• Na pewno coś o PMPG Autor: ~Walduś_Kiepski [83.14.63.*]
    Muszę przyznać, że jest to w pewien sposób fascynujące oglądanie jak neurotyzmy i napady wściekłości z nerwicą natręctw przejmują władzę na ludźmi typu "komuch". Sam gada ze sobą, zero logiki, tylko propaganda i kłamstwa, już nawet nie sili się żeby przedstawić coś pozytywnego - tylko jęk, wrzask i szaleństwo w oczach, że kaczyński...
    Co lepsze jest to, że do pewnego stopnia takie "komuchy" działają tak samo w realu, a nie tylko w internecie. Nie ważne na jaki temat się z nimi rozmawia, to praktycznie zawsze muszą w rozmowę wkręcać coś o "aferach kaczyńskiego" (ma się rozumieć wiedzą wyłącznie tyle co TVN powie) i te same jęki jak tutaj.
    Dość wyraźnie widać, że "komuchy" przekraczają kolejną granicę w swojej chorobie psychicznej.
  • Re: Na pewno coś o PMPG Autor: ~komuch [31.60.102.*]
    Bardzo chciałbym usłyszeć od was coś pożytecznego, może napiszesz mi o czym rozmawiał wczoraj prezydent Duda z organizacjami żydowskimi? Oglądałeś wczoraj wiadomości TVP? Na pewno mówili o tym.
    Prezydent podpisał wczoraj, że zapłaci .....napisz mi ILE za te piękne bazy jak to powiedział Tramp w całości. Gdzie mam zaczerpnąć tych wspaniałych wiadomości? Chyba nie wciśniesz mi że to będzie kosztowało 2 mld $ ?
    A po ile gaz kupujemy od USA? Napisz mi tą pozytywną cenę.
    A może mam się cieszyć z wstawania z kolan ? ( Podczas wspólnej konferencji prasowej z Andrzejem Dudą Mike Pence powiedział, że USA "z głęboką wdzięcznością przyjęły odrzucenie" projektu wprowadzenia podatku cyfrowego, który objąłby amerykańskich gigantów, takich jak Facebook, Google, Amazon czy Apple.)
    Nowe samoloty bez przetargu za 6,5 mld $ ?
    Mam się cieszyć, że doganiamy Niemcy, Turcję i podskakiwać ?
    Popatrz na rzeczywistość, wiele nie wymagam, na pmpg? Widzisz tam jakąś nadzieję? Ogrywają cie na każdym kroku a ty się z tego cieszysz, nie wiem co bierzesz ale zaprzestań tego robić.

Ok. chyba za dużo od ciebie wymagam.
    Napisz mi jak posuwają się sztandarowe prace PiS-u:
    - Tunel w Świnoujściu
    - Porto lotniczy w Baranowie (wydano już ponad 300 mln zł i ponoć dużo się dzieje ale gdzie?)
    - przekop mierzei
    - samochody elektryczne
    - budowa statków
    - jaką autostradę czy drogę expresową zaczęli robić sami ?
    - może drzewa sadzą
    - albo elektrownię atomową, miejsce znaleźli, aż strach pytać o rozpoczęcie ?
    Albo o czymś wiesz o czym ja nie wiem ?

