Obie firmy w Pszczynie (okolicach), obie sygnowane tym samym nazwiskiem. Do tego w Karol Kania i Synowie Sp. z o.o., wg KRS (krs-probierz.pl) w Radzie Nadzorczej zasiada Wojciech O. (Sld), ktory jest wymieniany w artykulach o zawiadomieniu do prokuratury przez Alior.
Cos mi tu nie gra..
Karol Kania Sp. z o.o. i ZM Henryk Kania sa jakos powiazane?
to nie jest tak jak do końca myślicie , i musicie po pierwsze pzyjechać na śląsk trochę pojeżdzić po okolicach pszczyny zeby dociec prawdy bo ,,dochodzenia ,,i ,,góglowanie ,,tylko po komputerze moze was doprowadzić do głupoty i obłędu ,ja tu mieszkam w okolicy to wam trochę rozjaśnie temat . otóz nazwisko ,, KANIA ,, tu w okolicach pszczyny ,dalej kobiór , piasek ,czarków jest nazwiskiem bardzo popularnym i czesto wystepujacym , na zasadzie ,, kowalski ,, . i wcale to nie jest tak ze jest to jedna rodzina , tak to prawda je istnieje ze jest interes karol kania i synowie i maja zawiazek z grzybami .ale ja pojde dalej ja znam pod tym nazwiskiem takie interesy jak warsztat mechaniczny, produkcja podłozy do pieczarek , sama pieczarkarnia, //i to niejedna //produkcja grzybni do pieczarek ,rozbiór kurczaków.// czarków,, ,pod tym nazwiskiem byla takze prowadzona restauracja w pszczynie ,firma budowlana ,sklep spozywczy i nie sa to podmioty ze soba powiazane , tak ze uwazajcie kogo do końca chcecie obrzucic błotem bo mozecie kogos przez przypadek skrzywdzic
Temu nikt nie przeczy. Nazwisko pewnie jest popularne. I faktycznie pod nazwiskiem Kania sa i zaklady miesne i warsztaty mechaniki pojazdow, wcale nie bedac zwiazane ze soba. Wiem, bo mieszkam w okolicy.
Ale reszta zbiegow okolicznosci jest conajmniej dziwna i nie traci przypadkiem. KRS-pobierz.pl pokazuje ze WO zostal czlonkiem Rady Kania i Synowie jesienia 2018. Czyli stosunkowo niedawno. Przesledzic wystarczy komunikaty gieldowe kiedy Zaklady "chwalily sie" nowymi kredytami. Kojarze ze jakos w tamtym okresie (2018).
Niejasny zbieg okolicznisci, niejasny. Nie slyszalem o podobnym przypadku.
Temat ciekawy bo ktos sie nie zle rabnal.Henryk Kania i synowie to inna nie powiazana firma od podlozy do pieczarek, gdzie wlasnie jest Olejniczak. Olejniczaka nie ma w krs i we wladzach spolki Henryk Kani,chyba ze czego nie doczytalem. Teraz pytanie do kogo Alior skierowal zarzuty do Kania Synowie czy Henryk Kania ?
Dlatego Alior złożył zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez: zarządzających ZM Kania (osoby) oraz swoich pracowników odpowiedzialnych za finansowanie ZM Kania.
dno to ty reprezentujesz ,po pierwsze rozrózniaj pojecie ,,osoba fizyczna ,, i ,, osoba prawna ,, po drugie czytaj komunikaty z tzw ,,walnego zgromadzenia akcjonariuszy ,, i poznaj w przypadku zm hk do kogo nalezy większość akcji bo henryka kanii jako osoby fizycznej tam nie uświadczysz to sa podstawowe informacje z parkietu
bo to sa te 2 spółki cypryjskie które maja w rekach na te chwile ok 60 /70 procent akcji zm kania a henryk jest ich tylko włascicielem a w polsce organem tych dwoch spólek
25.10.2018 r Alior daje ZM Kania kredyty, kiedy jest W.Olejniczak jest Dyr. w Aliorze.
W pazdzierniku 2018 W.Olejniczak wchodzi do Rady Karol Kania i Synowie.
I "zorientowany", mowisz ze to przypadek, bo Kanii w Pszczynie jest bardzo wielu??
Ja w takie przypadki nie wierze. Zaraz sie okaze ze Henryk Senior i Karol Kania to rodzenstwo albo kuzynostwo. A WO w Karol Kania nie znalazl sue przypadkiem.., bo u Henryka nie mogl. Oj "zorientowany", czytam cie od jskiegos czasu tutaj i cos slabo laczysz fakty.
To jak z tym powiazaniem miedzy Panami Henryk i Karol?
tak to prawda jest fizycznie były 2 osoby henryk kania -senior juz dawno nie zyje i od niego wszystko sie zaczeło , teraz jest junior ale tak jak pisałem powyzej prawnie wystepuje jako ,,osoba prawna,,
To może być piękna forma lapowki za przyznany kredyt. Swego czasu chrzanowski z KNF próbował wprowadzić do Gnb swojego człowieka z wynagrodzeniem równym 1% wartości banku. Jakieś 40mln. Schemat działania podobny. To nie jest przypadek wg mnie