• Emba Autor: ~zoska [89.64.54.*]
    Jak sądzicie , czy w ramach "koncesji poszukiwawczej " i " próbnej eksploatacji" na Embie od 2008r ,
    /może z przerwami , kto to wie? Raportów brak od 2017/ ,
    spółka TOO Emba Jug Nieft /spółka mająca koncesję na EMBA- 79% ma Petrolinvest -póki co/,
    mogła raportować jakiś przychód , a może i zysk
    z tej "próbnej eksploatacji" ? / czy prawo kazachskie na to zezwala? Czy może trzeba oddać wszystko -państwu, po zarejestrowaniu w Ministerstwie Energetyki/

Tak tylko sobie gdybam , a może ktoś coś znajdzie ? /ktoś już tu kiedyś o tym wspominał - " na Embie jest wydobycie" .

• Re: Emba Autor: forward [37.47.163.*]
    Teza własna!

Jakby na Embie nic się nie działo, a OTG by przepadło to nie notowaliby Petrola na NG z taki kursem i cwany Patrowicz nie posiadałby 750.000 sztuk na starcie.

Kto komu tam sprzedaje cały czas?

handelek dla zabawy ku pokrzepieniu serc?
  • Re: Emba Autor: ~Eskimos [37.30.20.*]
    Mnie trochę wydaje się dziwne, że patrowicz pojawia się nagle z dużą ilością akcji i chęcią niesienia pomocy.
    Tym bardziej, że tej ilości poniżej 5% nie musiał zgłaszać.
    Pytanie otwarte: czy chce w ten sposób sobie pomóc , bo te akcje są nic nie warte czy może chce jeszcze więcej tych akcji kupić.
    On jego syn, czy może żona, ciotka, prababka...
    Osobiście sam nie wiem co o tym sądzic.
  • Re: Emba Autor: ~nikt [94.254.184.*]
    Dnia 2019-12-06 o godz. 12:58 forward napisał(a):
    > Teza własna!
    >
    > Jakby na Embie nic się nie działo, a OTG by przepadło to nie notowaliby Petrola na NG z taki kursem i cwany Patrowicz nie posiadałby 750.000 sztuk na starcie.
    >
    > Kto komu tam sprzedaje cały czas?
    >
    > handelek dla zabawy ku pokrzepieniu serc?

