• JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~AdamS [85.11.115.*]
    Taka ciekawostka. Kupuję mieszkanie od JWC i w ich prospekcie dla tego osiedla jest taka wzmianka:

Hipoteka przymusowa w kwocie 117.075,58 pln wpisana na rzecz INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o., jako zabezpieczenie roszczeń z tytułu wydanego w dniu 11.09.2019 r. nakazu zapłaty w sprawie o sygn. akt XXVI GNc 1065/19.

Wzmianka DZ.KW/KA1K/6/20/1 z dnia 02.01.2020r dotyczy wniosku złożonego przez Spółkę o wykreślenie hipoteki przymusowej w kwocie 117.075,58 pln wpisanej na rzecz INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o., jako zabezpieczenie roszczeń z tytułu wydanego w dniu 11.09.2019 r. nakazu zapłaty w sprawie o sygn. akt XXVI GNc 1065/19 , w związku z wydanym przez Sąd Okręgowy w Warszawie XXVI Wydział Gospodarczy postanowieniem wstrzymującym wykonalność w/w nakazu w zakresie w jakim stanowi tytuł zabezpieczenia.

Z tego wynika, ze tylko walczą o wstrzymanie egzekucji ...

Czy ktoś coś o tym słyszał?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gość [165.225.84.*]
    Hej,
    W żadnym banku nie dostaniesz kredytu na to mieszkanie. Ja już przerobiłem to. Niestety trzeba czekać, aż Sąd wykreśli hipotekę. Podobno posiedzenie 26.03.2020. Ale swoją drogą to jest mega niepoważne, aby taki duży deweloper miał wpisaną hipotekę przymusową do KW i sprzedawał takie mieszkania. To jest ogromne ryzyko dla nabywców.
    Pozdr.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~groszek [83.26.245.*]
    to jest spór z podwykonawcą. na każdej budowie są spory, to normalne. ja bym z tego dużego problemu nie robił.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gość [165.225.84.*]
    Jasne, nie ma dużego problemu, hipoteki przymusowe to cos normalnego, w co drugiej KW są widoczne.
    Najwyżej odstąpisz od umowy deweloperskiej jak będzie jakieś obciążenie.

