• ciekawe co dalej? Autor: ~Wigo [178.43.254.*]
    Ciekawe co dalej z wezwaniem. Pewnie przedłużą po sesji, bo z UOKIKu brak wieści.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~takczysiak [37.47.44.*]
    ale to chyba oznacza, że PPLowi zależy?

mnie zastanawia, jak to możliwe, że ten UOKiK potrzebuje aż tyle czasu... przecież to nie żaden monopol
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~ciułacz [83.26.95.*]
    ale na lotniskach jest wiele różnych sklepów, a PPL jako właściciel Baltony może ją faworyzować na swoich lotniskach kosztem pozostałych firm i to właśnie ma zbadać UOKiK.

a co do czasu jaki zajmuje procedura, to cóż poradzisz? urzędy tak mają. w teorii UOKiKowi czas na podjęcie decyzji mija w marcu (mają do 5 miesięcy na to od chwili złożenia KOMPLETNEGO wniosku), więc możemy sobie jeszcze co nieco poczekać na koniec 1wszego(i ostatniego ?) aktu tej historii.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~cynik [77.252.47.*]
    Zwołanie na 26.02 Rady Nadzorczej oraz decyzja BGŻ BNP o przedłużeniu kredytów do 26.02 sugerowałoby, że zainteresowani myślą, że coś się jednak tego dnia wydarzy. Zaczynam mieć nadzieję, że do tego czasu będzie już decyzja UOKiK. Tradycyjnie zapraszam do przedstawiania Waszych przemyśleń.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~cynik [77.252.47.*]
    Od dłuższego czasu nikt nie zabiera głosu. Zapraszam do dyskusji. Ciekaw jestem Waszych opinii. Zastanawia mnie też kto kupuje na koniec każdej sesji po jednej akcji żeby podnieść kurs. Komu zależy na tym żeby średnia nie była zbyt niska? Co z tego ma? Dla mnie to bez sensu.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~ciułacz [83.26.113.*]
    może ktoś liczy, że jeśli średnia będzie dość wysoka to może PPL poprawi ofertę? sam po raporcie za grudzień miałem taką nadzieją, ale ten raport za styczeń to tragedia.
    swoją drogą to ta cała zabawa trwa już dość długo i też mam nadzieję, że się to wszystko teraz skończy.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~Stc [5.173.120.*]
    Zrezygnowałem z baltony ponad miesiąc temu. Zainwestowałem gdzie indziej, opłacało się. Tu zysk marny a jak odłożą na przyszłość wezwanie np na koniec roku to akcje poleca na 3 zł. Szkoda uwagi na tego śmiecia.
  • Re: ciekawe co dalej? Autor: ~Zawiedziony [165.225.81.*]
    Postąpiłem dokładnie tak samo. Szkoda marnować tu czas.
[x]
BALTONA -1,56% 6,30 2020-03-31 13:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.