fordzik - niebawem się dowiesz kto komu sprzedaje i kto ile posiada tylko wejdzie w życie rejestr jawnych akcjonariuszy
  • Re: Emba Autor: ~Sonic [188.146.182.*]
    1. Błąd w założeniu omawiane już było że Pan Patrowicz nie jest właścicielem akcji, gdyż nie inwestuje w coś nad czym nie ma kontroli a akcje posiada na zasadzie umowy powiernictwa.
    2. Petrolinvest jest nadal Spółką publiczną gdyż akcje są na rachunkach maklerskich. Tym samym mają obowiązek raportowania wszystkiego co dzieje się w Spółce mimo tego, że nie są notowane.
    3. W dalszym ciągu Spółka jest s.a czyli jest Spółką kapitałową a te mają obowiązek składania sprawozdań do sądu a raporty te są powszechnie dostępne... więc po raz kolejny Prezes łamie prawo.
    4. Odnośnie strony to komunikat o walnym pochodził od Spółki bo nikt nie byłby na tule głupi aby użyć logo Petrolinvest i się pod nią podszyć. Pewnie stowarzyszenie napisało do Spółki. Spółka zamieściła na stronie. Nie wiem dlaczego nie we formie komunikatu giełdowego. Potem się wszyscy wycofali gdyż walne mogłoby zostać zaskarżone.
    5. Jeżeli będzie kolejne spotkanie inwestorów indywidualnych to z chęcią pojadę.
    Pozdrawiam,
  • Re: Emba Autor: ~Psychol [94.254.207.*]
    Tej koncesji Oil już nie ma . Kradłze musiał ją zwrócić bo nie mógł już na niej zarabiać bo nie miał ani jednej akcji Oila. Gotową bo z odwiertem i rzeką ropy przejął Masaszi ,potężna spólka naftowa z Cypru
  • Re: Emba Autor: ~Krul [31.0.123.*]
    Masz racje psychol,juz dawno o tym myślałem.
  • Re: Emba Autor: ~zoska [37.47.214.*]
    A czy Krauze nie ma na Cyprze rodzinnego Funduszu?
  • Re: Emba Autor: ~Krul [31.0.123.*]
    Może tak,może nie,dlatego o tym nikt się już nie dowie,jakie wpływy idą do funduszu na Cyprze.
    Czy Patrowicz, miał dać im czas i spokój, a nam - nadzieję?
  • Re: Emba Autor: ~Fjut [198.57.27.*]
    Lepiej zapytać teraz kto sobie stronę petrolinvest.pl założył i nabija się z nas?
    A pomydleluscie, że Petrolinvest w Kazachstanie nie musi istnieć pid nazwa Petrolinvest, wszak w spółkach zależnych - żadnych, nie ma 100% Po co się afiszowac Spokojniej robić swoje pod nazwą spółki - córki.
  • Re: Emba Autor: ~smerf [185.236.200.*]
    Kiedy Emba była w rękach 3-cich to wgląd był - i jest - niemożliwy, bo ta spółka została wykreślona z rejestru w Holandii. Ktoś kiedyś napisał, że Emba to część korporacji kazachskiej, więc w tej korporacji można byłoby sprawdzić. Teoretycznie więc można, ale nie my. W ostateczności służby specjalne mogą.
    Dnia 2019-12-06 o godz. 13:58 ~smerf napisał(a):
    > Ktoś kiedyś napisał, że Emba to część korporacji kazachskiej,

... czy też pole, z którego jest wydobycie przez tą korporację. Ale mogę się mylić.
    Too Emba Jug Nieft , to spolka, a w potocznej nazwie używamy :EMBA.
    I właśnie ta spolka EMBA, posiada koncesję na poszukiwanie i wydobywanie węglowodorów na działce Zubantan - Zusalysaj na terenie Kazachstanu.

Choć jak sami wiecie , największe oczekiwania mamy z OTG.
    Czy nas chcą wyrzucić na aut, czy też nie, chyba wkrótce powinniśmy się dowiedzieć. Czas kończy się - dla wszystkich.
    Co Ty pierniczysz?
    Co Ty Pytia od siedmiu boleści?
  • Re: Emba Autor: ~Eskimos [37.30.20.*]
    Zośka...
    A skąd masz te dziwne wieści?
    Ja nie wiem, Eskimos, dlaczego ona się tak uaktywniła i wieszczy, ale jeszcze we wrześniu miała IP 89.64.55.*, a teraz takie trochę podobne do Twojego :-))
    Jeśli to jesteś Ty, to naprawdę masz talent :-).
    @Eskimos. O jakie wieści pytasz?
    Uprzedze może - czytam wstecz i analizuje teraz. Jak wiesz, jest takie powiedzenie - "po czynach ich poznacie".
  • Re: Emba Autor: ~Eskimos [37.30.16.*]
    Spokojnie, to nie ja.
    Od kiedy przyjeli transseksualiste do bundeswehry mam wprawdzie kłopoty z odróżnieniem faceta od kobiety , ale oprócz jednego czy dwóch gołych którzy tutaj mnie naśladują nie zmieniam nicka.
    Nawet nie wiem po co, bo czekam na rozwój sytuacji z dużą ilością akcji.
    Mam nadzieję, że uda mi się to sprzedać po trochu na różnych poziomach, ale nie po 7 czy 8 złotych.
    Co do Zośki...jakiś nerwowy rocznik i plecie co jej ślina na język przyniesie.
    Nawet nie napisała czy ma akcje.
  • Re: Emba Autor: ~ozi [5.172.237.*]
    Dnia 2019-12-06 o godz. 14:01 ~smerf napisał(a):
    > Dnia 2019-12-06 o godz. 13:58 ~smerf napisał(a):
    > > Ktoś kiedyś napisał, że Emba to część korporacji kazachskiej,
    >
    > ... czy też pole, z którego jest wydobycie przez tą korporację. Ale mogę się mylić.

