• Mamy inwestora... Autor: ~maxi [188.146.32.*]
    Prawdopodobnie przejmie kontrolę nad spółką za bezcen. Ale tak się zarabia krocie... Kurs i tak od poniedziałku jest skazany na mocne odreagowanie spadków.
    Dzisiejszy wzrost na historycznie najwyższym wolumenie sygnalizuje, że nowe otwarcie jest blisko.
    Pytanie ilu będzie odrabiać straty a ilu zarabiać (pewnie niewielu)
    Kurs powinien ustabilizować się dopiero przy 3.xx w przyszłym tygodniu.
    Martwicie się, że nie uplasowano obligacji ALE kto brałby obligacje NIEZABEZPIECZONE w tej sytuacji.
    A akcje po 2 zł (jeżeli cena emisyjna jest równa cenie nominalnej) to już zupełnie inna bajka.
    Za 75 mln zł ktoś skupi 51% udziałów i będzie miał do dyspozycji bank ziemi. A kwota pójdzie na spłatę zadłużenia.
    Tak czy siak kurs mocno wzrośnie a to jest teraz najważniejsze
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~ooo [109.241.109.*]
    Scenariusz bardzo prawdopodobny. Wziąłem dziś po 1.80 kwita perły tyle ze jak pójdzie w dół to będę wisiał na haku i dyndal. W końcu niektórzy widzieli upadłość przed swietami :)))
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~maxi [188.146.32.*]
    Getin i Bank podpisali umowy o przedłużenie spłaty tzn musieli dostać mocne kwity.
    Czyli jakiś konkretny inwestor wykłada kase z emisji.
    Polnord będzie mocno grany w najbliższych dniach i może uda nam się z uśmiechem zakończyć rok...
    Inaczej nikt nie pisałby porozumienia jeszcze przed uplasowaniem emisji.
    Obstawiam, że był to warunek konieczny dla inwestora, co brałby akcje z emisji aby miał pewność że potem banki nie pójdą do sądu z wnioskiem o sanacje czy upadłość.

• Re: Mamy inwestora... Autor: ~ooo [109.241.109.*]
    A jak myślisz info pekabex mówi nam coś o nowym inwestorzy?
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Rumburak [31.0.32.*]
    Sprawa jest dawno rozegrana. Ktoś celowo zniżył kurs do takiego poziomu. Przy okazji wysypały się leszcze. Będzie ciekawie przez cały 2020 rok.
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~wielonikowiec [212.75.105.*]
    Nie takie gnioty byly ratowane a tu jest realna szansa, bo chocby grunty byly mniej warte niz wykazuja to ... dzisiaj byla wymianka. Jak zwykle wysypal sie pewnie ofiak a zebral ten co ma zarobic ot cala filozofia.
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Bilardo [5.253.206.*]
    Leszek Czarnecki? Tak mi to przeszło przemyśl. 75M /2Pln daje jakieś 35M akcji i absolutną większość w akcjonariacie. To nie byłby pierwszy mariaż LC z developerką. 2,5 miliarda tyle są warte rzeczywiste aktywa PND, chyba warto.
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Polnord_tonie [46.169.9.*]
    I w tym celu duży inwestor zawarł ok. 1000 transakcji.
    Leszczo-obłęd.
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Ziom [83.26.180.*]
    Ja widzę to tak:główni akcjonariusze otrzymają/obejmą ilość akcji proporcjonalnie do obecnie posiadanego stanu,po pewnym czasie po zapewne już ustalonej cenie sprzedadzą hanapecie, a ta już mając pełną kontrolę wyegzekwuję bonus w postaci odszkodowań(np. w procesie arbitrażowym).Oczywiście w międzyczasie (czyt.teraz) prywatnie skupują od sypiących OFE po zaniźonej cenie by odsprzedać po pewnym czasie od emisji z pięknym bonusem za wyrolowanie 30% drobnych akcjonariuszy.
    Polnord-tonie nie życzę sobie byś komentował moje wypowiedzi,ponieważ już raz mnie wulgarnie obraziłeś (frajerem nie jestem ponieważ nie sprzedałem z 80% stratą,kieruj swoje złote myśli do tych co się ogłosili ze swą sprzedażą z olbrzymią stratą(PZU złota jesień,chyba jesień średniowiecza )
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Rumburak [31.0.38.*]
    PZU Złota jesień wysypało CDR po koniec czerwca.....hehe
  • Re: Mamy inwestora... Autor: ~Riko [94.254.161.*]
    Kluczowe tutaj jest żeby jak najszybciej wyp.....lic tych nieudaczników, kłamców- złodzieji bo po emisji oni dalej będą zozyrwaniac majątek firmy. Do tego tylko Nieudacznicy są zdolni.
[x]
POLNORD 0,14% 3,53 2021-02-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.