• 21 dni (poprawka) Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    16 .01.2020 zostało wysłane wysłane pismo do Hawe w sprawie zajęcia stanowiska dotyczącego zwołania NWZA.Na odpowiedź Hawe ma 21 dni a więc do 27.02.2020. Po tym terminie sąd podejmie decyzję w sprawie NWZA.
    Natomiast w grudniu sąd nakazał opublikować zaległe raporty finansowe pod rygorem nałożenia grzywny. Jest więc szansa że w najbliższych 2 miesiącach akcjonariusze mniejszościowi dostaną informacje na które czekają blisko 5 lat.
    Pozdrawiam.
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Ktoś [37.47.63.*]
    Brawo. Dziekujemy!
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Akcjonariusz [5.184.89.*]
    Oni grzywnę mają w głębokim poważaniu, niestety.
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~xxx [37.47.33.*]
    Pytanie komu sąd nakazał publikację raportów i na kogo nałoży grzywnę. Niedawno mieliśmy dobry przykład. Pisaliśmy do KNF w sprawie braku raportów na Mediatelu z prośbą o zmotywowanie prezesa i KNF zareagował... ukarał spółkę karą miliona złotych, a prezesowi Pawłowi P. nic nie zrobili mimo, że to już była recydywa.
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~xxx [37.47.35.*]
    W kontekście ostatnich zmian adresów poszczególnych spółek z grupy Hawe S.A., chciałem zapytać na jaki adres zostało wysłane to pismo?
    Na forum pojawiła się kilka dni temu niepotwierdzona informacja, że nowy adres, to Naruszewicza 13a.

https://m.bankier.pl/forum/temat/7482325
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Ktoś [37.47.63.*]
    Wystarczy spojrzeć do krs i tajemnicza niepotwierdzona informacja staje się mniej tajemnicza.
    Osłabiają mnie takie odpowiedzi.
    Sam sobie to w końcu znalazłem. Pytałem, bo wcześniej tych informacji nie było i nawet dziś na większości stron z danymi z KRS jest/był jeszcze stary adres, stąd moje wątpliwości, czy to potwierdzona informacja, czy ktoś po prostu sobie jaja robi.
    Jeśli wiedziałeś gdzie tego szukać, to czemu po prostu nie wkleiłeś tu linku. Pisanie takiej nicniewnoszącej odpowiedzi jest bezsensu.
    Wracając do mojego wcześniejszego postu.
    Chodzi o to, że ten wpis w KRS pojawił się właśnie 16.01.2020, więc zastanawiam się, czy osoby wysyłające pismo w dniu 16.01.2020 już wiedziały, że jest nowy adres?
    Jak wiedziały, to mogły napisać o tym na forum, bo może ktoś w ostatnim tygodniu chciałby coś wysłać do Hawe i co wtedy? Wysłałby na zły adres, bo komuś się nie chciało podzielić informacją.
    Co to ma być?
    Gramy w jednej drużynie, czy każdy sobie?
    I jeszcze dostaję minusa, że zapytałem. Mam nadzieję, że te minusy są od troli z Hawe...
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Aero [212.180.231.*]
    Odpowiedz była poprawna. Dane, o których rozmawiamy znajdują się w KRS.
    Tutaj można sprawdzić i wyszukać:

link

Dnia 2020-01-22 o godz. 18:23 ~Aero napisał(a):
    > Odpowiedz była poprawna. Dane, o których rozmawiamy znajdują się w KRS.
    > Tutaj można sprawdzić i wyszukać:
    >
    >link
    >
    >

Warto zwrócić uwagę, że jest też adres Oddziału, jednej ze spółek.
    Jak możesz pisać, że to była poprawna odpowiedź?
    Może nauczcie się zyyać pytania ze zrozumieniem.

xxx 2020-01-22 14:24 IP 37.47.35.*
    Możesz napisać skąd pochodzi ta informacja?
    Jeśli z jakiejś strony w necie, to proszę wklej link.
    Kiedy nastąpiła ta zmiana?

Re: Nowy adres HAWE S.A. 1 0~Ktoś 2020-01-22 14:30 IP 37.47.63.*
    Wszystko masz w krs. Nowy adres i datę aktualizacji.