przecież jak wól masz napisane w raportach tej korporacji że jest wydobycie i większe niż wspominał Anonymous
  • Re: Emba Autor: ~HETMAN_POLNY [89.64.63.*]
    SŁUŻBY SPECJALNE SIEDZĄ NA ROPIE A JAK SPROWADZISZ TANIO PALIWO Z ROSJI O ILE DOSTANIESZ KONCESJĘ TO W TYM SAMYM DNIU JAK POJAWISZ SIĘ Z CYSTERNĄ NA CLE MASZ WIZYTĘ SŁUŻB BO NARUSZASZ INTERES SKARBU PAŃSTWA CZYLI NIE POZWALASZ WYPROWADZIĆ KASY ZA GRANICĘ W DOLARACH TRANSFEROWYCH NA SZKODĘ SKARBU PAŃSTWA.
    Dnia 2019-12-06 o godz. 13:01 ~Psychol napisał(a):
    > Tej koncesji Oil już nie ma . Kradłze musiał ją zwrócić bo nie mógł już na niej zarabiać bo nie miał ani jednej akcji Oila. Gotową bo z odwiertem i rzeką ropy przejął Masaszi ,potężna spólka naftowa z Cypru

Te psychol, to jakim prawem miał ją zwrócić jeśli nie mógł na niej zarabiać bo nie miał akcji, od razu widać że coś nie tak z głową. Gdyby Rycho stracił kontrolę jako dominujący akcjonariusz to wiesz jaki byłby to wstyd i pośmiewisko że inwestor XXX przejął kontrolę, to była by skaza na honorze.
  • Re: Emba Autor: ~niedźwiadek [185.172.210.*]
    EMBA zmieniła nazwę. Teraz pełna nazwa brzmi : TOO EMBA JUG BEZ NIEFT.
  • Re: Emba Autor: ~zoska [89.64.54.*]
    Czasami warto wrócić do starych wątków . Z perspektywy czasu , inaczej można jeszcze raz patrzeć wstecz i ocenić teraz.
    Dla zainteresowanych , polecam "odkopanie" tego wątku -całego . !!!
    Są i watki dotyczące firm kazachskich z którymi Petrolinvest współpracował / zakładam też , że robi to dalej/,
    a także Pan najbardziej nas interesujący i jego znaczące udziały /decydujace/ - Pan Bakhytbek Baiseitov / pożyczka prywatna i pożyczka w BCC/

Serdecznie pozdrawiam "gosię" i chyba muszę Ją tutaj przeprosić , bo niesłusznie zdarzyło mi się w tamtym czasie ,
    wejść w spór, czy może bardziej -krytykę .
    Może się odezwie i po swojemu oceni obecną sytuację . Było by miło .

Re: ...10.2016. PETROLINVEST ŻYCIE PO ŚMIERCI
    W czasopiśmie Научное обозрение z 14.07.2016 ukazał się artykuł prezentujący najnowsze wyniki badań geologicznych złóż Koblandy i Shirak. 

Przypomnę, że OTG (Petrolinvest) ostatnio zlecił badania sejsmiczne tych złóż.
    Poniżej mały fragment publikacji, niestety z bardzo ułomnym tłumaczeniem, jednakowoż polecam lekturę całości osobom ze znajomością j. rosyjskiego.  

