Ta grupa nazywa się Nowe Tysiąclecie- etap III (budynki A2, B2, b3) i jest widoczna dla osób z zewnątrz, więc nie wiem dlaczego nie można jej znaleźć . Ja szukałam grupy pod kątem tego właśnie problemu i powstała nawet taka grupa - Hipoteka przymusowa, Nowe tysiąclecie, dla osób mających problemy z kredytem hipotecznym dla tej inwestycji, ale nie było chętnych , zapisały się tylko 3 osoby (łącznie ze mną) i administrator ją zarchiwizował ;) więc trochę z ciekawości ,a trochę z braku innych opcji zapisałam się do tej drugie,j ale tam wątek hipoteki przymusowej jest raczej poboczny, widać że niektóre osoby czekały od zeszłego roku na odbiory...
co do tych wzmianek to z tego co się dowiedziałam, dotyczą wykreślenia dwóch hipotek, ale w sprawie tej pierwszej jest wstrzymana sprawa z powodu jakiegoś błędu pisarskiego w decyzji sądu i teraz deweloper czeka na uprawomocnienie się nowej decyzji.
Fakt, że rozpoznanie sprawy w sądzie też musi swoje odczekać/, ale jeśli będa złożone wszystkie poprawne wnioski poparte prawomocnymi decyzjami, to jest szansa na zielone światło jesli chodzi o banki..w tej sprawie dzwoniłam tez do kilku banków, jeśliby ich zarządy się do tego przychyliły, to może nie trzeba będzie czekac aż sąd to wykreśli, przynajmnie mam taką nadzieję. Ja czekam od września, kiedy to miała być sprawa rzekomo załatwiona....a co do wezwania do zapłaty wysłałam wniosek o prolongatę i czekam na odpowiedź w tej sprawie...