W tej odpowiedzi nie ma linku do strony, nie ma informacji o dacie i nie jest napisane skąd pochodzi info o nowym adresie, bo akurat to, że takie dane są w KRS, to wiem, ale tak jak napisałem, jeszcze dziś większość stron podawała błędne dane. Wiedziałeś, to mogłeś napisać. Może nie każdy jest tak obeznany z internetem jak Ty i nie każdy sobie poradzi z wyszukaniem, a już na pewno nie każdy zna adres https://ekrs.ms.gov.pl, bo w googlach jest dość nisko pozycjonowany. Tak ciężko było wpisać bezpośredni link do informacji?
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Pismo zostało wysłane na polecenie sądu który wcześniej w postępowaniu przymusowym ustalił adres Hawe.
    Na odpowiedź mają 21 dni ale nawet gdy tej odpowiedzi nie będzie to i tak sąd po tym terminie zajmie się sprawą.
    Podejrzewam że będzie to po 27.02.2020.
    Inną sprawą jest uczestnictwo w NWZA na które wcześniej trzeba zgłosić chęć udziału.
    Mam nadzieję że PAH odpowiednio wcześniej na forum taką informację poda.
    Mimo że odbycie się walnego we wskazanym terminie jest wątpliwe to nie znaczy że nie należy się do niego przygotować.
    Pozdrawiam.

• Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~TW [37.248.139.*]
    Patologia wymiaru sprawiedliwości trwa sobie w najlepsze, a złodzieje w garniturach od Armaniego demonstrują WOLNE SĄDY WOLNE SĄDY
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~becher [78.8.112.*]
    Starszy Pan.
    Piszesz, że "należy zgłosić chęć udziału w NZWA". Czy takie ZGŁOSZENIE zamyka całą
    procedurę uczestnictwa w Walnym? Teoretycznie łatwo wyobrazić sobie organizację takiego Walnego,
    wystarczyłoby przed salą ustawić stolik, posadzić przy nim jakiegoś osobnika a ten sprawdzałby
    nasze dane i uprawnienia na liście z danymi akcjonariuszy, Takie listy, ulokowane gdzieś
    w archiwach, to na razie JEDYNY DOWÓD naszego prawa do udziału w Walnym, W momencie
    zniesienia zdematerializowania naszych akcji odpada cały proces ze świadectwami depozytowymi,
    z blokadą papierów........

A swoją drogą ciekawe jest czy z tą zmianą adresu i z tymi terminami to nie jakiś kolejny trik Pana Prezesa?
    Bo teraz tylko tyle wiem, że Walne będzie albo nie będzie..........

I jeszcze jedno - skąd masz wiedzę Starszy Panie o tych pismach sądowych, procesowych?
    Czy to Twoja indywidualna i prywatna inicjatywa sądowa?
    Pozdrawiam bardzo serdecznie.

Dnia 2020-01-22 o godz. 22:21 ~becher napisał(a):
    > Starszy Pan.
    > Piszesz, że "należy zgłosić chęć udziału w NZWA". Czy takie ZGŁOSZENIE zamyka całą
    > procedurę uczestnictwa w Walnym? Teoretycznie łatwo wyobrazić sobie organizację takiego Walnego,
    > wystarczyłoby przed salą ustawić stolik, posadzić przy nim jakiegoś osobnika a ten sprawdzałby
    > nasze dane i uprawnienia na liście z danymi akcjonariuszy, Takie listy, ulokowane gdzieś
    > w archiwach, to na razie JEDYNY DOWÓD naszego prawa do udziału w Walnym, W momencie
    > zniesienia zdematerializowania naszych akcji odpada cały proces ze świadectwami depozytowymi,
    > z blokadą papierów........
    >
    > A swoją drogą ciekawe jest czy z tą zmianą adresu i z tymi terminami to nie jakiś kolejny trik Pana Prezesa?
    > Bo teraz tylko tyle wiem, że Walne będzie albo nie będzie..........
    >
    > I jeszcze jedno - skąd masz wiedzę Starszy Panie o tych pismach sądowych, procesowych?
    > Czy to Twoja indywidualna i prywatna inicjatywa sądowa?
    > Pozdrawiam bardzo serdecznie.
    >

