Zebrało mi się dziś trochę na wspominki... Ciekawe co u naszych starych znajomych z tego forum pedro, wujka, lolopopa, paru innych.... jakoś nie widać ich ostatnio, a tyle mieli zawsze do powiedzenia.... mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku.... Panowie odezwijcie się , jak to czytacie... jest tania spółka do kupienia...
Autor: ~Gallileo [83.6.189.*] 2018-06-15 20:07 Opublikowano przy kursie: 0,59 zł , zmiana od tamtej pory: 125,42% Zielone światło
No cóż.. wychodzi na to, że po wielu miesiącach permanentnego dołowania małymi zleceniami zakonczonego prawdziwym armagedonem sytuacja się odwraca. Gratuluje tym co odwazyli się kupić po 39g, bo to nie była łatwa decyzja. Wiem to po sobie, był lęk i niepewność, bo ryzyko było ogromne, ale opłacało się. Z zaciekawieniem będę czekał na kolejne raporty OFE I TFI Pioneer. Jeśli okaże sie, że to faktycznie oni sprzedawali, a w zasadzie wiele na to wskazuje (wolumen sie zgadza) to mozna powiedziec, że w zasadzie sprawa nadaje sie do prokuratury. Akcje kupione po 3,80 oddali w zasadzie bez żalu za 20% wartości sypiąc bez opamietania i sensu w najgorszym mozliwym momencie, jakby im zależało, aby sprzedac jak najtaniej. Nie wiem czy czy to było dogadane z B, ale biorę pod uwagę, że tak mogło być. Raz mu pomogli gdy Wikana była w kryzysie obejmujac emisje po 3,80, drugi raz mu pomogli oddajac po kilku latach te same akcje po 40-60gr. To jest kolejny przykład pokazujący jakim przekretem były OFE i gdzie lądują nasze przyszłe emerytury. Żal na to patrzeć. Po raz kolejny powtorzę to o czym juz pisalem, mysle ze rok 2018 bedzie rokiem który da nam wiele odpowiedzi na wazne pytania, miedzy innymi na to czy wyjdziemy z tej inwestycji z zyskiem czy stratą. B. realizuje jakis scenariusz i mysle ze wkrótce go poznamy Cały czas biore pod uwagę, że B. ma kupca albo kandydata na jakiś alians i możliwe wezwanie. Czy bedzie? Po jakiej cenie? Czas pokaze.
ps. krzykaczy pokroju wujka, pedro czy innych uprasza sie o niekomentowanie
Autor: ~Gallileo [79.185.63.*] 2018-07-23 12:15 Opublikowano przy kursie: 0,55 zł , zmiana od tamtej pory: 141,82% Mały update
Muszę powiedzieć że to był dość pracowity weekend dla mnie jeśli chodzi o Wikanę. Jak już wspominałem wcześniej skontaktowalem się z osobami, które organizowały porozumienia na Polcoloricie i Elektrimie. Od Pana Daniela z Elektrimu mam instrukcję jako powołać takie porozumienie. Z Panem Kamilem z Polcoloritu jestem umówiony na rozmowę telefoniczną. Ma mi opowiedzieć jak oni zaczynali i odpowiedziec na ewentualne pytania. SII wroci do mnie na poczatku sierpnia, bo mają sezon urlopowy. Wyslalem też 50 maili do ludzi, z ktorymi mialem kontakt z czasow batalii o Mastersa. Zrobilem też przegląd forów na Parkiecie i Stockwatch i wyslalem drugie 50 wiadomosci do ludzi, ktorzy się wypowiadali na watkach Wikany. Zobaczymy jaki będzie odzew. Trochę niepokoi mnie ze wiekszosc z nich przestala byc aktywna na tych forach w latach 2009-2013 co by sugerowało, że posprzedawali akcje albo zakopali je głeboko na swoich rachunkach. Mozemy miec tylko nadzieję, że jeśli sprzedali to nie trafily do slupow B., a do innych drobnych ktorzy uśredniają. Jak wspominalem nie chce nikogo namawiac do zakupow i nie powinienem tego od Was oczekiwac, ale moze naprawdę warto. Cena w tej chwili jest atrakcyjna, mozna sobie znacznie uśrednic jeśli ktos ma wysoką cenę, a czuję ze B. moze mieć duzo wiecej niż posiada oficjalnie. Jesli przekroczy 90% to jesteśmy umoczeni. Niech kazdy sobie przekalkuluje ryzyko co bardziej mu się oplaca. Widac, że zalezy im na trzymaniu ceny w ryzach miedzy 50 a 55. Ja zamierzam dokupować w miarę swoich mozliwosci. Obysmy sie tylko nie obudzili z reką w nocniku ze przespaliśmy ten ostatni moment, kiedy można jeszcze coś zrobić.