http://abstract.Science-Review.ru/RU/article/view?ID=1804

NOWE PERSPEKTYWY WYDOBYCIA NAFTY I GAZU W GŁĘBOKICH ZŁOŻACH PALEOZOIKU W BASENIE MORZA KASPIJSKIEGO

(…) Podczas wyświetlania przekrojów sejsmicznych północno wschodniej części placu wraz z danymi z badań grawimetryczna zauważyć wysokie prawdopodobieństwo, że pułapki węglowodorów biogermnyh subsalt jednym złożonych depozytów. W tym względzie, odkryciu ropy i gazu perspektywy wysokiej grubości dewonu kompleks związane z Koblandy-Tamdinskim półkę i koryta Western Board Predural′skogo. Wstępnie soli Koblandy uplifting jest przydzielany dla tymczasowych i poważniejszych zmigrowanych sekcje jako masowe węglan formacji z wielu szczytów, biostromy typu verkhne-srednedevonskogo wieku, który powstał na zestaw kart na fundamencie. Wiercone głęboko oraz CRR-3 struktury Koblandy, potwierdziły istnienie wiek pozdnedevonsko-rannepermskogo osadach węglanu (rys. 9). Zakończeniu wiercenia na głębokości 6737 w osadów dewonu środkowego m dodano, głównie dolomitu z smugi wapienia, mudstone. Z m 6420 Głębokość cięcia przedstawione głównie monotone Dolomitów. Wybrane dla testowania odstępach czasu, o pojemności 20 m każdy, mają od 3 do 6 horizon Olej gaz nasycony o współczynnikach 

Z największym zainteresowaniem zgodnie z akademika M.s. kunaeva, reprezentuje wstępnie soli uplifting Chirac (rys. 11). Struktura wyjściowego rozciągnięte w kierunku północno-zachodniej-południowo-wschodni, nie skomplikowanych tektonicznych naruszeń, ma dwa zestawy po otrzymaniu nazwy Chirac-1 i FC Shirak-2. Horyzont, P1 North zestaw (Chirac-1) charakteryzuje się izogipsoj (5400 m). Południowej łuku (Shirak-2) bardziej podwyższone w stosunku do północy i opisane na izogipsoj (5200 m). W południowo-wschodniej części struktury ma najwyraźniej, duży rozmiar i amplitudy. (…) otwór Chirac-1 był wywiercone i obudowane konwencjonalnie o całkowitej głębokości 6597 metrów, W procesie wiercenia z osadów Baszkirski poziomów otrzymał gazu. Gaz ziemny nie zawiera siarkowodór. Było również oznaki płynnych węglowodorów (kondensatu) w rozt
  • Re: Emba Autor: ~Krul [37.30.26.*]
    Widzisz Zosiu. Dlatego 8 zł za chwile i taniej nie będzie.
  • Re: Emba Autor: ~Pretyou [31.60.157.*]
    Być może patrol siedzi na ,,morzu,, ropy i to jest jego problem i największy klopot. Zagospodarowanie takiego złoża pochłania dziesiątki miliardów i aby to uczynić nie wystarczy już nawet sam Total a grupa spółek i to najwiekszych na świecie. Spółka jest g.. warta albo jest warta miliardy ale do tego potrzebny jest partner z grubą gotówka. Po za tym potrzebny jest czas i to nie miesiące a lata aby wszystko dogadać
  • Re: Emba Autor: ~zoska [89.64.54.*]
    No i rzecz w tym , byśmy nie byli wyautowani.
    Dlatego trzeba "pilotować" , czyli "patrzeć na ręce".

Jeżeli Francuz będzie miał dla nas mniejszościowych , ofertę " nie do odrzucenia" - czyli godziwą cenę ,
    za tak długie czekanie i jego konsekwencje dla każdego z nas - indywidualne,
    jestem gotowa przeprosić Go , za wszystkie złe myśli które w Jego stronę kierowałam - szczególnie
    w ostatnich 2,5 latach tj po wyrzuceniu z GPW.

Czekamy / choć nasza cierpliwość już się kończy/- zobaczymy , czy okaże się Gościem , czy tylko marnym człowieczkiem : kłamiącym , obiecującym , by osiągnąć własne cele.

