• Proste rachunki Autor: ~Adam [31.60.9.*]
    Kilka osób się podnieca że będzie "umowa na 10 mln zł".
    Umowa na 10 mln, to nie znaczy, że ZYSK będzie 10 mln.
    Zakładając BARDZO optymistycznie, zysk z tego może być na poziomie 50% czyli ok 5 mln zł.

Akcji spółka ma prawie 33 mln (32,808 mln) więc te 5 milionów złotych na prawie 33 mln akcji daje ok 15 groszy na jedna akcję.

Liczmy więc:
    0,30 (obecny kurs) + 0,15 (zysk a potencjalnej umowy) + 0,75 (euforia, że jest JAKIŚ zysk) < 0,60 zł

Skąd niby ma być 1 zł, nie mówiąc już o 2 zł ?
    Takie kwoty to tylko pobożne życzenia, nic więcej
  • Re: Proste rachunki Autor: ~Haribo [77.253.168.*]
    To wylicz ile powinien być wyceniany CD Projekt jak jesteś taki dobry matematyk.
  • Re: Proste rachunki Autor: ~Adam [31.60.9.*]
    Dnia 2020-02-16 o godz. 13:54 ~Haribo napisał(a):
    > To wylicz ile powinien być wyceniany CD Projekt jak jesteś taki dobry matematyk.

Jeśli nie zauważyłeś, to informuję, że ten dział forum dotyczy spółki TERMO2POWER.
    Na temat CD Projekt możesz poczytać tutaj: https://www.bankier.pl/forum/forum_o_cd-projekt,6,21,353.html  
  • Re: Proste rachunki Autor: ~src [46.134.107.*]
    Haribo to wylicz ile warte aktualnie jest t2p. Z tym cdprojektem to żeś wypalił. Beka
    Tak to jak liczy zarobek na akcje to mi ty wylicz ile powinna kosztować jedna akcja cd wylicz mi to bo czytać was nie idzie.
    Jak dla mnie t2p 10gr. Tyle wycenili sobie ludzie ze spółki robiąc emisję w tej cenie. To jest 3mln kapitalizacji za spółkę która praktycznie nie funkcjonuje. Przychody ma symboliczne a patrząc na ciągle sypanie akcjami przez GNV a wcześniej przez Kosińskiego to słowa prezesa przed obrona spółki przed przejściem można stwierdzić że coś tu mocno nie halo. Wywiad prezesa jest na YT. Posłuchaj jak opowiada bajki o klientach w ilości przekraczającej ich możliwości. Miał rację. 1 klient i moce produkcyjne nie dają rady bo ich po prostu nie ma. Liczą że będą posrednikiem i że znajdą jelenia który zamówi u nich coś co robi chińczyk. A panele to też dziwna sprawa. Wiele firm kwitnie, buduje farmy, kładzie je na dachy a t2p że swoim cudownym produktem nic.
    Według mnie wszystko zaskoczy w tym roku i się rozkręci wspomnę te słowa na koniec roku bo będzie już duży zysk dla firmy zobaczysz ja cały czas dokupuje.
    To jakby co to kupię sobie pod koniec roku. A z tym tekstem że zobaczymy, że już tuż tuż to dwa lata temu wer tak naganial. W 2019 inwestor a 2020 Ty. Myślenie życzeniowe nie podparte niczym. Masz taki problem że jak będzie lipa masz mega wtope. Ja i reszta racjonalnie myślących najwyżej mnie zarobimy. Kiedyś stawiałem tu 50/50 jeśli chodzi o szanse spółki na sukces. Minęły dwa lata, emisja, zero zysku, symboliczne Przychody, śmieszne komunikaty, sypanie gnv i szanse oceniam zdecydowanie niżej. Może się to zmieni a wtedy zawsze można kupić a nie jak Ty liczyć na fart.
    Przejściem 》przejęciem
    Sory Nowy tel i słownik żenująco słaby
    Ja jestem pewien że pierwsze umowy podpiszą w pierwszym kwartale.
  • Re: Proste rachunki Autor: ~Kevinsamwdomu [83.30.180.*]
    Tego roku?
    Tak tego roku.
    No to czekam...
    Choć zostało już tylko półtora miesiąca...
  • Re: Proste rachunki Autor: ~src [88.156.131.*]
    z sah trading bv? :D a może tego typu?
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/TERMO2POWER-S-A-Podpisanie-umowy-handlowej-z-wloska-spolka-7536351.html
    Ta umowa, to był pierwszy odcinek bajek z cyklu "Opowieści z mchu i paproci". Narratorem jest tu prezes występujący tu jako "Leśny Dziadek"... W następnym odcinku pojawi się umowa na trylion euro...Zapraszamy naszych najmłodszych akcjonariuszy, bo już
    pora na dobranoc.
    warto unaocznić jak kształtował się wtedy kurs. przed sypaniem GNV, przed emisją dla wybranych po 10gr.
    https://comparic.xyz/uploads/2019/02/termo2power.png
    prezesik zapomniał też o aktualizacji na stronie swojej perełki :D
    http://green-nanotech.hosting7634658.az.pl/portfolio/
    Zero odpowiedzi ale minusy dajecie. To Ty haribo czy gordonek?
[x]
COREY 0,00% 0,32 2026-06-24 09:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.