Autor: ~wujek [37.248.158.*] 2018-06-01 20:48 Opublikowano przy kursie: 0,48 zł , zmiana od tamtej pory: 177,08% Może tego nie zdołacie usunąć otóż za miesiąc dwa zostaniecie przymusowo wykupieni i nic i nikt wam nie pomoże!!!!!
Re: Wzrost Autor: ~wujek [5.172.237.*] 2018-07-18 18:34 Realna wasza siła 1,3% niestety możecie sobie tylko popisać,życzę powodzenia
Autor: ~lopopop [46.134.180.*] 2018-08-11 18:39 Opublikowano przy kursie: 0,53 zł , zmiana od tamtej pory: 150,94% naganianie i sposob dzialania Galilego
od 12 zl naganial na kupno, piszac ze dokupuje i ciagle wklejajc super wiadomosci. ostatnio po 90 groszy kupowal, teraz kupuje po 50 groszy. i ciagle jest super okazja do kupna, i bedzie zawsze super super bo to bo tamto, niewazne, wazne ze kupuje co tydzien, miesiac generalnie glowny moze zrobic przymusowy wykup, po ile zechce, jak przyjdzie kryzys zwali kurs na 5 gr, 10 gr i po tyle skupi. akcje sprzedane wam po 50 gr beda dla niego mega zyskiem, galileo poplacze, powie staralem sie, i zniknie, jaki wasze pieniadze. dlatego teraz zalezy mu zebyscie kupowali i zbierali, generalnie osiagniecie 10 % przy obecnych 1,5% jest prawie niemozliwe, oczywiscie ma tutaj swoich poplecznikow, ktorzy tez "kupuja" powodzenia kupujcie wszyscy, to jest moj scenariusz bazowy a jak bedzie zobaczymy. gielda musi sie oczyscic ze starych spolek, ktore juz nie maja interesu zeby na niej byc. kazdy robijak uwaza
Autor: ~wujek [37.248.157.*] 2018-07-30 17:23 Kto miał znajomości w SII ,kto organizował porozumienie ,kto stworzył wikanoforum jaki był rezultat wiadomy ,apropos na jednej spółce poszukują podobnego machera obiecywał złote góry i ulotnił się po angielsku miłego wieczoru
Autor: ~wujek [37.248.158.*] 2018-08-01 09:26 Wnioski totalna klapa i obiecanki cacanki 1,5% reasumując kiedy gra się w pokera nie pokazuje się kart miłego dnia!!!!!!
Autor: ~pedro [94.254.236.*] 2018-08-17 14:00 Galileo nie ma innej drogi. KUPUJ!:d
Autor: ~pedro [94.254.236.*] 2018-08-17 16:39 Koles pewnie w jednych gaciach i zdartych butach juz chodzi a wciaz wikane kupuje.
