• EMA Autor: tobik69 [81.219.74.*]
    Szanowni Państwo,
    Informujemy, że w dniu 11.02.2020 r. odbyło się spotkanie z European Medicine Agency, w ramach procedury Scientific Advice. Jego celem była dyskusja nad strategią kliniczną III fazy badania esketaminy DPI Celon (Falkieri) oraz zagadnieniami rejestracyjnymi uwzględniającymi podawanie leku w warunkach domowych, przy wykorzystaniu opracowanego przez Spółkę e-smart rozwiązania do podawania terapii.
    W ocenie Zarządu Spółki Celon Pharma S.A. dyskusja z europejskim regulatorem przebiegła zgodnie z zakładanymi oczekiwaniami. Poruszono i uzgodniono w jej trakcie wszystkie najważniejsze założenia programu klinicznego III fazy, w tym również, istotną z punktu widzenia przyszłej rejestracji, możliwość podawania esketaminy DPI Celon w warunkach domowych.
    Uzgodnienia prowadzone z EMA w ramach procedury Scientific Advice stanowią ważny element realizacji działań zmierzających do uzyskania rejestracji esketaminy Celon DPI na rynku europejskim, a także istotny aspekt w prowadzonych przez Spółkę rozmowach partneringowych.
    W imieniu Zarządu dr Maciej Wieczorek
    Prezes Zarządu Celon Pharma S.A.
  • Re: EMA Autor: ~Bzdety [83.31.224.*]
    Zero konkretów i lanie wody z nadzieją na powrót do wzrostów. Mabion solą w oku.
    Jedziemy na 37, niestety...
  • Re: EMA Autor: ~xx [37.30.3.*]
    Biedny ten tobik69, kredyty trzeba spłacać! :)))))
  • Re: EMA Autor: ~Qwert [62.133.129.*]
    Ale jakich konkretów się spodziewałeś na tym etapie? To było spotkanie, dyskusja o przyszłości, strategii. Chyba to dobrze ze spółka próbuje kontaktów, relacji z organem nadzorczym?
  • Re: EMA Autor: ~swiss [84.227.192.*]
    Ciekaw jestem ( mogli by podac jakies szczegoly) jak ten ich e-smart ma dzialac? Problemem w badaniach klinicznych jest dochowanie protokolu, slowem pilnowanie zeby pacjeci dostawali o okeslonej porze okreslona dawke.Kazdy kto mial do czynnienia z takimi badaniami ( wjawszy pacjetow,ktorzy dostaja lek bezposrednio w klinice “ na oczach” lekarzy) z pacjetami psychiatrycznymi wie,ze kupa z nich poprostu oszukuje, w szczegolnosci gdy biora za to pieniadze.Gdy sie potem takie protokoly weryfikuje i statystyka pokazuje jakies porabane rozbieznosci badanie mozna wyrzucic do kosza.
    Tobik nie jaraj sie byle pruknieciem bo z braku laku beda juz publikowac informacje o kazdej rozmowie tel. informacje wlasciwie o niczym i tak sformulowane,ze zawieraja zero tresci.A najlepiej zeby dodac spledoru napiszesz “ jasnie Pan dr.”
    Ta bogobojnosc tytularna to tez typowa polska wiocha.Moj prof. dr.dr. przychodzi na wyklad w dresie z kapturem,ma okolo 40 stki ,jest ze wszystkimi na ty ale we lbie az sie kotluje...i nikt do nie go nie mowi panie profesorze,co nie znaczy ze go nie podziwiamy za lebskosc.
  • Re: EMA Autor: ~Wsiurze [83.6.183.*]
    Tytulatura nie ma nic wspólnego z polskością, to zwyczaj przyjęty jeszcze od Austro-Węgier.
    Zresztą nawet w Niemczech dużo bardziej stosowany niż u nas.

• Re: EMA Autor: pkc [37.47.40.*]
    Swissek to wyższa medycyna nie ogarniesz tego. Pacjenci z depresją dostają leki, tabletki do domu, pacjenci z astma tez. System Smart rozwiąże problem dawkowania, może będzie nawet przypominać weź tabletkę, także ten, nie fisiuj
  • Re: EMA Autor: ~Frank [89.64.83.*]
    Jest to ważna informacja w projekcie Esketamina. Uważałem, że podawanie w warunkach domowych może być problematyczne, ale skoro EMA dała zielone światło to rewelacyjnie. Takie info powinno pójść na ESPI. Ładny obrót dzisiaj. Czyżby jutro kilka procent na plusie..
  • Re: EMA Autor: tobik69 [81.219.74.*]
    Jak dla mnie info poztywne bo można przeczytać, żw w ocenie Zarządu dyskusja przebiegła zgodnie z oczekiwaniami.
    Co oczywiście nie oznacza, że w przyszłości klepną temat na 100%.
    Co do II i III fazy to widzę to bardzo dobrze, ale już sama kwestia biegania tych chorych z inhalatorem do domu w którym jest silny środek powodujący odmienne stany świadomości to może być dla EMY problemtyczne w dalszej części rozmów.
    Tymczasem kredyt trzeba spłacać! :))))
  • Re: EMA Autor: pandorinium [185.49.29.*]
    EMA pozwoliła tylko na taką ścieżkę rejestracji, ale to od jakości wykonania będzie zależało czy zatwierdzi ten sposób