• Re: Emba Autor: ~Prettt [31.60.157.*]
    Francuz jest skończony nie ważne czy coś z pańskiego stołu skapnie dla drobnych czy nie. Jak dostawał zapewne kasę pod stołem aby latać po mediach i nawoływać na zakup akcjii po 10 złotych przed emisja łupkowa było ok. Potem mieliśmy dowiedzieć się o inwestorze w ciągu dwóch tygodni, to zaklana menda pracująca dla diabła Rucha który pieniędzmi kupił jego duszę że tak powiem. Niech mu lekka Sonia będzie bo na starość w lustro nie będzie mógł sobie spojrzeć
    Dnia 2019-12-06 o godz. 23:46 ~Eskimos napisał(a):
    > Spokojnie, to nie ja.
    > > Od kiedy przyjeli transseksualiste do bundeswehry mam wprawdzie kłopoty z odróżnieniem faceta od kobiety , ale oprócz jednego czy dwóch gołych którzy tutaj mnie naśladują nie zmieniam nicka.
    > > Nawet nie wiem po co, bo czekam na rozwój sytuacji z dużą ilością akcji.
    > > Mam nadzieję, że uda mi się to sprzedać po trochu na różnych poziomach, ale nie po 7 czy 8 złotych.
    > > Co do Zośki...jakiś nerwowy rocznik i plecie co jej ślina na język przyniesie.
    > > Nawet nie napisała czy ma akcje.

No, wszedłeś w buty Eskimosa, więc pomyślałem że i Zośki.
    Więc ona się czegoś chyba napiła, bo odkopuje stare wątki, zamiast "chyba było tak i tak, możecie poszukać?" :-)
    @ozi Podaj namiar na te raporty. "Lubie" czytać wszystko., co dotyczy Petrola (może kiedyś jakąś głębsza analiza powstanie :) /Oby tylko ten raport nie był dostępny za dolce!
    @ozi Bo gdyby było jak piszesz, że tam jest wydobycie i ono jest raportowanie, to zaczyna trochę "śmierdziec" wokół Petrola i jego zarządzających. Czy dlatego było brak raportów za ostatnie dwa lata, a wymówka było - brak kasy na rewidenta?

Dawaj ozi te namiary na raporty. Szukamy .
    @zoska ale o który raport ci chodzi?
    Dnia 2019-12-07 o godz. 07:38 ~ozi napisał(a):
    > Dnia 2019-12-06 o godz. 14:01 ~smerf napisał(a):
    > > Dnia 2019-12-06 o godz. 13:58 ~smerf napisał(a):
    > > > Ktoś kiedyś napisał, że Emba to część korporacji kazachskiej,
    > >
    > > ... czy też pole, z którego jest wydobycie przez tą korporację. Ale mogę się mylić.

> przecież jak wól masz napisane w raportach tej korporacji że jest wydobycie i większe niż wspominał Anonymous

Że jest wydobycie to na pewno bo trudno, żeby Kazachowie nie wydobywali dla siebie, ale - nawet gdybym znał te raporty (i nazwę) tej korporacji - to tylko CZĘŚĆ jej wydobycia to nasza Emba, a raporty muszą uwzględniać jej odjęcie od całkowitego zysku z tego pola. Nie wiem, czy w raportach tej korporacji jest to uwzględnione, a dopiero wtedy stanowiłoby dla nas dowód uzyskanych zysków dla Petrola z lat, gdy "Emba" nie była w jego rękach.
    zoskaxxxgosia, francuz nie da ci godziwej ceny, ponieważ cała GPW jest za mała na taką cenę,1909 mld boe =260 tyś boe dziennie tj.
    260000x15$x3,9 pln/15mln=1 zł x (ilość akcji własna)=XXX.
    lub 1zł x 365dni x (ilość akcji)= XXX.