Więc co przez 4 lata zaczęli robić, co rozpoczęli ? Jakiś przetarg zakończyli na te roboty ? Daj pozytywną wiadomość bo nerwica daje znać !
  • Re: Na pewno coś o PMPG Autor: ~Znany [176.122.240.*]
    ty komuch jednej rzeczy nie chcesz zrozumieć i ja nawet wiem dlaczego
    jak przyszli sowieci do Polski 17 września 1939 roku to tak nas wyzwolili że wyszli w 1991 roku , ile ich zostało tych plemników na terytorium Polski , popierasz ten stan rzeczy dlatego bo gdyby nie bolszewia która wymordowała cała inteligencje polska pewno byś nie odnalazł w tym sowicie powojennym a tak od pasienia krów na salony , na posterunkowego, na POP na wsi itd. itd.  teraz ten stan rzeczy zmienia się i to na poważnie i nie dziwię się że jęczysz i wzdychasz do tamtych czasów ale one już nie wrócą
    i trzeba mieć troszkę w sobie patriotyzmu i krwi Polaka żeby zrozumieć o istocie samostanowienia i partnerstwa, które może nam w tym momencie zapewnić jedynie dobry sojusz z USA
    bazy wojskowe i niezależność energetyczna to nam gwarantuje w regionie ale czy ty jesteś w stanie to zrozumieć jak twój rozwój się rozpoczął od etapu kręcenia roweru w celu wytworzenia energii elektrycznej do oświetlania stołu karcianego przy którym zasiadał aktyw KPZR
    coś ci opowiem:
    jak Niemcy szli na Rosje sowiecką 1 tydzień stacjonowali na posesji mojej babci, kazali wszystkim usunąć się z pokoju tam spali jedli jedzenie swoje , czasami żądali coś ugotować lub cos zrobić , mówiła że ci nawet nie byli agresywni wynosząc się z domu posprzątali po sobie wszyscy i tak byli w strachu ale to mały pikuś w porównaniu jak sowieci szli na Berlin , nie będę ci opisywał detali tylko porównam to do pożogi zabrali dziadkom wszystka zwierzynę domową, kapustę jedli na surowo, wyjedli nawet z szaflika ziemniaki przygotowane dla świń , nie zostawili po sobie nic dojna krowę zabrali na mięso
    ................................ a potem budowali do 1991 roku demokrację w Polsce
    zastanów się w jakim kraju chcesz żyć    
    Ale jak historię znam i to na pewno nie gorzej jak ty, rozmawiamy o silnej gospodarce czy historii ?
    Jeżeli o historii to ja o sojuszach mogę ci napisać, mieliśmy je w 39 r
    Chcesz coś teraźniejszego, USA gwarantowała granice Ukrainie, jak sądzisz jak Ukraina na tych gwarancjach wyszła?
    Gruzja, stacjonują tam wojska amerykańskie, stacjonowały również jak Rosja im odbierała część terytorium.
    Sądzisz że silne państwo to takie które nie ma własnej armii albo słabą armię i opiera się na sojuszach?
    Pokaż mi silne państwo ze słabą gospodarką ?
    Często czytam o napiętej sytuacji na bliskim wschodzie i dość często czytam i słyszę, że amerykanie będą SWOICH interesów bronić. Interesów ekonomicznych żebyś dobrze zrozumiał.

A co do gospodarki, zapytam się jeszcze raz za co PiS bierze pieniądze? Co takiego robi dla gospodarki polskiej co po czasie przełoży się na zamożność obywateli ?
    niezależność gospodarcza i siła militarna tylko coś znaczy i w tym kierunku idziemy

piszesz:

"A co do gospodarki, zapytam się jeszcze raz za co PiS bierze pieniądze? Co takiego robi dla gospodarki polskiej co po czasie przełoży się na zamożność obywateli ? "

odpowiadam wszystko robi inaczej niż czerwona banda a potem POpaprańcy z ZTESELEM
    pytam ja:
    Co oni zrobili od 1989 roku że teraz krzyczą że najniższa krajowa 2200 zł nie może wzrosnąć bo gospodarka się zawali
    przez 26 lat rządzili gdzie ten dobrobyt ???????

przez 4 lata nic nie można zrobić strategicznego - wiesz co to zarządzanie strategiczne ?

i uwierz mi że:
    jeśli wygra PiS doprowadzi do niezależności od rosji sowieckiej i Putin przestanie wymachiwać szabelka do polski , zachód wymięknie bo też będą bronić swoich interesów w Polsce , będzie przekop mierzei i ruskie nam skoczą na wentyl
    będzie rozbudowa gazoportu Świnoujście i będziemy dystrybutorem gazu na południe i Ukrainę bo Tramp wie że to interes i interes dla nas
    będzie port lotniczy i wiele innych rzeczy bo ci ludzie myślą o Polsce a nie wysiadują w Sowie &Przyjaciele i nie rozmawiają jak się nachapać i ustawić
     z samego uszczelnienia luki VAT w 2018 roku wpłynęło ponad 20 mld do budżetu , ludzi wyciągnęli ze skrajnej biedy wiem to bo mieszkam na stosunkowo biednych terenach

