• Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~pilot [83.10.34.*]
    To jest jedna z najlepszych i najprężniejszych spółek na GPW, sprzedawanie akcji po dzisiejszych cenach jest zwykłą głupotą - kilka argumentów:
    1. Latania w tym sezonie w wakacje było więcej niż kiedykolwiek wcześniej, zyski będą rekordowe
    2. Już niedługo do operacji wrócą MAXy, zwiększy się możliwości latania bez międzylądowań (Capo Verde, Oman) + odszkodowania od Boeinga (IcelandAir otrzymał 135 mln $ za uziemienie do końca września 2019 za 5 samolotów, wiec można zacząć szacować kwotę, która otrzyma ENT
    3. W zimie flota powiększy się o kolejne 2/3 sprawdzone 737 NG
    4. Będą kolejne kontrakty

Jeżeli to kogoś dalej nie przekonuje to już nie wiem co może...
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~Misiok [5.173.177.*]
    W takim razie, kiedy północ?
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~pilot [217.96.190.*]
    wyniki za 3. kwartał 29.11, wiec pewnie za chwilę powinno ruszyć. Info o maxach podejrzewam, że w grudniu, a nowe samoloty mówi się, że w styczniu/lutym
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~BOA [37.47.10.*]
    Nowe samoloty to raczej koniec marca lub kwiecień. To jest też realny czas powrotu Maxow do linii (co idealnie się składa, bo lepiej dostawać odszkodowanie za zimę niż latać Maxami :) ). Przy 2-3 nowych sztukach i powrocie Maxów daje to flotę większą o 4-5 maszyn na lato 2020.

Ja bym jeszcze wspomniał że w 2 kwartale spodziewane jest info o dywidendzie, która według wywiadu z Gregiem ma być odczuwalnie wyższa niż w zeszłym roku. W przypadku Entera nie spodziewalbym się szału, bo to oszczędna spółka ale przedział 1 zł - 1,50 jest jak najbardziej możliwy.
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~Góra [89.64.17.*]
    Zdecydowanie im bliżej 29.11 tym będzie się zwiększał wolumen i mam jestem dobrej myśli, że kurs też będzie rósł. Jeśli żaden z partnerów Entera - TUI czy ITAKA nie zbankrutuje to spółka powinna stabilnie rosnąć bez dużych amplitud na kursie. Komunikaty spółki można łatwo znaleźć, wiem że niektórzy mają słabą pamieć i trzeba im przypominać o tym, że Enter to perełka na GPW i jeszcze sięgniemy tu dużo wyższych szczytów - więc to robię. Co zrobią inni akcjonariusze? Na pewno zrobią to co uważają za słuszne, mam tylko nadzieję że nie ma tu za dużo spekulantów.
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? Autor: ~Wzrosty [77.252.99.*]
    Wzrosty, czekają nas wzrosty, to mówię ja Wzrosty ^
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? - Za 2 tygodnie Raport Autor: ~Raport [77.252.99.*]
    j.w.
  • Re: Dlaczego Enter da zarobić? - Raport już w PIĄTEK Autor: ~Raport [77.252.99.*]
    PIO PIO PIO - od PIĄTKU się zarobi!
[x]
ENTER 0,53% 56,40 2025-10-13 15:32:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.