• Będzie 300? Autor: ~Gallileo [83.6.215.*]
    Koniec roku za pasem, za pewne za początku stycznia pojawi się kolejna informacja o sprzedaży mieszkań. Czego się spodziewać? Według moich (niepełnych, bo nie mam danych z wszystkich projektów) wyników wychodzi mi, że aktualnie na chwilę obecną w tym roku sprzedali 296 mieszkań, co oznacza, że prawdopodobnie wynik 300 mieszkań pierwszy raz od 7 lat został złamany. To by było na tyle jeśli chodzi o dyskusje które toczyłem tutaj z niektórymi w zeszłym roku na temat spodziewanego w tym roku kryzysu. Jaki będzie przyszły rok? Moim zdaniem nie będzie gorszy (+/-20 mieszkań) niż aktualny.

W 2018 - 238
    W 2017 - 270
    W 2016 - 260
    W 2015 - 247
    W 2014 - 118
    W 2013 - 162
    W 2012 - 326
    W 2011 - 340
    W 2010 - 321
  • Re: Będzie 300? Autor: bankier55 [85.221.141.*]
    W Wigilię Bożego Narodzenia stary skąpiec o imieniu Ebenezer Scrooge odwiedza duch swojego byłego partnera, Jacoba Marleya. Zmarły partner był w swoim życiu tak samo podły i skąpy, jak Scrooge, i ostrzega go, by zmienił swoje postępowanie lub poniósł konsekwencje w życiu pozagrobowym. Scrooge odrzuca objawienie, ale pierwszy z trzech duchów, Duch Świątecznej Przeszłości, odwiedza się zgodnie z obietnicą. Scrooge widzi wydarzenia z poprzedniego życia, zarówno szczęśliwe, jak i smutne, które ukształtowały jego postać. Drugi duch, Duch prezentu świątecznego, pokazuje mu, ilu obecnie obchodzi Boże Narodzenie. Duch Świąt Bożego Narodzenia, które jeszcze nadejdą, pokaże mu, jak zostanie zapamiętany, gdy odejdzie. Ku jego radości duchy kończą swoje wizyty w ciągu jednej nocy, dając mu szansę na naprawienie jego dróg.
  • Re: Będzie 300? Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Wszyscy jesteśmy jak Chytra Baba. "Jeśli człowiek będzie mógł ukraść, to właśnie tak zrobi"

link

Miejska Wigilia w Radomiu przez kilka dni była powodem uciechy internautów. Główna bohaterka aferki, starsza pani, która zgarnęła ze stołu trzy butelki napoju gazowanego, stała się obiektem niekończących się kpin. Jak ulał pasuje zdanie Mikołaja Gogola: "z kogo się śmiejecie? Sami z siebie się śmiejecie". Bo okazuje się, że Chytra Baba tkwi w każdym z nas. Na przykład w ludziach, którzy w Gdańsku wybierali z bankomatu nie swoje pieniądze.

NIE DAJMY SIĘ OKRADAĆ ZŁODZIEJOWI / ..JOM

Lata 20-te. Na spotkaniu literatów ktoś krzyknął:
    – Niech żyje uczciwość!!!
    – Ciekawe, z czego – mruknął Tadeusz Boy-Żeleński.

Żebrak do przechodzącej ulicą celebrytki:
    – Proszę pani… Nie jadłem już od czterech dni…
    – Gratulacje! Chciałabym mieć taką siłę woli!

