytuację jak wygląda w innych krajach, po 100 tysięcy zakażeń, to jeszcze długo nie nastąpi. Optymistyczny i to bardzo optymistyczny wariant to czerwiec
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Bubu [37.47.62.*]
    Po otwarciu granic, to będzie już conajmniej po kilkudziesięcioprocentowych wzrostach od obecnego poziomu. Warto pamiętać, ze rynek dyskontuje wszystko, a te 5 zeta to aktualne? Ja bym chętnie odkupił.
    Widze, ze każdy zainteresowany ma nadzieje, że spadnie spowrotem na 14 pln.

Germania Flug też lata (Obecnie Chair Airlines). Warto zaznaczyc, ze maja 3 samoloty, a udział Entera to 49,9 proc.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/hb-joj

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/hb-jog
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Heheh [83.24.144.*]
    Od 1 kwietnia oba samoloty wykonały łącznie 11 rejsów, masz racje latają jak ta lala
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Bubu [37.47.53.*]
    Co ty jesteś ze small planet czy innego badziewia, ze noe możesz zdzierżyć ze Enter lata nawet kiedy 90% samolotów na świecie jest uziemiona? Takie są fakty.
  • Re: ENT >>5 pln, RBW >>2 pln Autor: ~Heheh [83.24.144.*]
    nie jestem ze small planet ani z innego badziewia i proszę mnie nie oskarżać tutaj , a fakty to są takie że wszyscy prawie lata ale maja uziemione 90 % własnej floty dokładnie tak jak i Enter. Odpal flightradar i zobacz ile tego jest w powietrzu nad Europa ten samolot entera który własnie leci to jest jakaś dziesiętna procenta, więc jak dla mnie wszyscy latają podobnie a tutaj zachwyt jak jeden bądź dwa samoloty w powietrzu, jest kryzys i tyle co ma być zobaczymy
    Aktualne? Podtrzymujesz? Bo przypomnę, że jakby na to nie patrzeć, to z każdym dniem jesteśmy bliżej końca tego burdla. Zachód już zaczyna powoli mówić o otwieraniu się, a i w Pl sytuacja wygląda przyzwoicie. Na, ale zakładam, że ty masz "jaja ze stali" i dalej czekasz na 5 zł.
[x]
ENTER 2,73% 56,50 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.