I osobiście spółka mnie ostatnio zawodzi. Za dużo informacji jest poprzez jakieś emaile zamiast espi.
    Ciebie zawodzi? A co mają powiedzieć Ci co kupowali za kredyt?
  • Re: EMA Autor: ~romb [83.31.65.*]
    Informacje o konsultacjach to nie są komunikaty rangi espi.Poza tym wszystko idzie zgodnie z planem i tak odczytuję tę informacje.
    Podobnie jak kurs! 35zł tam się spotkamy!
  • Re: EMA Autor: ~romb [83.31.65.*]
    Nie ma dla mnie znaczenia czy wystartujemy z 35 czy 42 w okolice 82...
    Chciejstwo wypacza obraz sytuacji!
  • Re: EMA Autor: tobik69 [178.37.232.*]
    Ja też uważam jak Romb, że takie informacje dodatkowe nie mają jak i po co i podstaw pokazać się w ESPI. Tam musi być konkret i fakty a nie info o rozmowach. Ja sobie cenie bardzo Celon za to, że dają takie info dla inwestorów.

Polak malkontent jest, jak na Mab za mało informacji to źle z rejestracją CD20, ale jak CLN daje info po paru godzinach spotkania z EMA to też źle.

Tak źle i tak nie dobrze:(
  • Re: EMA Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    W ocenie Zarządu Spółki Celon Pharma S.A. dyskusja z europejskim regulatorem przebiegła zgodnie z zakładanymi oczekiwaniami. Poruszono i uzgodniono w jej trakcie wszystkie najważniejsze założenia programu klinicznego III fazy, w tym również, istotną z punktu widzenia przyszłej rejestracji, możliwość podawania esketaminy DPI Celon w warunkach domowych..."

Ciekawi mnie czy jeżeli EMA lub FDA nie dadzą zgody na podawanie leku w warunkach domowych za pomocą inhalatora
    to CLN ma opcję " B " na podawanie leku ??
    35zł tam się spotkamy! :)
  • Re: EMA Autor: tobik69 [178.37.232.*]
    Myślę, że plan B jest na pewno. Jak się okaże, że regulatorzy nie dadzą pozwolenia na chip i noszenie do domu sprzęta to będzie tylko inhalatorem, no niestety bez chipa.
    Czyli zielone światło na substancję ale na warunkach EMA i FDA w temacie podawania.
    Pomysł jest zajefajny, ale nawet jak nie przejdzie to cały case pójdzie dalej i będzie III faza kliniczna z partnerem. A to najważniejsze.
    Jak dla mnie, to mamy sukces mega.
  • Re: EMA Autor: ~ja [83.30.129.*]
    Od jutra mega wzrosty!!
  • Re: EMA Autor: ~Inny [77.255.160.*]
    Oczywiscie ze tak, przeciez tym samym smart inhalatorze pacjent moze pobierac ketamine w gabinecie lekarskim (psyhiatrycznym). Malo tego, moze pojawiac sie w punkcie u pielegniarki na minutke na aplikacje itp. I to wszystko tym damym sprzętem.
  • Re: EMA Autor: ~Inny [77.255.160.*]
    Poza tym najwazniejsze. To regulator zdecyduje o rejestracji na dane wskazanie!! I poto sa badania 3 fazy zeby to wszystko pokazac. Jesli Ema stwierdzi ze lekarz bedzie mial kontrole nad pacjentem i lekiem dla niego to zarejestruje taki lek w damym wskazaniu i w danych procedurach medycznych. Procedury moga byc rozne. W skrocie podanie domowe, w punkcie medycznym przez personel i inne. I najwaznie to lekarz zdecyduje jaka procedure wybierze dla danego pacjenta. Nie zapominajmy ze to depresja, a w niej wymagane beda czeste obserwacje, chociazby zeby sprawdzic jak pacjent reaguje na ketamine celona Dpi.
    To nie przeziebienie ze dostajesz recepte na pastylki i tyle cie widzial lekarz.
  • Re: EMA Autor: ~Milton [185.129.113.*]
    Dzięki Tobik. Po Twojej informacji zdecydowałem się dziś znowu na zakupy, a mój pakiecik zawiera się w licznie czterocyfrowej. Innych akcji nie posiadam. Albo wóz albo przewóz. Chociaż psy szczekają ale karawana idzie dalej.
  • Re: EMA Autor: ~Ja [83.30.129.*]
    Tobik nie jednemu wskazał drogę! Dzięki wielkie Tobik.
    Ta, niejeden wziął kredyt za radą tobik69 na zakup akcji i teraz po nocach spać nie może! :)
  • Re: EMA Autor: ~koniec-spamu [217.99.23.*]
    xx, forumowa gimbaza, wreszcie się przyznał, czemu tak
    "jedzie" na Tobika i kredyty...
    Taka prawda, kredyty są dla ludzi, ale z głową!
    xx i nie w parabanku!
  • Re: EMA Autor: ~Ja [83.30.129.*]
    A kto mu da kredyt? On żyje w kompleksie tobika chciałby być jak On a nie może !
  • Re: EMA Autor: ~koniec-spamu [217.99.23.*]
    No parabank...
  • Re: EMA Autor: pkc [159.100.104.*]
    moze xx napalony, wziął pożyczkę od gangsterów (bo zdolności nie posiada) na zabójczy procent, trzeba oddać x2 i teraz spać nie może :))

• Re: EMA Autor: ~Czesław [31.60.15.*]
    Co Cię tak ineteresują czyjeś pieniądze, spłacasz za kogoś te kredyty ? Jak nie to przestań pierdzieć
  • Re: EMA Autor: ~xx [37.30.23.*]
    35zł tam się spotkamy :)))
[x]
CLNPHARMA 0,47% 21,40 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.