Jak masz gotówkę na zakup mieszkania to możesz inwestować w co tylko chcesz i na ile chcesz możesz ją zamrażać. Bank weryfikuje stan prawny i tak jak mnie odmówi finansowania takiej nieruchomości.
    Oczywiście pierwsze zdanie w poprzednim poście to sarkazm.
    Wierzyciel mocno się postarał aby wpisać hipotekę przymusową do KW dewelopera - musiał udowodnić we wniosku do sądu, że standing finansowy dłużnika (JWC) jest słaby...
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~kangoorrz [91.235.230.*]
    poczytaj o wierzycielu
    ale coś więcej niż oficjalnie wyczytasz
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gość [165.225.207.*]
    Wpis hipoteczny dalej wisi, wnioski o wykreślenie złożone przez JWC zostały najprawdopodobniej odrzucone.
    Coś tu kręcą z tą hipoteką przymusową...
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Klient [5.173.121.*]
    Ponad rok widnieje hipoteka przymusowa, gdzie boksują się o płatność a w efekcie musiał dokonać ruchów na drodze sądowej??? No nie wiem, czy nie ma się tu czym martwić.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Go [46.134.64.*]
    Spór to może i normalne. Każdy ma swoją rację ale jeśli rozstrzyga to sąd i dochodzi do wpisu w księgach wieczystych to jak dla mnie wygląda już bardzo słabo. Tak duży deweloper nie potrafi zapłacić tak śmieszniej fv? Naraża klientów na problemy. Nie informuje ich o aktualnej sytuacji. Pewnie prezes więcej miesięcznie zarabia niż ta fv była warta.
    Takie firmy powinny zniknąć z rynku skoro nie mają pieniędzy by płacić podwykonawcom za wykonaną pracę i narażają klientów na problemy z uzyskaniem kredytów.
    Dla mnie JWC jest firmą z którą nie chciał bym robić jakichkolwiek interesów.
    A to JWC naraził pewnie ludzi na brak wynagrodzeń i koszty jakie poniósł instalbud.
    Czy JWC ma problemy finansowe ?
    Jak JWC chce dotrzymać podpisanych umów i przekazania kupujonym mieszkań bez długów na hipotece ?
    Kiedy oni się zabrali za rozwiązywanie tej sprawy ?
    Skoro czytam tu że na koniec marca ma być posiedzenie sądu +2tyg na uprawomocnieniu a klientom wysyła termin wpłaty 100% wartości do końca marca !!!
    Wielki deweloper nie potrafi zapłacić 120tys przez chyba rok A od klientów wymaga pełnej wpłaty i załatwienia kredytu w tydzień!!!
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Kupujący [5.173.121.*]
    A więc tak, do odbioru mieszkania Deweloper ma przekazać mieszkanie bez żadnych obciążeń w tym hipotek (nie ma tu mowy że hipoteka przymusowa nie wchodzi tutaj w grę). Po wzmiance o hipotece przymusowej deweloper nie zadbał o to by oficjalnie poinformować kupujących, iż złożony dokument do Sądu nie wpłynął pozytywnie na wykreślenie hipoteki przymusowej. Dodatkowo zatajono fakt iż w połowie roku pojawiła się kolejna hipoteka przymusowa, nie przekazując tego do oficjalnej wiadomości kupujących. O wszystkim klienci dowiedzieli się z różnych źródeł (w tym przy złożeniu wniosku o kredyt hipoteczny), lecz nikt nie otrzymał informacji bezpośrednio od JWC! Deweloper owszem mógł w tym czasie zaciągać pod hipotekę kredyt/y na realizację inwestycji, ale nie miał prawa doprowadzić do zaniedbań w finansowaniu inwestycji, które skończyły się zapisem w postaci hipotek przymusowych. Poza tym poganianie klientów do 100% płatności ni jak się ma umową, gdzie wyraźnie jest zapisane, iż sprzedający w dniu przeniesienia własności zobowiązuje się, iż lokal będzie wolny od obciążeń hipotecznych i roszczeń osób trzecich!!! Więc póki co, niech najpierw zainteresują się wyczyszczeniem księgi wieczystej z brudów jakich się dopuścili, a nie atakowaniem klientów.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Inwestor [46.134.64.*]
    Poczekaj na odbiór.
    Tylko nie zdziw się rurą kanalizacyjną w łazience potrafi wystawiać w poziomie nawet na 3cm w poziomie. A obniżenia sufitu majstersztyk 25-30cm wystaje Ci takie obniżenie sufitu.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~ARR [89.64.32.*]
    Podbijam temat. Ktoś coś nowego wie? Kiedy ja kupowałam jeszcze tego nie było, a teraz bank odmówił mi kredytu, co robić?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Kalisto [88.156.142.*]
    A jakiej nieruchomości to dotyczy?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~ARR [89.64.34.*]
    Nowe Tysiąclecie w Katowicach
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gość [165.225.207.*]
    Sprawdźcie sobie KW:

Dotychczasowy wpis

HIPOTEKA PRZYMUSOWA
    117075,58 (STO SIEDEMNAŚCIE TYSIĘCY SIEDEMDZIESIĄT PIĘĆ 58/100) 
    NALEŻNOŚĆ OBJĘTA NAKAZEM ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU NAKAZOWYM
    Wierzyciel hipoteczny
    INSTALBUD-RZESZÓW SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, RZESZÓW, 180007809, 0000225506

A teraz najlepsze - nowy wpis z września 2020 r.!

HIPOTEKA PRZYMUSOWA
    10498,42 (DZIESIĘĆ TYSIĘCY CZTERYSTA DZIEWIĘĆDZIESIĄT OSIEM 42/100) 
    NALEŻNOŚĆ OBJĘTA NAKAZEM ZAPŁATY W POSTĘPOWANIU NAKAZOWYM
    Wierzyciel hipoteczny
    INSTALBUD-RZESZÓW SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, RZESZÓW, 180007809, 0000225506