Autor: ~rambo [193.106.131.*] 2018-10-23 16:41 nie dajcie się zapakować w kakaowe oko powoli sie ewakuować , ostatni zamyka drzwi i gasi światło
Autor: ~Gallileo [95.49.233.*] 2018-12-17 16:02 Wracam z tematem ewentualnego porozumienia. Jesli ktoś jest zainteresowany przystąpieniem do takiego porozumienia, gdyby sie takowe zawiązało zapraszam do kontaktu: mastersiaki@vp.pl
Autor: ~akcjonariusze [31.0.121.*] 2018-12-19 17:55 Pisarz bzdur 2018 nagrodę zdobył pan G
Autor: ~akcjonariusze [31.0.121.*] 2018-12-19 18:35 Co ty miałeś tutaj nie zrobić a zrobiłeś g
Autor: ~pedro [5.173.41.*] 2018-12-19 19:57 Kupowac???? Czy to juz?:dddddd
Autor: ~akcjonariusze [31.0.121.*] 2018-12-19 16:25 Temu panu już dziękujemy!!!!!!!!
Witaj Gallileo, jak mi miło, że widzę znajomego sprzed lat. Scyzora pamiętam najlepiej, rozbrykany i narowisty... Nie wiem jak inni, ale ja tkwię w uśpieniu i moje akcje też. Czekam na lepsze czasy z lepszym rządem. Zaglądam tu bardzo rzadko, ale cieszę się, że Ty tu trzymasz wartę. Pozdrawiam Cię serrrdecznie i... do następnego.
Ooo witam, co prawda mój post był swoistą małą prowokacją i był skierowany do kilku gentelmenów, którzy jakiś czas temu próbwali zrobić ze mnie naganiacza, nieudacznika i mnie zdyskredytować w sobie tylko znanym celu (być może mieli za to płacone, nie wiem, chociaż biorac pod uwagę jakie wypisywali głupoty to chyba nie, dfo takich rzeczy wynajmuje się mądrzejszych), ale widzę, że ściągnął na forum jeszcze starszych znajomych. Myślę, że przez te lata czekania wielu już pożegnało się bezpowrotnie z Wikaną, ale jest tez duża grupa, któta tkwi w takim uśpieniu jak Ty I zupełnie wyłączyła się z zycia spółki i forum. Chyba nawet nie mam Twojego maila wiec jak szukalem aktualnych akcjonariuszy poltora roku temu to zostałeś pominiety. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok. Do rządu nie mam zastrzerzeń i myślę, że lepszego w najbliższym czasie nie będzie :) Myślę, że gdyby poprzedni był taki jak ten to Wikana (jak dziesiątki innych spółek) nie spadłaby tam gdzie spadła, a być moze nie mielibyśmy nawet okazji się znowu spotkać tu na forum bo zostalibysmy po prostu wycisnieci. Pozdrawiam!
którzy jakiś czas temu próbowali zrobić ze mnie naganiacza
przecież naganiałeś, więc sam zrobiłeś z Siebie naganiacza a teraz robisz dokładnie to samo o co masz pretensje do wspominanych w pierwszym poście uczestników forum jak spadało oni najeżdżali na Ciebie, a teraz jak rośnie Ty próbujesz im dokopać, wszystkie te zagrywki i tak zawsze pochodzą ze strachu i z frustracji, więc zamiast zajmować się czyimiś problemami lepiej jest rozwiązywać swoje i iść bez lęku do przodu
Najwyrazniej mamy zupełnie inną deficnicję "naganiacza". Według mojej naganiaczem jest ktoś, kto zachęca do zakupu/sprzedaży, używajac do tego nieprawdziwych, albo takich z którymi wewnętrznie się sam nie zgadza I nie jest do nich przekonany argumentów, ktos kto zachecajac do zakupów/sprzedazy w tym samym momencie sprzedaje/kupuje i korzysci materialne przedklada ponad zasady i wartosci. Ja według tej zasady NIGDY nie działałem. Porównanie do wyzej wymieonionych także uwazam za wyjatkowo nietrafione, bo poza tym, że bywam teraz w stosunku do nich uszczypliwy to jednak zdecydowana wiekszosc moich wypowiedzi operam na merytoryce, a ich wypowiedzi nie miały merytoryki za grosz, zawierały natomiast jedynie wycieczki osobiste I ich celem było zdyskredytowanie mnie w niewiadomo jakim celu (a może własnie wiadomo bo chodziło niedopuszczenie do porozumienia, pewnie się juz nie dowiemy). Także zdrowia życzę