Spółka dysponuje wszystkimi danymi i informacjami, które mogą nam umożliwić uczestnictwo w Walnym Zgromadzeniu.
    Otrzymali wszystkie niezbędne dane z biur maklerskich zatem maja wszystkie niezbędne informacje o akcjonariacie.
    Potwierdzenie znajduje się w dokumentach.
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Wydaje mi się że w przypadku gdy zniesiona jest dematerializacja akcji każdy akcjonariusz powinien otrzymać zaproszenie do wzięcia udziału w NWZA wraz z projektami uchwał które będą głosowane na walnym. Każdy akcjonariusz powinien mieć dokument potwierdzający że jest współwłaścicielem spółki. Raporty powinny być publikowane. Walne powinno być przynajmniej raz w roku. Tak powinno być. Ale niestety tak nie jest. Dlatego mogę sobie wyobrazić że prezes nie przywita mnie z otwartymi ramionami i pozwoli uczestniczyć w walnym. Raczej odwrotnie. Zrobi wszystko żeby NWZA odbyło się bez mojego udziału a swoich praw dochodził przed sądem. Akcjonariusze mniejszościowi Hawe doskonale wiedzą jak to wygląda. Jestem akcjonariuszem Hawe i sprawy dotyczące spółki są dla mnie ważne. Uważam też że pozostałym akcjonariuszom należą się informacje których i tak jest bardzo mało.
    Pozdrawiam.
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Okradziony [37.248.139.*]
    Szanowny Panie.

Należy się stawić na walnym tak czy inaczej.
    W przypadku niedopuszczenia do wzięcia udziału zaprosić kolegów z z najbliższej jednostki, aby odnotowali ten fakt i sporządzili stosowną notatkę.

Prezes chce mieć cyrk to mu zorganizujemy
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~KGP [188.146.66.*]
    Przecież wszyscy wiedzą i znają zamiary tych jakże cwanych lisów co manipulacje i kłamstwa mają opanowane do perfekcji.
    Walne - jakie Walne ?
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Er [188.147.107.*]
    Cyrk potrzebny i media ok Ci co mogą zapraszać i zdalsza też
    WOLNE SADY idą
    Zajmujemy się Juszczszynem w mediach o nas nic
    Kurski zrób coś bo PiS cię zwolni
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~xxx [37.47.13.*]
    "...16 .01.2020 zostało wysłane wysłane pismo do Hawe w sprawie zajęcia stanowiska dotyczącego zwołania NWZA.Na odpowiedź Hawe ma 21 dni a więc do 27.02.2020..."
    Te 21 dni raczej jest liczone od dnia dostarczenia... Jeśli 16.01 to dzień wysyłki, to dodałbym do tego z siedem dni na dostarczenie (pod warunkiem, że nie będzie najpierw awizowane) i dopiero później liczymy.
    21 dni też jest zastanawiające. Na zażalenie na decyzję prokuratury dali nam tylko 7 dni. Banki, firmy ubezpiezeniowe, czy operatorzy telekom też mają tylko 7 dni na odpowiedź na zapytania z sądu lub prokuratury, a tu aż trzy tygodnie.
    "...w grudniu sąd nakazał opublikować zaległe raporty finansowe pod rygorem nałożenia grzywny..."
    Przecież prezes oficjalnie nie opublikował tych raportów, bo mu brakuje danych, tak samo jak w przypadku wydania odcinków zbiorowych akcji. Ustalanie prostych danych w sprawie akcji trwa już dziesięć miesięcy, więc nie wydaje mi się, żeby zdołali przygotować skomplikowane raporty w trzy miesiące.
    Tym bardziej, że sądowi też się nigdzie nie spieszy. W sprawie WZA sprawa ciągnie się już kilka lat. Sąd na podstawie art. 327 ksh mógłby z urzędu nakazać przygotowanie księgi akcyjnej, ale też nic z tym nie robi, no bo po co...
    No i jeszcze dodam, że grzywna zgodnie z art 594 ksh może wynieść 20000pln (słownie dwadzieścia tysięcy). Dla prezesa takie pieniądze są śmieszne. A może jeszcze kumple zrobią zrzutkę, to już w ogóle...
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~Er [188.147.107.*]
    Wiarygodność raportów od tej grupy ,,mierna,,
    WALCZYMY
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~xxx [5.184.20.*]
    @StarszyPan
    Czy są jakieś nowe informacje w tej sprawie?
  • Re: 21 dni (poprawka) Autor: ~xxx [37.47.41.*]
    Teraz wszytko można zrzucić na wirusa...
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2017-05-04 15:25:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.