Jak się cieszę, że jednak nie kupiłem tego mieszkania na Nowym Tysiącleciu... Tylko wariat kupi mieszkanie z wpisem hipotecznym w postępowaniu nakazowym. Odbiór tych mieszkań nie będzie możłiwy bo mieszkania będą współobciążone hipoteką przymusową. JWC nie jest poważnym deweloperem, że doprowadza do takiego stanu na swoich nieruchomościach.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Adam [5.173.96.*]
    Jakieś newsy? Coś się dzieje, wiecie coś?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Asia [89.64.58.*]
    Podbijam temat, niedługo odbiory a to dalej wisi....
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~andrzej [89.69.39.*]
    Czy ktoś wie co się dzieje z tą przymusową hipoteką i co z odbiorem mieszkań ?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~ZainteresowanyJWC [5.173.113.*]
    Niestety dalej nic nie wiadomo. Sam podpisałem akt notarialny, notoryczne obietnice ze "za miesiąc sprawa będzie załatwiona" "nasz dział prawny pracuje nad tym", a wszelkie maile z prośbą o konkrety kończą się bez odpowiedzi.
    Kpina, żart z zainteresowanych kupnem. Popełniłem błąd.
    Tak szybko Sąd tego nie wykreśli. Jest złożony wniosek o wykreślenie kipoteki z KW (ale nie wiadomo której) ale są też złożone 2 nowe wnioski o wpis nowych hipotek. WIęc temat będzie się ciągnąć na pewno jeszcze przynajmniej 3 miesiące jak nie dłużej. Sąd w Katowicach wykreśla teraz hipoteki po spłacie kredytu w ciągu 2 miesięcy (sam miałem teraz taki przypadek), a hipoteki z postanowieniem Sądu (np. przymusowe) są wykreslane chyba dużo dłużej.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Win [188.146.96.*]
    Teraz tylko ARTGame w tym roku dwie duże premiery. Pierwsza już 10 lipca.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Krzysztof [77.111.247.*]
    Kto wam płaci za to naganianie? ;-)
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~ZainteresowanyJWC [94.254.185.*]
    Panie Krzysztofie "naganianie", bardzo proszę... Nie mam zamiaru wpływać na ruchy finansowe innych ludzi a pisze tu tylko dlatego że nigdzie indziej temat nie jest poruszany, deweloper ma klienta w głębokim poważaniu po zapłaceniu 20 procent i każdy (jak widać nie tylko ja) szuka wszelkich informacji co do tematu.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Klient [89.25.207.*]
    Ja czekam na odpowiedź już od grudnia. O hipotekach przymusowych dowiedziałam się przypadkowo w banku...

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Andrzej [89.69.39.*]
    Czy jest jakieś forum dla osób które czekają na mieszkania i kredyt hipoteczny na Nowym Tysiącleciu?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Adam [5.173.112.*]
    Panie Andrzeju sam szukałem ale raczej nie ma a przynajmniej nie znalazłem. Osobiście sam czekam na informacje z JWC ale nie raczą opisać na maile!
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~KP [188.117.136.*]
    Jest zamknięta grupa na facebooku - Nowe Tysiąclecie - etap III (budynki A2, B2, B3) i tam pojawił się wątek kredytu hipotecznego i hipoteki przymusowej.
    A propos - przed chwilą pojawiła się nowa wzmianka w księdze wieczystej o wykreśleniu tej drugiej hipoteki...
    mam nadzieję, że to w końcu ruszy, bo też czekam na kredyt, a wezwanie do zapłaty i odbioru lokalu już otrzymałam...