Wg. raportów to jest tego dużo więcej niż te 2 mld boe.
    To o to chodziło Anonymousowi że cena akcji ( choć może się wydawać wysoka) będzie nie adekwatna do dywidendy kwartalnej.
  • Re: Emba Autor: ~ojcy [109.169.53.*]
    hahah juz mozna plakac
  • Re: Emba Autor: ~Grześ [94.254.184.*]
    Hahahahahha alesię ubawiłem . Wy tu piszecie o tysiącach zł za akcje hahahahahah . Ja chciałem sprzedać po 3 zł i nie było chętnych hahahahahah. Co prawda to prawda już nie chcę sprzedać ale sam fakt , że nie było chętnych ......
  • Re: Emba Autor: ~Krul [37.30.2.*]
    Grześ ty ze swoją oferta spełniłeś już zadanie. Przy 8-10 zł na NG będzie działać odbiór akcji. Do teraz nie działał (
  • Re: Emba Autor: ~Eskimos [37.30.30.*]
    Grzesiu, na pewno jesteś dumny , że twoim imieniem nazwano wafel.
    Jaki masz problem z wystawieniem akcji na novej?
    Jestem pewny , że chętny się znajdzie.
  • Re: Emba Autor: ~Grześ [94.254.184.*]
    No dobrze sprowokowaliście mnie !!! posłuchajcie . Albo jesteście ograniczenie albo jesteście "trolami" . Napiszę ostatni raz i zrozumcie to !!! na Nove nie sprzeda się akcji !! tyle i tylko tyle . Jeśli chcecie się przekonać to wystawcie sami ( jeśli macie co wystawić ) TA WIADOMOŚĆ DO eskimosa i krula - (czy jakoś tam ) . Miłej soboty !
  • Re: Emba Autor: ~zoska [89.64.55.*]
    @Grześ , nie opowiadaj głupot . Znam dwie osoby / i nie mam powodu by im nie wierzyć/ ,
    jeden- sprzedał i kupił ponownie w 2018 /tak by przetestować / , drugi - po dlugim okresie sprzedawania / nie było znaczącego obrotu i wyszła mu średnia ze sprzedaży 1,17 zl. /

Zwróćcie się do KNF z zapytaniem - czy nie ostrzegała potencjalnych chętnych do wchodzenia na NG i czy nie oddała sprawy do prokuratury .
    Na tym działalność KNF w tej materii kończy się , jako Instytucji.
    Podobnie jak było z Amber - wiedzieliśmy , że to może być przekręt i podaliśmy dalej . Nasza rola na tym się skończyła . !!!

• Re: Emba Autor: ~karamo [46.134.20.*]
    Dnia 2019-12-07 o godz. 11:33 ~Grześ napisał(a):
    > No dobrze sprowokowaliście mnie !!! posłuchajcie . Albo jesteście ograniczenie albo jesteście "trolami" . Napiszę ostatni raz i zrozumcie to !!! na Nove nie sprzeda się akcji !! tyle i tylko tyle . Jeśli chcecie się przekonać to wystawcie sami ( jeśli macie co wystawić ) TA WIADOMOŚĆ DO eskimosa i krula - (czy jakoś tam ) . Miłej soboty !

Grześ ma poniekąd rację.Na NG kupno jest ustawione lekko ponad złotówkę i to po kilkadziesiąt kwitków a sprz.po 7.75 i potem wyżej, transakcje odbywają się trochę niżej -od 7,02 do nawet 7.5.
    Ta oferta za 7.75 jest nieruszana,bo to jest klient z zewnątrz-,z tego wynika że idzie dalej skup od słupów z 2016 r.dla nieokreślonych osób ,a pan P. z NG- jest obsługującym ten biznes.
    Ja jako posiadacz petrolka jestem zadowolony,że ten skup żyje dość intensywnie,bo coś tam skapnie z pańskiego stołu mnie na końcu.
  • Re: Emba Autor: ~Eskimos [37.30.29.*]
    Jesteśmy zarówno ograniczeni jak i trollami, a nie jak przypuszczasz jednym do wyboru.
    Na dodatek mamy akcje i procedura sprzedaży akcji na novej to kilka dni.
    Oczywiście jeżeli wystawiasz po 10 złotych to może być ciężko sprzedać, ale po 3 złote to chętny się znajdzie.
    Aż nie mogę się doczekać informacji czy ci się udało.
    Grzesiu co ciebie tak ubawiło? to że nikt nie chciał kupić to tylko oznacza że na forum nie było klienta, ale nie mówimy o GPW, tam nie dawałeś swojego ogłoszenia
    Dnia 2019-12-06 o godz. 21:40 ~niedźwiadek napisał(a):
    > EMBA zmieniła nazwę. Teraz pełna nazwa brzmi : TOO EMBA JUG BEZ NIEFT.