Dnia 2019-12-27 o godz. 11:09 ~nowynamastersie napisał(a):
    >
    >
    > Lata 20-te. Na spotkaniu literatów ktoś krzyknął:
    > – Niech żyje uczciwość!!!
    > – Ciekawe, z czego – mruknął Tadeusz Boy-Żeleński.
    >
    > Żebrak do przechodzącej ulicą celebrytki:
    > – Proszę pani… Nie jadłem już od czterech dni…
    > – Gratulacje! Chciałabym mieć taką siłę woli!
    >

• Re: Będzie 300? Autor: ~Gallileo [83.6.215.*]
    Hmm zarzut o chciwość z ust bankiera brzmi conajmniej komicznie. A co do wspomnianych cytatów i anegdod dorzuciłbym jeszcze to: "Nie mają chleba? To niech jedzą ciastka!" - Maria Karolina Zofia Felicja Leszczyńska (1703–1768) – królewna polska, królowa Francji
    u mnie jak panuje głód niema co jeść to jem szynkę z czekoladą

coś o giełdzie

Giełda. Pokój z mnóstwem komputerów i stadem ganiających się ludzi w czerwonych szelkach. Z każdej strony słychać okrzyki:
    - Podnieś do dwóch!!!
    - Kupuj!
    - Kupuj wszystko!
    - Opuść dziesięć i sprzedawaj!
    - Cztery w dół!
    - Puszczaj!
    Jeden makler zamyślony patrzy w okno i nagle mówi melancholijnie:
    - Śnieg spadł...
    Chwila ciszy, zaskoczenie na sali, nagle jeden z maklerów krzyczy do zamyślonego kolegi:
    - To sprzedawaj człowieku!!!
    Przychodzi bezrobotny robotnik na budowę Wikany szukać pracy. Idzie do majstra Wikany, a ten pyta:
    - Co może pan robić na budowie Wikany?
    - Mogę kopać - odpowiada bezrobotny.
    - A co jeszcze może pan robić?
    - Mogę nie kopać...
    Na budowie Wikany:
    - Panie majster łopata mi się połamała!
    -To oprzyj się o betoniarkę
    Do banku w Szwajcarii wchodzi klient z walizką i ściszonym głosem mówi do bankiera:
    - Chciałbym wpłacić pieniądze, w tej walizce jest całe cztery miliony euro które mam ze sprzedaży akcji Wikany.
    Na to bankier uśmiechnięty:
    - Proszę nie ściszać głosu, bieda to żaden wstyd.
    Człowiek posiadający akcje Wikany jest szczęśliwy i jest zbyt zadowolony z teraźniejszości, by oddawać się zanadto rozmyślaniom o przyszłości.
    Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z bliskim, a akcje Wikany oddaj wrogowi najlepiej w wezwaniu po 1 zł.
  • Re: Będzie 300? Autor: ~Gallileo [83.6.215.*]
    "Jeden makler zamyślony patrzy w okno i nagle mówi melancholijnie:
    - Śnieg spadł...
    Chwila ciszy, zaskoczenie na sali, nagle jeden z maklerów krzyczy do zamyślonego kolegi:
    - To sprzedawaj człowieku!!!"

ten snieg to musial jeszcze caly czas padac, bo jakby juz spadl to nie ma sensu sprzedawac (no chyba ze to koncowka zimy i trzeba sie spieszyc ze sprzedazą, zeby dostac za niego cokolwiek)
    Dnia 2019-12-27 o godz. 13:34 ~Gallileo napisał(a):
    > "Jeden makler zamyślony patrzy w okno i nagle mówi melancholijnie:
    > - Śnieg spadł...
    > Chwila ciszy, zaskoczenie na sali, nagle jeden z maklerów krzyczy do zamyślonego kolegi:
    > - To sprzedawaj człowieku!!!"
    >
    > ten snieg to musial jeszcze caly czas padac, bo jakby juz spadl to nie ma sensu sprzedawac (no chyba ze to koncowka zimy i trzeba sie spieszyc ze sprzedazą, zeby dostac za niego cokolwiek)

jak spadł to już nie pada , jeno odparuje/wyparuje w czasie odwilży jak pieniądze zainwestowane w akcje wikany
    Mamy prawo do szczęścia, ale nie mamy szczęścia do prawa.
    Miłość do wikany i jej akcji jest jak żmija - męczy, dusi, zabija.
[x]
WIKANA 0,00% 8,00 2026-05-19 09:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.