• Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~Bartek [31.60.5.*]
    Witam,

Nie jestem akcjonariuszem OPF ale GETIN HOLDING I GETIN NOBLE.

Mam pytanie, czy open finance spółka która posiada ponad 100 oddziałów jest wyceniana na 14 mln ? Z przychodami na poziomie expandera który wielkością biznesu jest jak open finance i wycenie na poziomie ok 600 mln zl ?

czyli jeden oddział open finance jest wart 140 tys tak ? ( biorąc pod uwagę tylko to, że jest 100 oddziałów i nic poza oddziałami nie ma ) .

czy dobrze wnioskuje ?
    Zatem pytanie, gdzie będzie getin noble za 5 lat i gdzie będzie open finance za 5 lat .
    Na tą chwilę nie widzę lepszej perspektywy niż kupno spółek z grupy GETIN ale wycena Open Finance już jest w ogóle śmieszna.

Mi samemu pośrednictwo finansowe nie podchodzi i trzymam się z dala i myślałem, że polacy omijają to szerokim łukiem. Ale wczoraj czytam. Połowa kredytów hipotecznych jest udzielana przez pośredników. A OF jest największy ... Z drugiej strony polacy nie ufają pośrednikom. Ale jakoś i tak z nich korzystają. Więc pytanie. Co będzie za 5 - 10 lat i jakimi wynikami i kursem wyceny będziemy się obracali. Tym bardziej jeśli jeszcze sieć franczyzowa wypali.

• Re: Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~bolek [37.60.26.*]
    To jest historyczny dołek
    Zobaczmy jutro co tu sie bedzie działo
  • Re: Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~Rosomak [188.146.66.*]
    Fajnie wśród tych szczególnie ostatnich wypowiedzi znaleźć takie właśnie przemyślenia,bez naganiania w jedną czy w drugą stronę ,według mnie ta wycena to śmiech na sali,jasne że lata świetności open ma za sobą ale w tych realiach uważam,że sobie całkiem dobrze radzi,odpis z Home broker ciąży na nim, a tak nie wygląda to źle, myślę że celowo ludzi wyłączyli,bo każdy wpada w popłoch jak mu coś spada 60 procent od scalenia,poczekajmy na rozwój wydarzeń, myślę że tu w przyszłości nas zaskoczą, zobaczymy wyniki,będziemy widzieć co wypracowali chociaż wstępne które podali są zadowalające,podobne do tych z 2018r A tamte z kolei były najlepsze od dekady..tak pisali szpece od finansów
  • Re: Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~Bach [83.26.175.*]
    No i jeszcze rezygnacja członka zarządu.. a potem okazuje się że DYREKTREM GENERALNYM. Faktem jest , że ustawa ograniczała pewne funkcje dla pośreników oraz członków zarządu firm pośredniczących, ale jakby było żle w firmie to każdy chciałby uciec ze stanowiska jak nadarza się taka niewymuszona okazja. a tutaj mamy zupełnie inną sytuację z P. Prezes =P.Dyrektor.
  • Re: Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~zniewolony [92.1.203.*]
    No i co z tego ze maja przychody jak wszystko zalezy od gnb panowie
  • Re: Czy OPEN FINANCE jest wyceniany na 14 mln ? Autor: ~Hans [188.146.100.*]
    Ta wycena to zart na moje wychodzi na to, ze przy obecnej wycenie 1 placówka sprzedaje 2-3 kredyty miesięcznie haha jutro według mnie ostra winda w górę na conajmiej 1,50
[x]
OPENFIN 0,00% 0,05 2023-02-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.