Masz racje misiu Emba zmieniła nazwę i teraz nazywa się EmbaKazMunayGas
  • Re: Emba Autor: ~zoska [89.64.55.*]
    KazMunayGas (KMG) ( kazachski : QazMunaıGaz ) jest państwową spółką naftowo-gazową Kazachstanu . [1] Zostało założone w 2002 r. Poprzez połączenie Kazakhoil i transportu ropy i gazu. [2]
    KazMunayGas
    link

Rodzaj
    Państwowe
    JEST W
    KZ1C49280015 
    Przemysł
    przemysł naftowy 
    Założony
    2002
    Główna siedziba
    Nur-Sultan 

Kazachstan
    Kluczowi ludzie

Raport za 2016
    http://kmg.kz/uploads/KMG_2017_AnnualReport-FINAL.pdf

Inne (pdf-y w formie zdjęcia, do formy tekstowej trzeba ściągnąć i sobie przelecieć OCR-em):
    http://www.kaztransgas.kz/index.php/ru/investoram/otchety/finansovaya-otchetnost

Ja nie zam się na sprawozdaniach finansowych.
    Emba jest ujęta w raportach od 2012 lub 13 roku, transakcja została ,,utajniona,,może z powodów zbyt wysokiej na ten czas ceny Petrola który miał spadać do 11 gr., nie znamy szczegółów, może takim elementem zawieszającym jest chwila gdy KMG trafi na LSE ale wtedy powinni nam dopisać akcje do rachunkach maklerskich, sp. córki debiutującej na LSE , mają 100% Emby.
  • Re: Emba Autor: ~Krul [37.30.2.*]
    No Ozi. Mogą mi zMienic Oila na KMG byleby ostateczne rozliczenie wyszło in +
  • Emba - Max Petroleum. Autor: ~ozi [5.172.234.*]
    [Skąd te spekulacje? Otóż operatorem odwiertu Shyrak-1 na terenie należącej do Petrolinvestu kazachskiej koncesji OTG jest włoska firma Saipem, spółka córka koncernu ENI. Pod koniec kwietnia Saipem zawarł kontrakt na prowadzenie wierceń w Kazachstanie z brytyjską spółką Max Petroleum. Do ich prowadzenia ma być użyta wieża wiertnicza National 1625 DE, jedno z najpotężniejszych urządzeń wykorzystywanych do poszukiwań złóż ropy.

Będzie to prawdopodobnie ta sama wieża, która służy teraz do pogłębiania odwiertu Shyrak-1 dla Petrolinvestu. Aby mogła już w sierpniu zacząć prace w innej lokalizacji, musiałaby być wkrótce zdemontowana. To z kolei oznaczałoby koniec wierceń na Shyrak-1.]

Teraz refleksja po kilkunastu latach. Demontaż wieży 1625DE czy tylko kolejna umowa pomiędzy Ryśkowymi spółkami ponieważ żadna firma nie przerwie wierceń już rozpoczętych, jak już wiemy o próbowanie zostało utajnione a zarazem zostało podane z niektórymi danymi w kolejnych raportach ale zapomnieli dopisać ,,O próbowanie Shyrak1,, po za tym nie można otrzymać koncesji wydobywczej bez danych z opróbowania.

Czy Max Petroleum to córka Petrolinvestu?
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.