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Zainteresowany [188.147.32.*]
    Niestety ta grupa absolutnie nie do wyszukania na FB
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~KP [188.117.136.*]
    Hmm, nie rozumiem dlaczego...w sumie jedyna informacja która tam się pojawiła w tym temacie, to rzekome zapewnienie przez JWC, że do końca stycznia będzie "czysty" dział IV w kw....jednak jakoś trudno w to uwierzyć. Z innych ciekawostek, może też Wam znanych - JWC ma rozmawiać z bankami o ewentualnym odstąpieniu od wymogu "czystej" księgi wieczystej przy kredytowaniu, w przypadku gdy będą złożone wnioski o wykreślenie hipotek przymusowych z prawomocnymi decyzjami . Teraz został złożony drugi wniosek, więc może jest nadzieja, że będą takie rozmowy...
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Klient [31.0.89.*]
    Wydział ksiąg wieczystych w Katowicach działa dość sprawnie. Gdyby deweloper od razu uzupełnił braki formalne i poprawił błędy pewnie sprawa była by już wyczyszczona. Ale kolejną przeszkodą w uzyskaniu kredytu będzie nieaktualny harmonogram realizacji odbioru itp., bo nie wyrobią się w zawartych aktach notarialnych. A bank absolutnie nie zaakceptuje nieaktualnych terminów..
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Kupujący [5.173.121.*]
    Z tego co wiem, banki mają ściśle określone wytyczne i podlegają KNF, więc każdy klient ma być traktowany na równych zasadach. Więc nie może być tak, że jeden klient otrzyma pozytywną decyzję banku a w innym przypadku klient z podobnym problemem dostanie odmowę. Bank w tej sytuacji naraziłby się na duże problemy ze względu na nierówne traktowanie klientów. Poza tym, jak sama nazwa wskazuje, kredyt jest kredytem hipotecznym i jego głównym zabezpieczeniem jest wpisanie banku do IV działki w KW wydzielonej pod dane mieszkanie. A póki co, nie ma możliwości wyodrębnienia KW na dany lokaj, jeżeli główna KW ma w IV dziale zapisy odnośnie hipotek przymusowych. Jeżeli dłużnik nie zapłacił polubownie należności (bank nie wnika z jakiego powodu), to jest to sygnał dla analityków, iż DEWELOPER ma problemy z byciem wierzytelnym kontrahentem i nikt nie nastawi swojej głowy i posady w banku by udzielić kredytu, bez możliwości zabezpieczenia go zapisem w IV dziale KW.

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Asia [85.11.73.*]
    Dnia 2021-01-25 o godz. 15:50 ~KP napisał(a):
    > Jest zamknięta grupa na facebooku - Nowe Tysiąclecie - etap III (budynki A2, B2, B3) i tam pojawił się wątek kredytu hipotecznego i hipoteki przymusowej.
    > A propos - przed chwilą pojawiła się nowa wzmianka w księdze wieczystej o wykreśleniu tej drugiej hipoteki...
    > mam nadzieję, że to w końcu ruszy, bo też czekam na kredyt, a wezwanie do zapłaty i odbioru lokalu już otrzymałam...

Jak się dostać do tej grupy na FB? Nie da się jej odszukać...
    U mnie to samo, termin odbioru i wezwanie do zapłaty, oczywiście żadnej odpowiedzi na wysłane pisma... osiwieje od tego..

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Weronika [31.0.89.*]
    A skąd wiadomo, że te wykreślenia dotyczą hipotek przymusowych?
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~KP [83.26.154.*]
    Kontaktowałam się z deweloperem i dostałam od nich taką informację.

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Kamil [89.64.44.*]
    A to nie jest tak że od chwili wzmianki do wykreślenia jeszcze długa droga? (czasowo)
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Weronika [89.64.45.*]
    Na moje oko nie wiadomo czego dotyczy ta wzmianka o wykreśleniu. Ale jeśli prawdą jest, że dotyczy to hipoteki przymusowej, to oznacza, że deweloper dopiero złożył wniosek o wykreślenie. A samo wykreślenie może potrwać od 1 miesiąca do kilku, w zależności od tego czy wniosek jest kompletny i jak szybko zajmie się nim Sąd
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Łukasz [46.205.197.*]
    My też czekamy na wykreślenia z KW, od grudnia brak odp na email w sprawie kiedy hipoteki zostaną wykreślone. Pisma o zpałatę i terminy odbiorów zostały już dostarczone a bank nie udzieli kredytu. Czy ktoś znalazł tą grupę zamkniętą na FB?
    Ta grupa nazywa się Nowe Tysiąclecie- etap III (budynki A2, B2, b3) i jest widoczna dla osób z zewnątrz, więc nie wiem dlaczego nie można jej znaleźć . Ja szukałam grupy pod kątem tego właśnie problemu i powstała nawet taka grupa - Hipoteka przymusowa, Nowe tysiąclecie, dla osób mających problemy z kredytem hipotecznym dla tej inwestycji, ale nie było chętnych , zapisały się tylko 3 osoby (łącznie ze mną) i administrator ją zarchiwizował ;) więc trochę z ciekawości ,a trochę z braku innych opcji zapisałam się do tej drugie,j ale tam wątek hipoteki przymusowej jest raczej poboczny, widać że niektóre osoby czekały od zeszłego roku na odbiory...
    co do tych wzmianek to z tego co się dowiedziałam, dotyczą wykreślenia dwóch hipotek, ale w sprawie tej pierwszej jest wstrzymana sprawa z powodu jakiegoś błędu pisarskiego w decyzji sądu i teraz deweloper czeka na uprawomocnienie się nowej decyzji.
    Fakt, że rozpoznanie sprawy w sądzie też musi swoje odczekać/, ale jeśli będa złożone wszystkie poprawne wnioski poparte prawomocnymi decyzjami, to jest szansa na zielone światło jesli chodzi o banki..w tej sprawie dzwoniłam tez do kilku banków, jeśliby ich zarządy się do tego przychyliły, to może nie trzeba będzie czekac aż sąd to wykreśli, przynajmnie mam taką nadzieję. Ja czekam od września, kiedy to miała być sprawa rzekomo załatwiona....a co do wezwania do zapłaty wysłałam wniosek o prolongatę i czekam na odpowiedź w tej sprawie...

• Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Weronika [31.0.43.*]
    Mnie również wyszukiwarka Facebooka nie pokazuje żadnej z tych grup...
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Weronika [31.0.43.*]
    Od dewelopera telefonicznie uzyskałam informację, że już napewno w tym tygodniu otrzymamy odpowiedzi, choć słyszę to już od 3 tygodni...oraz to, że prawdopodobnie zapłata ma nastąpić 2 tygodnie po wykreśleniu hipotek. Tyle tylko, że żaden bank nie wyrobi się w 2 tygodnie z papierami to po pierwsze, a po drugie żaden bank nie udzieli kredytu z aktem notarialnym w którym nie dochowano terminów, więc pewnie będzie konieczne aneksowanie umów deweloperskich
    2 tygodnie??? w niektórych bankach procedura trwa 2 miesiące.../brak słów :(
    W PKO BP do miesiąca załatwiają kredyt jeśli sprawa jest czysta
    Jeśli wnioski o wykreślenie są poprawnie złożone można by jeszcze atakować Wydział Ksiąg Wieczystych, żeby przyśpieszyć te wykreślenia
    Szukam tej grupy na fb ale również nie potrafię dotrzeć do niej. Sam jestem nabywcą mieszkania na tym osiedlu i już ręce mi opadają za te bajki co nam pociskają. W bezczelny sposób narzucają terminy ludziom do odbioru mieszkań w lutym. Odpisałem im, że terminy to mogą sobie wyznaczać, ale jak nie będą figurować zapisy odnośnie hipotek przymusowych i jak będzie możliwe wydzielenie odrębnej KW do mieszkania. W chwili obecnej niech nie liczą na żadną złotówkę z mojej strony ponieważ nie na takie warunki umawiałem się z nimi przy podpisywaniu umowy!
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gość [46.134.64.*]
    Może na fb jest grupa założona
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Gosc [46.134.64.*]
    Też pisałem i też nie dostałem
    A pytałem co i kiedy robili w tej sprawie!
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Adam [5.173.112.*]
    Jakie naganianie??? Do dzisiaj nie raczą się ustosunkować i odpowiedzieć klientom co do całej sytuacji. Najlepsze jest to, że pojawiły się dwa ogłoszenie prywatnego sprzedawcy który w ogłoszeniu informuje: UWAGA!!! Apartament można oglądać od dzisiaj (protokół zdawczo-odbiorczy został już podpisany 14.01. br.),
    natomiast przeniesienie własności możliwe na początku II kwartału br..
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Jerzy [89.64.56.*]
    A czy ktoś próbował odstąpić z tego powodu od umowy? Jest to teraz możliwe?
    Z tego co wiem, to jest to możliwie... Sam obserwuję ruchy z mieszkaniami w budynkach i niektóre mieszkania wróciły do ich puli mieszkań do sprzedaży.
  • Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o. Autor: ~Klient [89.25.207.*]
    Możliwe jest też dochodzenie odsetek ustawowych za opóźnienie w stosunku do zawartych w umowie deweloperskiej terminów, które nie mogą zostać dochowane z winy dewelopera, kosztów związanych z najmem mieszkania, zaliczek zapłaconych firmie która miała wykończyć remont itp.
    Zbagatelizowali sprawę tych wpisów, albo mają prawników - partaczy, co nie potrafią dobrze wniosku do Sądu o wykreślenie złożyć.
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.