Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,33 zł , zmiana od tamtej pory: 24,92%

Re: JWC a nakaz zapłaty dla INSTALBUD – RZESZÓW Sp. z o.o.

Ta grupa nazywa się Nowe Tysiąclecie- etap III (budynki A2, B2, b3) i jest widoczna dla osób z zewnątrz, więc nie wiem dlaczego nie można jej znaleźć . Ja szukałam grupy pod kątem tego właśnie problemu i powstała nawet taka grupa - Hipoteka przymusowa, Nowe tysiąclecie, dla osób mających problemy z kredytem hipotecznym dla tej inwestycji, ale nie było chętnych , zapisały się tylko 3 osoby (łącznie ze mną) i administrator ją zarchiwizował ;) więc trochę z ciekawości ,a trochę z braku innych opcji zapisałam się do tej drugie,j ale tam wątek hipoteki przymusowej jest raczej poboczny, widać że niektóre osoby czekały od zeszłego roku na odbiory...
co do tych wzmianek to z tego co się dowiedziałam, dotyczą wykreślenia dwóch hipotek, ale w sprawie tej pierwszej jest wstrzymana sprawa z powodu jakiegoś błędu pisarskiego w decyzji sądu i teraz deweloper czeka na uprawomocnienie się nowej decyzji.
Fakt, że rozpoznanie sprawy w sądzie też musi swoje odczekać/, ale jeśli będa złożone wszystkie poprawne wnioski poparte prawomocnymi decyzjami, to jest szansa na zielone światło jesli chodzi o banki..w tej sprawie dzwoniłam tez do kilku banków, jeśliby ich zarządy się do tego przychyliły, to może nie trzeba będzie czekac aż sąd to wykreśli, przynajmnie mam taką nadzieję. Ja czekam od września, kiedy to miała być sprawa rzekomo załatwiona....a co do wezwania do zapłaty wysłałam wniosek o prolongatę i czekam na odpowiedź w tej sprawie...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JWCONSTR -0,48% 4,16 2021-05-20 16:16:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.