powiedz mi komuch bo pewno się zachwycasz wielkim fenomenem od gospodarki nijakim profesorem B jak rozwalił PGRy co ci ludzie mieli robić po 30 latach pracy na roli gdzieś na pomorzu żadnego przemysłu żadnego przekwalifikowania się z czego mieli żyć a Balcerek się na nich wypiął tak Balcerek naprawiał nasza gospodarkę co nie udało mu się zniszczyć to reszcie uwłaszczyli się jego kolesie  , nagle PEZETPEROWSKIE działacze porobili się prezesami firm państwowych których byli dyrektorami doprowadzając do upadłości kupowali za przysłowiową "złotówkę"  THE END
  • Re: Na pewno coś o PMPG Autor: ~Car [31.0.80.*]
    Drogi komuchu ja mam tylko nadzieję że kurs PMPG po wyborach wystrzeli podobnie jak 4 lata temu! Bo że wynik będzie w granicach 45% to pewne i twoje ujadanie tego nie zmieni
    Drogi Carze, a to wygra inna władza niż ta która obecnie rządzi a pmpg sięgło dna ? To nie ta władza wygra, która aresztowała naszego prezesa i tak go wystraszyła, że do dzisiaj cicho siedzi i nawet zrezygnował z prezesury? To wygra ta władza o której prezes pmpg po wyjściu z więzienia powiedział, że tak mściwych i bezwzględnych ludzi dawno nie widział ? Naiwny czy kto? Gdybym miał coś pozytywnego napisać o pmpg, musiał bym skłamać. Może jak Tusk wróci, pmpg odrodzi się jak feniks z popiołów i podziękuje za taśmy prawdy. Nie oszukujmy się małe spółki do zaorania, PiS nie ma dla nich nic do zaoferowania oprócz bełkotu i propagandy, tylko podnosi im koszta w imię sprawiedliwego rozdysponowania innym.
    Już jestem zmęczony Znany, aby odpowiedzieć na twój bełkot. Najprościej napiszę, patrz giełda a giełda to gospodarka. Ślinisz się do amerykanów a chciałbyś pozostawienia ruskich pegeerów i ręcznie sterowanej gospodarki jak za komuny. Co tu komentować.
  • Re: Na pewno coś o PMPG Autor: ~makler [88.199.172.*]
    komuch wyleciał z sowieckiej onucy
    czerep zryty
    Po prostu historia niczego nie uczy. Zaprzedał nas kościół jaki i sojusznicy i dalej w to brniemy. A dlaczego? Sprawa prosta, tępe społeczeństwo.
    "bazy wojskowe i niezależność energetyczna to nam gwarantuje w regionie ale czy ty jesteś w stanie to zrozumieć"
    Czy nie można z tego się pośmiać, przecież pisząc takie bzdury, człowiek nie ma zielonego pojęcia o czym pisze. Jaka niezależność np. energetyczna że sprowadzamy 3 % gazu z USA? Mam się śmiać czy płakać?
    A nie lepiej samemu kupić broń niż płacić na sojusze? A jak sojusznik wyjdzie stąd to pieniądze przepadną, poco płacić setki mln zł na media amerykańskiej bazy, nie lepiej uzbrajać polską armię?
    Pamiętaj o jednym, Tramp z Rosją chce się dogadać i Rosja amerykanom jest potrzebna przeciw Chinom a my pozostaniemy z ręką w nocniku. Głupi zawsze po szkodzie
    komuch ty jednak masz jakieś problemy natury osobistej

o jakich ty 3% piszesz ? nie kłam nie kłam b0po się wyzerujesz wiarygodnie i przestane cię edukować a pokładam w tobie wielkie nadzieje zagubiona baranino

gazoport Świnoujście może rocznie przyjąć i oddać 5 mld m3 gazu dostarczanego z różnych źródeł statkami kontenerowcami
    zapewnia to Polsce 1/3 zapotrzebowania rocznego a 1/3 z innych źródeł rurociągami m. in. z rosji
    po rozbudowie terminala będzie to już 40 % polskiego zapotrzebowania
    To że może przyjmować 5 mld m3 to nie znaczy że tyle przyjmuje. Dawno nie czytałem o pakcie trójmorza, a tyle się słodziło.

Polska odebrała już siedem ładunków LNG z USA. Tylko w tym roku było to pięć ładunków. To stawia Polskę na liście importerów LNG na dwudziestym miejscu z udziałem w eksporcie na poziomie 1,1 procent. W okresie od lutego do 2016 do kwietnia 2019 roku Polska sprowadziła ok. ponad  665 mln m sześc. gazu z USA po regazyfikacji.

Prezes PGNiG: Zużycie gazu w Polsce może zbliżyć się do 19 mld m3 w tym roku

Licz propagandzisto
    do gazoportu sprowadzany jest gaz z różnych krajów ale z USA jest najtańszy i w tym kierunku będziemy podążali
    zużycie gazu w Polsce będzie malało z uwagi na OZE = fotovoltaika
    teraz jest to
    5 mld m3 gazoport
    5 mld m3 zasoby własne
    5 mld rura z rosyjy i z dojczland
    dążenie Polski jest takie żeby nie uzależnić się od NORDSTRIM II i nie kupować gazu od makreli engel
    luke po rosyji i cześć naszego wydobywanego, którego złoża sa ograniczone (40-50) lat wypełni budowany Baltic Pipe gazociąg z Danii do Niechorzy o przepustowości 10 mld m3 rocznie
    Obecnie Polska importuje 10 mld metrów sześciennych gazu z Rosji. Kontrakt z Gazpromem kończy się jednak w 2022 r. 

Czy ty jesteś w stanie choć raz coś napisać prawdziwego, czy ty nie masz czasami pyska skrzywionego jak Morawiecki od samych kłamstw ?
[x]
PMPG 0,00% 2,06 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.